171 населени места в Североизточна България са без ток

Работата по отстраняване на авариите продължава
Обновена: 19 ное 2023 19:54 | 19 ное 2023 19:51, Анисия Иванова
11
171 населени места в Североизточна България са без ток
Снимка: БГНЕС

Към 17:00 часа общо 171 населени места в Североизточна България са без електричество, съобщиха за БТА от „Електроразпределение Север“, като уточниха че работата по отстраняване на авариите и щетите от силния вятър, сняг и снегонавявания продължават.

Във Варненска област без електрозахранване са 21 населени места. Най-много селища без ток са в област Шумен – 58, и област Добрич – 57.

В Разградско без ток са 26 селища, а в Силистренска област те са 9.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Кюмбе преди 5 месеца
Ето затова , никога няма да си исхвърля печката на дърва ,точно заради такива некадърници,дето ми обясняват че мрежата била стабилна
6
0
 
8
 
! Отговори
Банкеръ преди 5 месеца
Стълбове на далекопроводи са падали и през Соца,но не от вятъра а от обледеняване при поледици.Сега са до такава степен изгнили,че падат от вятъра.Държавата си е повярвала,че като е подарила на фирми електро преносната мрежа те ще инвестират в стълбове,жици,боя и т.н.Ще инвестират ама в техните държави,да се знае.Ще става все по добре за тях и супер за гражданите.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А по времето а тошко шумкарина седяхме без ток и без да има лошо време. 4 часа има, 4 часа няма. Голям кеф беше особено ако имаш малко дете или болен.
4
1
 
11
 
! Отговори
Банкеръ преди 5 месеца
Сещам се за лафа на Бай Тошо за боята и построеното от него.Това да не орежеш дърветата покрай пътищата и кабелите и да се надяваш,че няма да духа вятър е безхаберие.А да обявяваш бедствие при 10см мокър сняг през зимата е страшно.Предполагам сняг ще вали поне още пет пъти и може да се окаже,че не е имало ток един месец общо за зимата.Покупката на генератор е задължителна.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Понякога се чудя, дали липсата на природни катаклизми и тежки беди е благословия или проклятие. От една страна, не сме готови за нищо и не ставаме за много. А от друга, няма и как да се стегнем, ако сме свикнали все на мекото.
2
0
 
10
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 5 месеца
Най-хубавото в гадната ситуация е, че поне електромерите не въртят, за разлика от водомерите когато няма вода........
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В ес и нато е така. Духне вятър - спре всичко.