Софийски села още нямат ток, обявиха бедствено положение

То се отнася за Царичина, Понор, Дреново и Бучин проход
29 ное 2023 11:32, Елка Василева
17
Софийски села още нямат ток, обявиха бедствено положение
Снимка: архив, БГНЕС

Във връзка с това, че още няма електрозахранване на селата Царичина, Понор, Дреново и Бучин проход, след взети решения от Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, аварии и катастрофи, със заповед на кмета на община Костинброд е обявено частично бедствено положение в тези населени места. Това става известно от интернет страницата на община Костинброд.

По време на заседанието на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, аварии и катастрофи е взето решение да се изпрати писмо до Електроразпределителни мрежи Запад (ЕРМ Запад), с което да се изиска информация за причините, довели до кризисната ситуация в община Костинброд и защо определеният час за възстановяване на електрозахранването беше непрекъснато променян и какви са причините за това, се почва в сайта.

Друго изискване на Щаба е да се обсъди възможността с електроразпределителното дружество да бъдат обходени трасетата и осъществени действия по премахване на клоните по дърветата, които застрашават проводниците, както в населените места, така и извън тях.

Да се изиска от Агенция пътна инфраструктура и ОПУ-София да предоставят актуален контакт за подаване на сигнали при проблеми с републиканските пътища и да предоставят данни за фирмата, поддържаща пътищата. При непредоставяне на информация от тяхна страна да се поиска информация от областния управител на Софийска област.

От общината изискват още да се изпратят писма до съседните общини, с които община Костинброд има общи пътища, за да могат да се координират помежду си за поддържането на пътищата, свързващи двете общини.

На 26 ноември поради сериозни аварии на „Електрохолд“ по основната мрежа, както и скъсани многобройни жици от тежкия сняг, паднали клони и дървета, беше сериозно нарушено електрозахранването на цялата територия на община Костинброд, както в града, така и в селата.

На следващия ден беше възстановено електрозахранването в костинбродските села Драговищица и Голяновци, както и в Първи район в града. Ток не е имало повече от 40 часа, написаха в официална си фейсбук страница от общинската администрация Костинброд.
(БТА, Николета Василева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оня от Калипетрово издържа 24 часа само преди да побеснее с парти грилчето си в енергото, а тия търпят вече 5 дни да нямат ток. Овцеееее...
12
5
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 4 месеца
До Анонимен,ами сравняваш мравка със слон,защо в софийските села данъка е много по-голям от изброените от теб долно нанагорнице,където има-няма плащат едни жълти стотинки данък,защото 70 % от данъците на софиянци отиват за мързеливата провинция,тръгнал да сравнява наглеца
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След тези безобразия , правителството да прекрати договора с Електрохолд.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ППДБ до пълна победа! И искам да попитам кога най-сетне ще спрем да пълним руските гуши и ще затворим Лукойл? А АЕЦ-а? Стига сме тровили с радиоактивни отпадъци! Да на зелената енергия! Вива акад. Денков!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Почти 4К лева на домакинство, са натрупаните до момента дължими обезщетения за клиентите на които още не се доставя електричество.
8
1
 
16
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
Ся стана ли ви ясно, че тоз сектор трябва да е изцяло държавен, защото е въпрос на национална сигурност... ===)))
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В софийските села Бояна, Драгалевци и Симеоново има ток и тея дето си продадоха дедовите ниви в провинцията на зърнарите и си построиха по някое къще да се правят на баровци са доволни. Зърнарите са още по-доволни, че с нивите, които закупиха от уонабибаровците печелят милиарди. хаха
6
2
 
7
 
! Отговори
Пълни Престъпници пп преди 4 месеца
Петролът е под 75 долара барела. И то брент. Руския е около 60. Тук цените не мърдат. Същите както когато беше над 100. Газът се вдига всеки месец. Нали щеше да пада с уговорените танкери и гръцкия втечнен? Или ни продавате скъпия чиренски още? Що за неадекватници ни управляват.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В русенско, разградско, силистренско също няма трети ден ток. Защо не пишете за тях? Там не живеят ли хора. Защо всичко е за шопските села? Както другите стоят без ток, така и те да палят печките и да изчакат групите да възстановят падналите стълбове. Шопите с какво предимство са пред останалите?
4
2
 
12
 
! Отговори
Virtuozzo преди 4 месеца
нека добавим и петнайстото поскъпване на газта за тази години и бонус от кокорчо вдигане на пенсионната възраст !Честита промяна !Гласувайте за канадци и американци пак !
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софиянци си избраха нов кмет останаха без ток )ПП подмяната )
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре де, не добре, но искам да попитам. Сега поне знаеш кого да търсиш като няма ток. Като ни изведат на свободния пазар и тоя от който си купил тока, няма ток, какво правим?
1
3
 
12
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 4 месеца
Всеки ден ще е така, до победата на ПП над останалите партии! Накрая ще забранят всички партии ,а Асен ще наложи кръвен данък - всяко второ дете отива в робство в полза на Украйна или когото кажат от посолството!