Кмет не иска шести мандат, но го молят да остане

Село няма кандидати за градоначалник
29 окт 2023 15:20, Росен Стойчев
4
Кмет не иска шести мандат, но го молят да остане
Снимка: БГНЕС

Никой не иска да е кмет на село Ралица. Днес жителите му гласуват само за общински кмет и общински съветници, съобщи БТВ.

От 20 години Тошко Николов помага на жителите на търговищкото село Ралица и изпълнява с желание задълженията си на кмет. Юркие, която е много доволна от работата му, винаги се отбива за съвет при него.

Още по темата

„Ние си го знаем - нашият е много добър, много ни уважава и ние го уважаваме, тъй че доволни сме от него и отново искаме той да ни е кмет. Но не се кандидатира. Той не иска вече, но ще го натискаме, да стане“, обяснява Юркие Адилова.

След пет мандата начело на село Ралица и вече навършил 73 години Тошко Николов казва, че не иска повече да е кмет и не се кандидатира, защото работата като управленец е сложна и трудна.

„Основният мотив да не желая повече е, че съм си на възраст и се нуждая и аз като всеки един човек от почивка. Да се откъсна малко, защото това си е и ангажимент всеки ден. Проблемите в селото са много, всеки ден трябва да се решават, а някои от тях са неразрешими“, обяснява Тошко Николов.

„Наистина съм изненадан. Аз очаквах, че ще се кандидатира някой, но тук някакъв пропуск се е получил – дали изискванията за уседналост на кандидатите или нещо друго. Нали шест месеца трябва да имат уседналост. Имаше момчета, които поради тази причина не можаха да се кандидатират“, обяснява още Тошко Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: вотсело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
простата истина преди 5 месеца
Прав е човеко! Всички които са около 60 годишни обикновенно са свестни те са расли по старото време когато ни учеха на уважение и работливост.А сегашните млади гледат само келепир и далавера да има.А не да се мъчи да решава проблемите на селото.Съответно и хората от селото усещат това-затова се получава че някои кметове са особено обичани.