До минус 11,8 градуса паднаха температурите в Монтанско

С лед са покрити езерата и малките язовири в областта
Обновена: 11 яну 2024 15:38 | 11 яну 2024 14:38, Анисия Иванова
3
До минус 11,8 градуса паднаха температурите в Монтанско
Снимка: БГНЕС, архив
До минус 11,8 градуса паднаха температурите в Монтанско през последното денонощие, съобщиха от метеорологичната станция в Монтана.

Най-ниската температура е измерена в 8 часа тази сутрин в станцията в село Долно Церовене – минус 11,8. В Берковица е било минус 9 градуса, в Монтана - минус 8.

Ниските температурите в региона се задържат от началото на седмицата и в резултата на това езера, язовири и малки реки започнаха да замръзват. С лед е покрито изкуственото езеро Монтанезиум в центъра на Монтана, а също и много малки язовири в околностите на града и в областта.

След около седмица ниските температури ще бъдат история.

"Следващата седмица във вторник и сряда се очакват нови снеговалежи, въпреки че слабо ще се затопли. Температурите сутрин ще бъдат от минус 8 до минус 4 градуса. Ще се затопли чувствително - с дневни температури до 7 градуса. Снеговалежите бързо ще отминат. В Западна България ще вали мокър сняг", заяви синоптикът Петър Янков.

Той прогнозира чувствително повишение на температурите в края на следващата седмица. Те ще достигат до цели 8-15 градуса.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Монтанастудлед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 месеца
Е малко зима да има поне.
2
1
 
5
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 месеца
Нормално. Монтана е северозападен щат до границата с Канада. Студ голям. Хора няма. Та и тука така. С името си вървят и екстрите.
1
0
 
3
 
! Отговори
GTI V5 2.3 150 коня преди 3 месеца
при -8 запалих отведнъж :)))