Превантивни мерки в Бургас срещу грипа

Пикът на заболеваемостта се очаква в средата на януари
5
Превантивни мерки в Бургас срещу грипа
Снимка: Pixabay

От днес във всички ясли, детски градини и училища в Бургас действат превантивни мерки, за да се ограничи разпространението на грип и грипоподобни заболявания през зимния сезон на новата година.

Поради очаквания пик на грип тип А и B в България от средата на януари, кметът Димитър Николов информира директорите на детските и учебните заведения да проведат разяснителна кампания за клиничните признаци на грип и да предприемат превантивни действия срещу заболяването.

В някои от детските градини в Бургас вече има въведени промени.

„От днес реализираме филтър при приема на децата с безконтактно мерене на температура. Това се осъществява от медицинската сестра. Помещенията ще се проветряват интензивно, ще бъдат дезинфекцирани играчките и предметите, с които децата манипулират през деня”, каза София Димитрова, директор на детска градина ”Звездица Зорница” пред Нова телевизия.

Тя уточни, че децата се извеждат навън приоритетно, ако времето позволява.

„Профилактичните мерки са много хубаво нещо. Те са прилагат преди да има ръст на заболеваемостта от респираторни заболявания. В област Бургас епидемичната обстановка е спокойна по отношение на грип и остри респираторни заболявания. Няма повишена заболеваемост”, уточни д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас. Тя добави, че в Бургас през този сезон има регистрирани 4 случая на грип А.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Бургасгрип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 месеца
Превенция, пък нямало грип. Изпихте си мозъците с тези плаш-кампании!
4
0
 
6
 
! Отговори
киро преди 3 месеца
грип е имало и ще има.....просто ще го преболедуваме и толкоз. Стига с тези драми!
3
6
 
2
 
! Отговори
евроатлантист преди 3 месеца
Затворете детските градини, защото грипът заразява и се пренася основно от малките деца. Не е проблем да се затворят градините сега зимата за месец, а лятото да не излизат в отпуск.
2
0
 
13
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
Няма да ви слагам маска , където и да вляза !!! Грипчето не може да го спрете с едни маски , плиткопатоци такива , изкарваш го и минава това е !!!
1
2
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 месеца
Превантивните мерки са нещо лошо, защото се правят без съгласието на родителите. Като се дезинфектират играчките с отровни препарати се спомага да се обострят алергии при децата. Безконтактното мерене на температура е абсолютно ненужно, остава да се въведат задължително маски за децата и родителите и после задължителни ваксини. Грипът не може да бъде спрян без значение какви мерки се предприемат.