КАТ хвана 23 шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол

11 водачи са засечени да карат след дрога
17 дек 2023 17:43, Анисия Иванова
11
КАТ хвана 23 шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол
Снимка: БГНЕС

10 452 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 173 водачи и пътници. Съставени са 2362 фиша и 570 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 23 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 11 - с над 1,2 на 1000, седем са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, а шестима са отказали да бъдат тествани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: КАТшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
gg преди 4 месеца
В заглавието "след употреба", в текста "под въздействие". Явно Анисия Иванова не прави разлика. А разликата между двете е очевидна. Поне за хора с IQ над 20. Но явно днес.бг, а и нашите законодатели не попадат в тази категория.
3
0
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 4 месеца
Колко ченгета светнаха днес,това рапортувайте!Ама тестовете за тях давали фалшиво положителни резултати,а за всички други не!Голяяяям смях и голяяяяям фалш.И това продължава и никой в тази "държава" не реагира.Защото така е по-удобно за всички сел.яндури с пищов на г.ъза!Аре у лево,НЕКАД.ЪРНИЦИ И ИЗМАМ.НИЦИ!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
няква готина количка има ли на тънка ценичка ? или само кочини тоя уикенд?
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Do 2.голфа без номера че и без книжка пали :)))Той голфа пали ама отиваш в панделата от 1 до 3 години като караш пиян