Студът погуби мъж в Казанлък

Спасиха семейството, блокирано край Шипка
26 ное 2023 13:00, Нели Христова
23
Студът погуби мъж в Казанлък
Снимка: БГНЕС

Бездомник е загинал заради минусовите температури в Казанлък, потвърдиха от Спешна помощ, цитирани от NOVA.

Студът обхвана цялата страна. Бедствено положение беше обявено в много места. В София над 30 хил. души останаха без ток.

Семейството с деца, блокирано в кола преди прохода „Шипка", вече е спасено. Преспите са били около три метра. Десетки коли обаче все още остават блокирани. Проходът "Шипка" все още е затворен.

Oт страната на Габрово обстановката остава усложнена. Обилен снеговалеж и бурен вятър причиниха тежката ситуация през изминалата нощ. Местни споделят, че дори пожарна и линейка са закъсали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повечето бездомници не са добре психически , вероятно са много депресирани също . Никой не заслужава да умре от студ . Много просяци иначе искат стотинки и като ме им дадеш те проклинат . Е , как да им дадеш ? Жалко за човека де .
17
6
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 4 месеца
В Казанлък предлагат по 2500лв заплата да правиш снаряди.. мързелът убива ;)
16
1
 
7
 
! Отговори
Роза преди 4 месеца
Винаги,когато чуя или прочета за загинал от студ бездомник,си спомням за безсмъртната приказка на Андерсен "Малката кибритопродавачка".Писана е преди 180 години , а нещата оттогава не са се променили!Момиченцето,умряло от студ в новогодишната нощ,още броди по света ,и пак няма кой да го подслони и стопли!Обикновено приказките имат щастлив край,но тази няма,защото е истинска,взета от живота!
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ОТ НАРОДА до 16,15.. Никакъв народ не си ти, а мързелив нeкaдъpнuк, на който все някой му е крив за неудачите му. Като няма какво друго да правиш, измисляш си някакви въображаеми противници и се представяш за защитник на лица, които нито познаваш, нито знаеш нещо за тях.
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кажете Бог да прости човека и апелирайте да се взимат по-твърди мерки срещу индивиди, които са избрали клошарството като модел на живот и по този начин сеят зарази, създават безредие, а също така вредят и на себе си.
13
10
 
5
 
! Отговори
ОТ НАРОДА до 16,15.. преди 4 месеца
Да гориш в ада дано из.Род мръсен капиталистически, ти и твоята рода уро.Дска. Ще дойде врама Белене ще ви се види като избавление да знаете. По улиците ще ви деРат харата
12
7
 
10
 
! Отговори
Плачещият за соца преди 4 месеца
комунист най-после да проумее, че Русия си има други грижи и няма намерение отново да ни дава милиарди заеми, които после милостиво да ни опрощава, за да бъдем послушна буферна държава. Затова всеки трябва да се постарае да направи нещо за собственото си благополучие, вместо да чака отново да дойде някаква натрапена чрез чужда армия власт, която да хрантути лентяи и да прокламира равенство между тях и градивните граждани. Засега новият Голям брат ни заставя да дундуркаме само индийците.
11
1
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Жалко е ,че във векът ,който се смята за особено "модерен" и хората ,толкова на "ти" със съвременните технологии - жестокото бездушие е причина хора да умират по улиците от студ и глад ...Всички много "говорят" за изкуствения интелект - мисля, че ако индивидите на два крака ,не му се "пречкат" ,той освен по - умен ,би бил и по - състрадателен и съпричастен към чуждата болка и липси от тях.Погрижи ли се и сети ли се някой от кметовете на всички градове в България за тези "невидими хора" ?!
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 10 Да, това е 90% вярно. Защото скитници все пак имаше, макар и законът дазабраняваше скитничеството. Затова куцо и сакато биваше абонирано някъде за заплата, независимо от това,че не си е дало труда да учи и да придобие професия. И точно заради закона, забраняващ скитничеството, всеки биваше настаняван да живее някъде, без да си е мръднал пръста да спестява, за да си купи жилище. Хайде пий един топъл чай и се успокой.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Важното е /2/ Имаш ли представа колко пъти се предлага и настаняване, и работа на тъй наречените от теб улични хора? Но те предпочитат да са в центъра на големите градове или по гарите, а не там, където държавата им е намерила подслон. Ти предлагаш да ги поглезим, като ги настаним по хотелите и да ги храним, вместо да подпомогнем бягащите от войната. За твое сведение, тук в София на всяка крачка има украински граждани, които отдавна вече започнаха работа. Други отдавна заминаха на Запад.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нямам спомен по времето на лошия соц човек да е живял по улиците, камо ли да е нощувал в такъв студ. Въобще не съм виждал тогава бездомник. Нито хора да ровят в кофите. Тъжно.
7
6
 
8
 
! Отговори
До ИЗМАМНИЦИ ! преди 4 месеца
"Гърбени"? След като бяха изхранени на социал, взимат от парите от нашите данъци и след като в България работа има, някои предпочитат десетилетия наред да живеят като клошари, но не и да свършат работа за две пари. И излиза, че нашата собственост, платена със спечелените ни с труд пари, била "гърбена" от безделниците?! Аз пък си мисля, че нас ни "гърбиха" да ги изхраним с помощи и детски надбавки, а днес ни "гърбят" да храним по същия начин децата им, които те създават и дори не припознават.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
всички се радват на снега, цял ден получавам снимки от познати в София и други градове, даже малко им завиждам че при мен на Несебър сняг няма...
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко американско, стана ми мило някак. Успяхме, стигнахме ги!
4
9
 
20
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИ ! преди 4 месеца
НЕ студът а КАПИТАЛИЗМА уби този човек както и всички останали които остави без подслон, без топлина, без храна, без лекарства в мъки и болести да се гърчат ! Вие драскачите сте защитниците, участници в този геноцид. Вие защитниците, измомниците на тязи система. А някои имат по 10 имота които дори стоят празни. Имоти за милиони гърбени от тези нещастни хора
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинците невинаги имат избор - за разлика от "бездомниците". Познавам двама-трима бездомници, които НЕ искат да се приберат на топло в някой приют, защото алкохолът там е забранен.
2
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е студът. Капитализмът убива хората.
1
4
 
24
 
! Отговори
ъ преди 4 месеца
Много се разглезихме българите и спряхме да уважаваме природата. Поне от 5 дни синоптиците и разни други хора предупреждаваха за снеговалежа. Ама кой да ги слуша, ние сме велики, ша житкаме колкото си искаме, щото сме с модерни коли и с жипки. После олеле, що тъй стана.