Британският таблоид The Sun сравнява италианския Рим с нашия Пловдив

Нощувката в Пловдив за двама е около 25 лири
6 яну 2024 12:15, Нели Христова
46
Британският таблоид The Sun сравнява италианския Рим с нашия Пловдив
Снимка: Pixabay/MariaDobreva

В Европа се намират някои от най-емблематичните дестинации за градска почивка на планетата, а това означава, че привличат огромен брой посетители. Старият континент има и някои по-непопулярни места, които предлагат подобни преживявания, но без неудобството ордите туристи да блокират улиците и атракциите. В този контекст британският вестник Sun сравнява италианския Рим с нашия Пловдив.

Пловдив е най-старият жив град в Европа и е по-древен от Рим. Сравнението прави британския вестник Sun и уточнява, че градовете си приличат по своята архитектура и атмосфера. От изданието посочват, че Рим не е лесно място за обиколка с ограничен бюджет, но в Пловдив ще са ви нужни по-малко средства и ще се придвижите по-лесно.

"Ако трябва да бъда честен – нашият град е доста по-красив от Рим, като имате предвид, че съм бил и на двете места, но съм роден и израснал тук. Така, че със сигурност предпочитам Пловдив пред Рим".

"Пловдив е един от най-старите градове в света и трябва да бъде видян и да бъде център на туризма и туристически интерес, на потока от чужденци".

"И стана столица на културата – повлия добре на града, има какво да се види в Пловдив".

В публикацията британското издание посочва, че нощувката в Пловдив за двама е около 25 лири, а двупосочният самолетен билет от Обединеното кралство около 44 лири.

"Регионът дава възможност за целогодишна възможност за работа. Спа центровете са близо до Пловдив, култура, история", заяви Дойчин Ангелов, председател на СД на летище Пловдив.

Последната разкрита редовна авиолиния превозва пътници от английския Манчестър до Пловдив. От тук те посещават зимните ни курорти. Линиите се разкриват след усилени преговори от Фонда за развитие на летище Пловдив, в който влизат общините от региона.

"Преди години Фонда работеше и той е с идеята общините, които се ползват от услугите на летище Пловдив, да имат принос за неговото развитие. Адмирираме усилията и помагаме с каквото можем", каза Костадин Димитров, кмет на града, пред NOVA.

"Мисля, че летище Пловдив се развива много добре, особено с тази дестинация до Манчестър. Очакваме нови дестинации до Испания и Италия", посочи Илия Зюмбилев, областен управител на Пловдив.

Сред историческите обекти, впечатлили британците са Античния театър и Римския стадион. "Пловдив е толкова богат и има такъв потенциал в културно-историческото наследство и богат културен календар, така че летище Пловдив е най-голямата надежда за развитието на туризма като врата към Пловдив и Южна България", твърди Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Пловдив изглежда доста по-добре от Рим.Рим-нахални тарамбуки,отпадъци и неподдържана инфраструктура.От всички европейски градове,които съм посетил,Рим е най-зле.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха! Българите сме били като македонците, как така Пловдив ще е по- стар и по- хубав от Рим?? Ами по-стар е и е по-хубав. И не българите сме като македонците а македонците са българи! Ясно ли е бе, българомразци? Я марш обратно в дупкaта и млък
33
0
 
3
 
! Отговори
аэ. преди 3 месеца
Не съм ходил във Пловдив скоро,но това е най-лошо представения български град във мрежата.За Пловдив във YT има само клипове от гетото ,останалото също не е хубаво.Единствено няколко снимки на къщи като тия горе ,другото е също е нелицеприятно.Направете нещо да се представите малко повече, във по-модерна светлина.За пример вземете Хъеватия която също е балканска държава ,но не наблягат много на това,там е другата крайност не дават да им кажеш че са балканска държава.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо бъркате град със селище.Нито Рим, още по-малко Пловдив могат да претендират, че са били градове преди 3,4 хил. години.А, Пловдив има малко общо с българската истоория. В България влиза през 8 век като добре уреден за времето си град с 90% гръцко население. В следващите векове на няколко пъти държавноста му се сменя от гръцка на българска и обрстно, и след това 5 века османска.Турците са владеели града повече време от нас.
31
2
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 3 месеца
Как да няма исторически доказателства? Най-ранните следи от уседнал живот в Пловдив, открити от археолозите, са датирани на 8000 години т.е. около 6000 г пр. Хр. Това може да се провери и в музея в Пловдив.
30
3
 
5
 
! Отговори
До Софиянец преди 3 месеца
Може, но няма доказателства. Ортодоксалната история гласи, че Рим е създаден през 750г. преди Христа. А Филипополис е създаден през IV век преди Христа. Т.е. Филипополис е създаден 300-400г. преди Христа. Рим печели. И по исторически забележителности печели. Което не пречи Пловдив да е по-приятният за туристи. Който е бил и в двата града - знае, че е така.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да Рим И Пловдив са хилядолетни цивилизации а англите са варвари и днес
28
0
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 3 месеца
Пловдив е с около 5000 години по-стар от Рим.
27
1
 
6
 
! Отговори
Само преди 3 месеца
До Анонимен 30 Където българите нищо не твърдят, а The Sun!
26
0
 
9
 
! Отговори
По-хубав е от Рим. преди 3 месеца
Като второ поколение софиянец го казвам. Само тази нощувка за 25 паунда за двама пресоли супата. Такива оферти за хотел в Пловдив няма.
25
0
 
10
 
! Отговори
Ре преди 3 месеца
Коментарите са показател че на тази прекрасна страна трябва да се смени народа. Вместо да се радваме че имаме нещо хубаво и да го развиваме, те се пъчат на кой града му бил по-хубав и кво село било Пловдив. И кви били майните а кви сме хубави у Варна и Софето. Пфу
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пловдив е на 10 иляди годин, а Рим има нема 2.Пеленаче пред Пловдив.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Aйge нeмa нyжga...
22
6
 
7
 
! Отговори
Е? преди 3 месеца
Бях във Пловдив на 20 дек. Само пловдивски коли,тук там някоя РА или К . Къв туризъм кви 5 лв?
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Верно е Филибету е най-дъртият град у свето. Тук е възникнала древна цивилизация на Егиседем. Пръв фараон е Филибутеп от династията на Майнокамоните. По-късно цивилизацията се превръга у Африка и основава Египет.Ако разроват седемте баира със сигурност, че открият пръвите пирамиди у свето.
20
6
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
Чета коментарите и виждам, че дявола на българския казан, все още е най- айляк!
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гърците адски дразнещи, като те погледне с мазнярско погледне. Преди 5 години им теглих едно ембарго, повече там, never.
18
7
 
5
 
! Отговори
Адолфо преди 3 месеца
В Пловдив основните атракции са *** коптори. Те да се рекламират, повече успех ще има
17
5
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
До Анонимен...15 ... Аз също съм съгласен със теб В Рим като и да е ,но в Гърция ,там всеки камък е, я на него седял Хектор или Ахил или пък нещо там Елена се подпирала докато и решели косата
16
7
 
3
 
! Отговори
ергенче преди 3 месеца
Къде са тия стаи за по 50 лв. - аз за два часа "стая за почивка" плащам повече