803 снегорина на пътя

За това информира АПИ
20 яну 2024 21:00, Стела Стоянова
39
803 снегорина на пътя
Снимка БГНЕС

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) информира, че 803 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. Настилките са обработени и трасетата са проходими при зимни условия.

Сняг вали над почти цялата страна, информират от АПИ и апелират шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост. Да се шофира с повишено внимание и съобразена скорост, да не се предприемат резки маневри, да се спазват необходимата дистанция, както и да не се изпреварват снегопочистващите машини са другите съвети на пътната агенцията.

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, казват още от АПИ. Пътноподдържащите фирми в цялата страна са в пълна мобилизация и в готовност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите, посочват също от ведомството.

Поради мъгла е намалена видимостта в прохода „Шипка" до 30 м, а на „Петрохан" до 50 м. Заради обилните снеговалежи е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по проходите „Предел" и „Превала", уточнява БТА.

До 17 ч, утре - 21 януари, в област Враца е въведена временна забрана за движение на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на областта. Тежкотоварните автомобили могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги, уточняват от АПИ.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни отсечки за обработка на трасетата с инертни материали. При нужда в участъци със силен вятър, снегонавявания или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, обръщат внимание от АПИ.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа е налична на страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за утре, 20 януари, предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна обстановка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: АПИснегорини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Трябват ни Абе ток ще крадем,но ще крадем !
30
4
 
0
 
! Отговори
Алена преди 3 месеца
По времето на Генерал Бойко Борисов, подобни гаври с българското общество бяха немислими! Добре, че поне в София сложихме наше момче за кмет, който да продължи славното му дело
29
0
 
5
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 3 месеца
Къде са снегорините, само някакви колци на фотото?!А когато пишете за Боци, винаги има негова снимка!
28
0
 
4
 
! Отговори
Нямам бизнес преди 3 месеца
Искам и аз да имам снегорини и да ми плащат като вали
27
0
 
8
 
! Отговори
Реджо преди 3 месеца
Тъжна картинка,България,макар и цяла в бяло отново без държавност,безсилна, глуха,сякаш воюва с призраци на новото време наречено...промяна!
26
0
 
4
 
! Отговори
Очевидец преди 3 месеца
Видех една мутра с Г класа свали круп от багажника и лопата горе на коритото
25
0
 
3
 
! Отговори
Трябват ни преди 3 месеца
Снегурини на ток да не краднат нафта
24
0
 
5
 
! Отговори
Те преди 3 месеца
Банкет ли си правят или карти плющят? Бургаско затворени пътища, а 60 дори не били излезли от гаража. Било резерв. За какво?
23
1
 
2
 
! Отговори
кхн преди 3 месеца
Ами, те за това и гумите са колкото патрулките му на мутрата. Защото се произвеждат по патентовани технологии. От поне 10 ингредиента са, а и имат 5 оснвни детайла. Протектор, брекер, карка, страници и борт. нова последното не екато борда им на тези от БНБ. Просто, с такава специалност ми е висшето. А и, за разлика от лидера им на ИТН, не съм завършил консерваторията им за 9 г., а ВХТИ-то. При това, само за 5.
22
0
 
3
 
! Отговори
Инженер - химиците преди 3 месеца
Специални поздрави за г-н АСЕН ВАСИЛЕВ. Човекът им състави бюджета, те си му го гласуваха. Сега депутатите да си искат парите от партийните си лидери. Като са във ваканции докато българите работим, не сме им длъжни за нищо. Освен да им се смеем когато ги дават по телевизиите. Тази за МОХАХИНЯТА. Честита на финансистите.
21
2
 
2
 
! Отговори
Еврата преди 3 месеца
Честита 2024 и приятен неделен ден на приятелките ми от Първата Инвестиционната Банката в Дружбата ни. За разлика от тези в БНБ-то им, които не ме пускат в сградата си, която не име бащиния, те винаги ми казват заповядайте. Има една много стара игра вна развален телефон. А тя е, каквото повикало, таконо се и обадило. Тези от *** я знаят, за разлика от гуверньора им. Дори и тези, които ги дават по телевизиите и се мислят за известни, са бедни като църковни мишки. СИБИЛЕ, ами. За приятелките.
20
2
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 3 месеца
ЧЕСТИТА 2024 на приятелите ми от обменните бюра в София. С тях правя бизнес от над 30 г. А в БНБ-то им си ги обменях левчетата, от тези старите преди да жи деноминират, в ранните 90 на 20-я век. Честита 2024 и на г-н гуверньора им Митьо Радев. Те ще вземат да му гласуват и нов закон за БНБ-то си.
19
2
 
2
 
! Отговори
Ефрейтор преди 3 месеца
Честита 2024 на г-н Драгомир Драгомански. Той не със снегорин, може и такова неща да управлявма. Просто защото е шофьор от над 40 г, а и е карал радиорелейната им станция на тези от УБО. А дори и излежа 3 дена арест вместо мен. Защото ми е приятел, а аз му я пусках тази за Сбогом Марията. Джимарката си ни беше старшинката. Тези шофьорите от казармата в Ловеч са ми приятели. Всичките. Както и аз на тях. Хайде СИБИЛЕ.
18
1
 
3
 
! Отговори
СИБИЛЕ преди 3 месеца
Благодарен съм и на приятелките ми от магазините по Патриарха Евтимий, които си чистеха снега без снегорини. Честита 2024. На тях, собствениците и финансистите от обменните бюра, които работеха и през този студен януарски ден на настоящата 24. За разлика от депутатите ни, които са все във ваканции като ученичките. Ами, така са си нещата с мутрите. Те си мислят, че БЪЛГАРИЯТА НИ Е КАТО ПРЕЗ 90-ТЕ Г. НА МИНАЛИЯ ВЕК. А то просто не е така. Техни проблеми са си тези с мисленето им.
17
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Не разбирам как може толкова много снегорини да са само на един път. Но товъси е пробме на снегорините или на пътя. Аз си слушам СИБЛИЛЕТО ме на ВЛАДИТО МАРКОВ. Предполагам, че и приятелите ми от обеввини бюра също празнуват. За тях идват добри времена. Но не и затези от БНБ, които ми обясняваха, че не разбирам нищо. Не разбирах, когато бях невръстно дете. Нещата се промениха. Дори и мутрата от Банкя не знае от коя партия е. Аз си няма такива проблеми. Просто защото никога не съм бил от партия.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
8 см. сняг-- 800 снегорина. Ето задача за 2ри клас : Ако беше навалял 1 м. сняг колко снегорина трябваше да има?
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България има сто хиляди милицойнярина и двадесет хиляди километра пътища, тоест по едно младопенсиониращо се корумпе,на всеки двеста метра път. Като добавим че има пътища които нямат нужда от снегопочистване,ще излезе че на всеки петдесет метра може да има корумпай. Давайте им по една лопата и да разриват преспите в определените им петдесет метра. Поне да има някаква полза от съществуването им,и без това цял един народ ги хрантути,дето се вика за осигуровките да изкарат,не хората да им ги плаща.
14
0
 
6
 
! Отговори
Гъзорин преди 3 месеца
От партията ДуПиСе търсим да почиства е.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Личнo kyфapмeнът нa ДC-тo щe rи ynpaвлявa вcичkитe egнoвpeмeннo!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 13 Те от Херсон не могат да излязат и да минат реката ти за Крим говориш. На реката замръзнаха украинските фашисти още преди месец.