На косъм от катастрофа: Деца целиха автобус с камъни

Като по чудо няма пострадали
15 дек 2023 11:34, Нели Христова
28
На косъм от катастрофа: Деца целиха автобус с камъни
Снимка: Pixabay/doctor-a

Две 13-годишни момчета и друго на 14 г. са задържани от полицията в Бургас след опасен инцидент, разминал се по чудо без пострадали хора, съобщава говорителят на ОД МВР Цветелина Рандева, цитирана от "24 часа".

Тийнейджърите хвърляли камъни по автобус от градския транспорт, превозващ пътници по линия Б 11. Рейсът на общинския превозвач "Бургасбус" бил препълнен с хора и само бързата и точна реакция на шофьора предотвратила тежък пътен инцидент.

Около 17.30 ч. на 13 декември автобус, движещ се от к-с "Изгрев" в посока к-с "Меден Рудник", навлиза в скоростния ръкав в района на кръстовището на бул. "Демокрация" и ул. "Иван Богоров". Челно пред рейса се изправя малко дете, което с няколко камъка замеря движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично. Заедно с него имало още две момчета.

Единствено огромния професионализъм и запазеното самообладание на 53-годишния водач предотвратили допускането на последващ пътен инцидент с препълнения автобу.

Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус на „Бургасбус", който ги отвозил по очаквания маршрут. Инцидентът обаче предизвикал разместване в графика на градските автобуси и стотици бургазлии останали по спирките.

По данни на ръководството на фирма "Бургас бус" стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лв. Само предното ветроупорно стъкло струвало  7300 лв., казват от фирмата-превозвач.

По случая в Първо Районно управление Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Лагрестин преди 4 месеца
До относно 18Сельо,украинчетата не са като родните дивачета,които целят и влакове с камъни.Не ми обяснявай на мен.Само родните индийчета "берат желязо",чужденците нямат подобни наклонности.
23
0
 
6
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
за етност да питам ли ?
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали плащаме ежемесечно на майките им по-големи суми, отколкото получава млад висшист, когато сефте започне работа? Само защото са от етноса и не благоволяват да работят. Затова толкова пъти предлагаме, когато има такова неоспоримо доказателство, че майката е възпитала социопат, тя да бъде задължена да върне благите пари, дадени наготово. Ако ревне, че е безпарична - да ги отработи. За такива случаи трябва да бъде възстановена мярката принудителен труд. По друг начин не може да им се въздейства.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 8 - Ром носи на бой, за тях да се пердашат е ежедневие. Затова е по-разумно спиране на помощи и всякакви други парички наготово плюс принудителен труд, с който родителите му хем да платят щетите, хем да платят и глоба. Ако keлeшът е над 10 г., да рабти наказателно и той! Зщото за такива трудът не е превъзпитателна мярка, те гоприемат като тежко наказание.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като знаем етноса им максималното наказание ще е "Не правете повече така". Бляскаво бъдеще я чака тая "държава"!
19
2
 
4
 
! Отговори
Избирателите преди 4 месеца
На промяната
18
5
 
4
 
! Отговори
относно 18 преди 4 месеца
Ей, обясних ви, но пак продължавате да дрънкате глупости! Ако в Пловдив, да речем, крайната спирка на линия е Столипиново, но някакъв инцидент стане около стария град, това значи ли, че извършителите са от Столипиново?! Не че са ми особено мили въпросните сънародници, но пък безсмислените прос*т*отии ме дразнят още повече.
17
0
 
5
 
! Отговори
Ко преди 4 месеца
Пелета че рнички! Бъдещето!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като чуеш "к-с "Меден рудник" и ти става ясно от кои са тези "деца"! Бургас сър, забавляват се!
15
1
 
11
 
! Отговори
Хайде, преди 4 месеца
който не познава Бургас да не се изказва! В този район е по-скоро изключение да се мотаят малцинства. За сметка на това има групи украинчета-хулиганчета. С това не казвам, че няма предостатъчно родни хулиганчета. А катастрофа наистина е можело да стане, тъй като автобусите в тази отсечка се движат в и*д*иотски тунел, пардон бус лента, и не могат въобще да маневрират, а успоредно до тунела е лентата с паркирани коли! Най-хубавият булевард беше превърнат в затворнически паркинг с грозни огради!
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никакви .оми и никакви от Медин рудник не са. Там където е станал инцидента е в Лазур. В Лазур вяма нито един ром. Чисти българи са били. Отрочета на прехода.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който чупи- Сорос купи.
12
5
 
6
 
! Отговори
Трончо преди 4 месеца
Пратете ги в Русия като доброволци, да хвърлят бомби...
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само ТВУ и сериозни мерки за малолетни и непълнолетни престъпници.
10
0
 
31
 
! Отговори
Всичко е Любов преди 4 месеца
Тия лекенца при бай Тошо директно отиват в ТВУ, а сега само една глобичка от по 1000 лева ще има за родителите им.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е да падне възрастта за носене на наказателна отговорност.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Едно време.............Като бяхме деца преди 20-30 години и ние сме целили колите, НО СЪС СНЯГ!....... Няма значение, опасността от катастрофа е огромна, рефлексите на водача пак ще се задействат; гуми спадали?! Уважаеми, това си е вандализъм, давате ли си сметка колко сте пррост?
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия "деца" само шамарената фабрика ги оправя! Посини им задниците, да зачервят бузите и а ревне, още бой! Да видим ще повтори ли "упражнението". Всичко друго е ала бала за отчитане на дейност до следващия инцидент където не дай Боже загине някой и ще има вай вай вай каква стана тя, кой е виновен, 2-3 дена, седмица аху иху и после пак постарому!
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бхаратски културни особености.
5
5
 
23
 
! Отговори
Едно време преди 4 месеца
Като бяхме деца преди 20-30 години и ние сме целили колите, НО СЪС СНЯГ! Дори не и с лед, ей така, за кеф, защото все още имахме съвест, че това е нечие и не бива да се троши! Спадали сме и гуми на коли, но не сме ги пукали! Реално и за двете сме заслужавали по един хубав бой да не правим повече така, но деца! Важното е, че не сме повреждали и сме имали съвест, а днес децата нямат съвест, нямат уважение, а искаме после от тях да имат морал като пораснат. Е няма как да стане!