Протест на жители на Перник, от два дни били без вода

Блокираха главната улица на квартал „Църква“
29 окт 2023 06:42, Елка Василева
6
Протест на жители на Перник, от два дни били без вода
Снимка: архив, БГНЕС

Жители на пернишкия квартал "Църква" излязоха снощи на спонтанен протест във връзка с авария, оставила ги без вода вече два дни. Те блокираха главната улица в квартала и изразиха недоволството си от създалата се ситуация.

На протеста дойде и секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.

Управителят на "ВиК" - Перник инж. Борислав Иванов даде повече подробности по проблема. "Вчера сутринта имахме авария на довеждащия водопровод в местността "Църковски кории", която започнахме да отстраняваме. След като приключихме, пуснахме водата, но резервоарите не се напълниха така, както очаквахме. За това сутринта пуснахме допълнителна помпа от пречиствателната станция на язовир "Студена", която да насочва вода към квартал "Църква", но ефектът бе никакъв. В днешния ден, заедно с колегите, обходихме всички трасета по довеждащите водопроводи за установяване на проблеми, но такива нямаше. За съжаление никъде няма и течове. За справяне със ситуацията към момента е пренасочена цялата вода от съседното село Драгичево за пълнене на резервоарите в квартал "Църква". Когато това се случи, отново ще отклоним водата в обратна посока", обясни Иванов.

Той коментира, че няма обяснение каква е причината за това водата да не се покачва в резервоарите. "Проблемът е, че водата от водоизточника е слаба. Той е проверен и за евентуално запушване, но такова също не е установено", допълни Иванов.

Екипи на "ВиК" - Перник обхождаха терена и следяха за евентуални течове. Управителят на "ВиК" се надява, че проблемът бързо ще бъде отстранен.
(БТА, Милен Миланов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Вода газят преди 5 месеца
жадни ходят, ръждясали и кИ.р-лясъли. Всичко около котилото е така. Елате в безводна Добруджа да се изкъпете, но трябва и да поработите, а не само "Айрулииипиии"по баирите.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
га ревяхте срещу бай тодора вода имаше ли?-- а сега итока могат да ви го спрът- честита демокрация от банкя и канада
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
празнувайте хелуин хаха ха
2
0
 
1
 
! Отговори
ЖълтитеЖилеткиОт преди 5 месеца
Перник искат вода за да варят ракия.Аааа а тая ракия ДДС и акцизи плащате ли и?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи някой "подлива вода" на досегашния кмет. Счита се, че той е бащата на района и трябва да може да организира справяне с всеки проблем!