Пожарникари спасиха бедстващи българи и румънци на пътя

Сред тях е имало и две деца
27 ное 2023 14:24, Александър Попов
4
Пожарникари спасиха бедстващи българи и румънци на пътя
Снимка: БГНЕС

Бедстващи български и румънски граждани са спасени от пожарникари от Омуртаг. Акцията, при която е помогнато на седем души, е проведена снощи, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. Общо на 26 сигнала за необходимост от съдействие за преодоляване на последиците от обилния снеговалеж и силния вятър в областта през уикенда са реагирали екипи на службите на „Пожарна безопасност и защита на населението“(ПБЗН).

Седем граждани, попаднали в бедствена ситуация по пътищата на община Омуртаг вчера поради крайно неблагоприятните метеорологични условия, са били евакуирани от екипи на районната пожарна служба в Омуртаг.

Мъж, тръгнал пеш по пътя от село Горно Козарево към Омуртаг във виелицата, е бил превозен от автомобил на службата града. Реагирано е и на получен в 18:54 часа сигнал за нуждаещ се от помощ мъж, закъсал с автомобила си на пътя от село Горна Хубавка за Омуртаг. Автомобилът е бил изтеглен с помощта на специализирана техника.

Своевременно екип на Районната служба в Омуртаг се е отзовал и на получен в 20:14 часа сигнал за бедстващи седем граждани на пътя Котел-Омуртаг в близост разклона за село Зелена Морава. На място служителите на пожарната са установили, че в преспите са заседнали два леки автомобила, единият повреден. В едната кола са пътували петима румънски граждани, сред които – и две деца, а в другата– мъж и жена от град Златица.

Всички граждани своевременно са откарани с автомобил на службата до Омуртаг. Румънските граждани са настанени в хотел, а останалите са изчакали на топло в сградата на Пожарната, докато бъде изтеглен от преспите автомобилът им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Омуртагпожарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А баш Пожарникаря е в Барселона , та да си нагледа имота !
3
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 месеца
метеоролозите предупреждават за лошото време ама кой да слуша ! после оле мале , помооощ , държавата е виновна .
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
бачкатора пести пари от гуми, кара по 20 години с едни и същи, после всички плащаме да го спасяват. Тия, дето са проявили безотговорността да тръгнат на път неподготвени трябва да си плащат "спасяването". Или просто да ги оставят да измръзнат, та да им дойде акъла.
1
0
 
0
 
! Отговори
Тая преди 4 месеца
Е от нормалните