Много избиратели може да откажат да гласуват заради машините

Това обяви Антоний Тодоров
29 окт 2023 13:06, Росен Стойчев
11
Много избиратели може да откажат да гласуват заради машините
Снимка: БГНЕС

Твърде възможно е много избиратели да се откажат да гласуват заради промяната в последния момент и премахването на машинния вот. Това каза в ефира на Евронюз политилогът проф. Антоний Тодоров.

„За мен това решение е абсолючно учудващо, особено със своето безсмислие

Още по темата
. На предишната промяна смисълът на използване на машините беше до голяма степен компрометиран заради това, че те наситина се превърнаха в печатно устройство, което само разпечатва волята на избирателите с една бюлетина, която е важно да се каже, че не би могла да бъде подправена“, каза още проф. Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И тоя папагал е взел кинти от Пълния Провал . Ревът щото няма да има Ала Бала . Със 7 % гласували за тях ликвидират България. Ще ревът и ще се осе...Ото ще им лъснат .... Шарлатани и крадци
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какъв е смисъла аз да гласувам с хартиена бюлетина, когато вота с хартиена бюлетина се фалшифицира? На последните парламентарни избори 39% гласуваха за някоя партия или коалиция, а сега заради махането на машините, очаквам под 30% гласували за някой от кандидатите за кмет....
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Машините осигуряваха поне някакъв процент сигурен вот, защото няма как (или е много трудно) да се манипулират. Разпечатват бюлетината и няма как тя да се подправи, а справката с електронния протокол значи, че няма и как да се надпише. Точно това ги притесняваше толкова. Сега пак ще има мъкнене на чували, губене на бюлетини, драскане по протоколите и т.н. И в крайна сметка, живо и умряло ще е гласувало за ББ и ДПС. Честито.
7
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До Айде: ако хартиеният вот беше най сигурен нямаше чували с бюлетини да се намират без надзор и да се подменят с "правилните" бюлетини! Откакто има машини избирателната активност излезе реално каква е и парламента е силно фрагментиран което се получава при едни реални избори. А преди една партия имаше по 40-50% и управляваше както и скимне!
6
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Не машините, а липсата на алтернатива ще откаже мнозинството да гласува! Всички до сега са проверени и провалени, всички, а най-вече тези дето на последните парламентарни се коалираха некоалиционно, след като направиха куп безсмислени и прескъпи извънредни избори! А сега искат да им изберем и кметовете и съветниците.
5
3
 
5
 
! Отговори
Айде преди 5 месеца
Стига пускахте платени лакеи. Никъде не се гласува с машини. Хартиеният вот е най-сигурен. За сведение във всяка СИК има представители на всички партии. Заедно броят, а има и застъпници. Задължително поне от две враждващи партии са председателя и секретаря. Те ппадружават задължително бюлетините. Всеки друг член ат всяка партия може да го напрани. Системата е измислена в далечната 1992 година и именно , за да гарантира сегурност на вота. Копирана я от евро системите. Аман от глупости.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да бе липсата на машини ще откаже избирателите- цял живот с машини сме гласували..
3
4
 
2
 
! Отговори
Майорс преди 5 месеца
Защода се откажат от гласуване? А товаче имадоклад на ДАНС , чекодът е даден на "Информационно обслужване" , че досега изборите се печелеха чрез фалшификации от машините на Мадуро? Стига вопли по машинното гласуване!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
хората разбраха че всичко е нагласено затова няма да гласуват а не за някакви си принтери
1
3
 
2
 
! Отговори
Ама разбира се преди 5 месеца
Всички платени експрти, политолози и журналист на амнразурата да браним шмекерите от ПП