230 хиляди пътници преминали през летище "Пловдив" за 2023 г.

Капацитетът му е 1 млн. пътници за година
24 яну 2024 14:23, Анисия Иванова
10
230 хиляди пътници преминали през летище "Пловдив" за 2023 г.
Снимка: БГНЕС, архив

През миналата година през летище "Пловдив" са преминали 230 хиляди пътници. Съветът на директорите е провел преговори с 30 авиокомпании и могат да бъдат разкрити шест дестинации за една година. Това каза председателят на съвета Дойчин Ангелов по време на среща в Областната администрация, целяща да подпомогне разширяването на Фонда за развитие на летище "Пловдив", съобщиха от пресцентъра на администрацията.

По думите на Ангелов за постигане на тази цел е необходимо съдействие и подкрепа от страна на всички общини в Южен централен район. Летището има капацитет да обработи един млн. пътници за година, но за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите.

Областният управител Илия Зюмбилев каза, че е обсъдил възможностите за възобновяване на полетите от летище "Пловдив" до Милано с Джузепина Дзара, извънреден и пълномощен посланик на Република Италия в Република България, която е готова да окаже съдействие при преговорите.

На срещата присъстваха областните управители на Смолян Захари Сираков и на Пазарджик Валентина Кайтазова.

От средата на декември миналата година летище "Пловдив" има нова линия до Манчестър, Великобритания. Тя ще бъде с един полет седмично и ще бъде до края на март тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Пловдивлетищепътници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
До До Алекс Приятелю,бил съм на доста летища.Терминал 2 е построен през 2006 год. и е модерен.По малък е от други,но такъв ни е капацитета.Има чудесно метро,с което за 20 мин. и срещу 1,60 лв/0,80 евро/ стигаш до центъра.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не се връщайте никога привърженици на Възраждане палете с 80 към където си решите!
3
8
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Какъв е смисъла от летище Пловдив след като по магистралата за един час се стига до модерното летище София.Пловдивското летище има твърде малко полети и работи на загуба.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Авиокомпаниите почти бяха банкрутирали през ковита сега са много на печалба и в разцвет пътувам със самолет и са пълни до горе едвам смогват на търсенето.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
у пловдив има летище ??? :О