600 служители от ЕРП - Запад отстраняват аварии

Най-тежк е в планинските райони
16 дек 2023 21:10, Стела Стоянова
14
600 служители от ЕРП - Запад отстраняват аварии
Снимка БГНЕС, архив

Близо 600 служители на "Електроразпределителните мрежи Запад" продължават да работят до пълното отстраняване на авариите, съобщиха от предприятието, предаде БНР. Работата се затруднява от паднали дървета, преспите и обилния сняг в Западна България.

Най-тежка е обстановката в планинските райони, където се късат проводници и се чупят стълбове. Продължават дейностите в части от област Кюстендил и в общините - Струмяни, Якоруда, Разлог, Самоков, Ихтиман, Костенец, Трън и Троян. Приоритетно се работи по места, останали най-дълго без ток, а и с най-голяма концентрация на клиенти.

Информацията за прекъсване на електрозахранването се актуализира на интернет страницата на "Електроразпределителни мрежи Запад".

Междувременно населени места в Хасковска област все още са без ток към 19.00 часа, съобщиха от областната администрация. Електричество няма в 11 ивайловградски села Бялградец, Гугутка, Железино, Казак, Ленско, Нова ливада, Соколенци, Камилски дол, Хухла, Ламбух и Плевун. Без ток са и с две стамболовски села - Лясковец и Тънково. Причината е в скъсани електрически проводници от мокрия сняг.

Още 11 села от община Хасково бяха без електроподаване през деня ,но авариите вече са отстранени. Екипите на ЕВН продължават работа по възстановяване на електричеството във всички населени места. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: токаварииЕРП - Запад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 месеца
ТАКЪВ ПОЗОР ЕДВА ЛИ ИМА НЯКЪДЕ.ПАДНА ПЕДЯ СНЯГ И ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ Е БЕЗ ТОК.ТОВА ЯСНО ДОКАЗВА НЕКАДЪРНОСТА НА ЧЕЗ.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Снегът спря.Отсранявайте ги.Не е нормално при малко сняг веднага да има аварии.Така не може хубаво да натрупа сняг за Коледа.
6
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 4 месеца
Хахахахааа
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някаква когато бяха държавни, а не частни тези компании, се грижеха добре и обхождаха всичко. Частниците намалиха персонала и гонят само парите. Решиха, че природата все ще е благосклонна към тях. Кабелите отдавна трябваше да се положат в земята за да няма тези проблеми през зимата.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В нищо не инвестират, но искат да лапат. Защо трябва да ви плащам, че стоя на тъмно и студено и ми развалихте уредите???
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хм , не знаех , че Хасковска област е на Запад , че и ЕРП-тата й
2
0
 
9
 
! Отговори
ММ преди 4 месеца
Не е лесна работата на аварийците от ЕРП Запад , но при добри температури пролет ,лято , есен може да се направи превантивна подготовка за зимата !! По 20 кв извод " Бента " от ВЕЦ Кокаляне до с Пасарел не е правена просека с години , така е и по другия далекопровод " Цръквище " от п /ст гара Искър и щом падне малко сняг олеле ! Малко хората ви псуват , ама са прави , плащат сметките си , искат и качество , а то го няма , Наша работа , човек не може и да направи вечер
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората още преди 30 години вкараха жиците под земята