Грипна епидемия и в Плевен, но без ваканция за учениците

Няма голям процент отсъстващи от училищата
12
Грипна епидемия и в Плевен, но без ваканция за учениците
Снимка: Pixabay

Очаква се днес в Плевен да бъде обявена грипна епидемия след решението на Областния оперативен щаб вчера в късния следобед. Няма да има грипна ваканция за учениците, тъй като няма голям процент отсъстващи, уточниха от РЗИ.

Очаква се заповед на директора на РЗИ, с която да се обяви грипна епидемия за областта от 24 януари до 31 януари. В нея ще са посочени и мерките, каза за БНР д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ:

"Кривата е много стръмна. Грип А владее епидемичната ситуация. Мерките ще бъдат подобни на тези области, които преди нас обявиха - затягане на филтъра в детските градини. Профилактичните прегледи на деца и бременни се прекратяват. Прекратяват се и плановите имунизации. Всичко това е насочено здрави хора да нямат повод да ходят в лекарски кабинети, където има струпване на болни", посочи той.

Заради повишена заболеваемост - грипна епидемия вече е обявена в област Габрово и област Пловдив.
Временните ограничителни мерки бяха въведени вчера и ще бъдат в сила до неделя - 28 януари.
Смолян беше първият областен град с мерки срещу разпространението на грипната епидемия, които ще продължат до утре, включително.

Засега грипна ваканция не се налага никъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Плевенгрип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Академик Денков преди 3 месеца
Във Варна маските препоръчителни, в Плевен задължителни. До кога ще продължава това безумие с тези безсмислени маски? Това е терор над здравия разум! Едно време все маски сме носили, нали? Кому е нужна тази паника все едно до сега не е имало грип?
8
1
 
0
 
! Отговори
През гората преди 3 месеца
Кат та фаним. Ощи двете мазки и трите буйсвера. Бай Грипас
7
1
 
2
 
! Отговори
От хората преди 3 месеца
Смешно.Пак неадекватни действия. Пчеличките,разбирай децата,ще ходят на училище, ще сеят зараза,от там в къщи,мама и тати на работа и т.н.броят на заразените ще расте и област след област ще обявявт епидемия.Ех,поне си признайте,че става въпрос за много пари,които можеха да отидат за претенция и др.БОГ да ни пази ,от управлението няма какво да чакаме.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
слагайте маски бе еййййй
5
0
 
1
 
! Отговори
Дсиетата Шмайзер преди 3 месеца
https://brownstone.org/articles/why-was-the-biontech-pfizer-mrna-vaccine-not-recalled-in-february-2021/ Разпространението на инжекцията на J&J е ограничено след първите девет документирани смърти. Предполага се, че "алтернативите" "не са свързани със смъртни случаи". Но FOI доклада само след 3 месеца от първоначалното разрешаване на единия от двата фаворита, показва НАД ХИЛЯДА смъртни случая, така по прикрита причина ваксината на BioNTech/Pfizer е била привилегирована пред продукта на J&J от страна на регулаторните органи, така че дори повече от 1000 смърти.
4
0
 
4
 
! Отговори
ученика преди 3 месеца
Ееееее.....язък!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За сефте има грип в България. Ауууу какво правим сега? Страх, паника... тц. тц...
2
0
 
1
 
! Отговори
Еее преди 3 месеца
Тия чукат за непорочност
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е няма как Путин да не е виновен