Пребиха член на комисия заради сигнал за изборна измама

Скандалът е във видинския ромски квартал "Нов път"
2 ное 2023 10:46, Стела Стоянова
18
Пребиха член на комисия заради сигнал за изборна измама
Снимка БГНЕС, архив

Пореден изборен скандал се разрази във Видин. Член на секционна комисия в местния квартал "Нов път", който е населен предимно с роми, се оплака, че е бил пребит в самото изборно помещение, след като се опитал да заснеме хора, които гласували многократно.

Членът на комисията Кольо Петров разказа пред Нова телевизия, че в схемата участвали двама души, които отишли в секцията с номер 050900072, като донесли списък с имена и ЕГН и започнали да пускат бюлетини. Той твърди, че се опитал да ги възпре, но бил предупреден да не се бърка и "да не защитава българите". Петров решил да заснеме нарушението с телефона си. В секцията влезли няколко човека, които го пребили и го заплашили с убийство, разказа той.

В историята се включи Милен Милчев, кандидат-кмет от ИТН за община Видин. Той заяви, че Петров се опитал да разкрие истината за изборната измама и заради това „изяде нечуван пердах“. Според Милчев в двора на училището, където се намирала секцията, е имало бус на жандармерията и над 30 униформени полицаи. Това мощно полицейско присъствие било типично за секциите в ромските квартали.

Служителите на реда обаче допуснали биячите в секцията. „Това не бива да бъде разглеждано като ромска свада, а като посегателство върху изборния процес“, каза Милчев.

По думите му, партията е подала сигнал до общинската избирателна комисия, а тя е сезирала на свой ред прокуратурата. Обвинените за побоя били задържани, а впоследствие освободени, твърди кандидат-кметът.

От прокуратурата обещават да проверят случая и да дадат повече информация, съобщава Нова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
kirasirrav преди 5 месеца
Сигурно другите са си делнали някакви пари а този е артисал.Другото е че ако се намесят полицаите в етническа свада не е ясно дали няма да излезат виновни и да отнесат наказания или нещо от недосегаемите. Така че ... сложен казус
14
0
 
12
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
В тази държава има ли все още полицаи и прокурори? Защото като гледам какво става през последната седмица, май вече няма. Премиерът заплашва ДАНС, депутати заплашват министър, *** бият членове на СИК, членове на СИК дописват бюлетини. Това ли са "избори с наше МВР"? По-добре да го закриват това министеррство тогава, да закриват прокуратурата и да се оправяме кой както може. Само преди това да разрешат със закон свободната продажба на оръжие.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ушевите корумпета са на хранилка при мингилняците.
12
0
 
6
 
! Отговори
за 30 гласа , преди 5 месеца
5 човека арестувани . Гласовете минали ли са . После е можело да ги задраскат .
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комисия се купува лесно. Това, че няма камери по време на вота, не е проблем и за машините. За 10 минути се пускат 20-30 гласа.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
30 униформени, на които им е казано, че трябва да седят и да гледат.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До няма много умни - 30 гласа не са нищо ... но ако имаш 10 секции и в 5 къщи има 250-300 новозаселени, са си нещо.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цтигани или турци, явно се оптиват да купят вот някъде. Ще седим ли?
7
0
 
6
 
! Отговори
няма много умни преди 5 месеца
явно там . 2 *** гласуват с 30, а не с 2 бюлетинки . Сигурно пускат от името на други - с личните им карти , пегистрирани от месния ромски кмет . Прецедателя на комисията ги вижда . И решава сега да ги плаши . А откъде вземат бюлетини . от друга стая , или в същата . в секцията има 5 човека - срещу 2 *** роми . Но идват 5 *** роми . Първо се звъни на охраната и на полицията, но без филми и доказателства . 30 гласа нищо не са . И тях е редно да ги хванат . хахах
6
0
 
19
 
! Отговори
Запомнете това! преди 5 месеца
"Бил предупреден да не се бърка и ДА НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРИТЕ", после го пребили и го ЗАПЛАШИЛИ С УБИЙСТВО !!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съд, присъда, затврор!!!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Време е мафията да започне и да се избива, бой не стига.
3
0
 
30
 
! Отговори
Наложително преди 5 месеца
1. Пасажерите на буса с жандармерия, както и 30-те полицаи, които са дремали в двора, докато вътре са пребивали човек, да върнат заплатите, които са им били дадени за месец октомври; 2. Да останат на работа само онези от тях, които успеят да дадат смислен отговор на въпроса защо са допуснали биячите да влязат в секцията?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
PЗадържани, а в последствие освободени?!
1
1
 
2
 
! Отговори
its me преди 5 месеца
Лъжат, те изобщо нямаше комисии този път