В шест области ограничения по пътя, на места преспи по метър

Няма затруднения при преминаването на границите
27 ное 2023 08:02, Александър Попов
10
В шест области ограничения по пътя, на места преспи по метър
Снимка: БГНЕС

Остава усложнена обстановката във Велико Търново, Враца, Плевен, Габрово, Силистра и Разград. Там валежите спряха, но проблеми създават снегонавяванията, съобщи пред БНР инж. Даниел Иваничков - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ.

Ограничено е движението по пътя при село Поликраище, Великотърновско, заради снегонавявания. Там са блокирани и 10 автобуса с близо 500 пътници от снощи.

"Техниката се бори с "пробиване" на пряспата. Тя е с височина 1 метър", заяви инж. Иваничков.

Подобна е ситуацията и в област Враца и Плевен, където тежкотоварни автомобили също изчакват на място.

Няма затруднения при преминаването на границите. Остават в сила обаче съветите да се пътува, само ако е необходимо. От АПИ препоръчват да се тръгва на път с подходящи зимни гуми, заредени с гориво коли и ограничена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: снягпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
мдамм преди 5 месеца
по бай тошево какви зими имаше, карахме по няколко месеца без ток, топла вода и интернет ;) а пък сега?
6
0
 
7
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Същите са и тия с тока... Подстанциите не им изгоряха от снега и падналите дървета, а от неподържане... Щот си изгониха персонала през годините на приватизации... И тотална некадърност... И лакомия... ===)))
5
0
 
6
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Аве хората с техника орат минни полета и взривяват мините... Тия си мислят, че с трактори мож да чистят силно заснежени пътища... ===))) с минимум средства максимална печалба... Мъ не стаа...
4
0
 
8
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Ква техника имат тия лапачи на пари... С трактори ли, ще пробиват преспите... ===))) оставка на жендърята, 20 санта сняг блокира държавата... А ако беше карало седмица така ко праим ве некадърни крадци...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи ако някой си позволи да говори срещу промяната от силите на доброто е nутинисти, трррооол на Путин, копейкаджия. Да я ясно. Не само това, все пак сме с ДС подходи, ще го съдим за клевета. Нищо лошо да не се пише за ППДБ. Точка
2
1
 
13
 
! Отговори
Дойде си преди 5 месеца
Промяната наистина дойде. Вече може с дни да нямаш ток и вода. Това не се помни наистина и си е промяна за хората.
1
1
 
16
 
! Отговори
Хах преди 5 месеца
Евала, истинската зима дойде! А това, че властта не може да се справи с първият сняг, показва само едно- некадърници ни управляват на всички нива! Народе, спиш зимен сън! Но пък вие сте си мазохисти по природа и може да понесете и още и още, даже и много още!