Обявиха бедствено положение и в Аксаково

Пътищата са затворени заради обилния снеговалеж и вятър
19 ное 2023 16:43, Анисия Иванова
6
Обявиха бедствено положение и в Аксаково
Снимка: БГНЕС, архив

Кметът на община Аксаково Атанас Стоилов обяви бедствено положение със своя заповед от 13.00 часа днес.

В заповедта са посочени и аргументите за решението, а именно: "Изключително усложнената метеорологична обстановка, бурният вятър, снеговалежът и снегонавяванията, ниските температури и обледяванията на територията на община Аксаково са причинили прекъсване на транспортния достъп до населените места.

Образуваните снежни преспи по пътищата и улиците препятстват проходимостта на обществения транспорт. Голяма част от основните пътища от републиканската пътна мрежа, свързващи общината, са затворени за движение“, се допълва в заповедта на кмета.

Вследствие на ураганния вятър е прекъснато електроснабдяването и водоподаването в редица населени места от територията на община Аксаково, а обилните снеговалежи сериозно затрудняват почистването на пътищата.

С оглед предприемането на мерки за овладяването на бедствието и провеждане на спасителни и неотложно-аварийно възстановителни работи, както и за запазване здравето и живота на жителите, и предотвратяване на вреди върху тяхното имущество се налага обявяването на бедствено положение на територията на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Golf251.9TDI 4motion преди 5 месеца
Харесвам това, ама при мен го няма
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има си хас.!!!
1
1
 
8
 
! Отговори
Джъмбо джет преди 5 месеца
А латището в Аксаково, бачка ли?