Здравните власти в Ямбол искат грипна ваканция за учениците

Областта е пред обявяване на грипна епидемия
3
Здравните власти в Ямбол искат грипна ваканция за учениците
Снимка: БГНЕС

И област Ямбол е пред обявяване на грипна епидемия заради високият ръст на заболели. За да спрат пика на заразата, от Регионалната здравна инспекция в града ще предложат грипна ваканция за учениците.

„В областта боледуват изключително деца и ученици. В петък процентът отсъстващи ученици достигна около 20%. Това са нашите мотиви да искаме децата да минат на онлайн обучение тази седмица“, обясни за bTV Радостина Калчева, директор на РЗИ-Ямбол.

На заседанието на Областния оперативен щаб ще бъдат обсъдени мерките срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания.

„Едва днес достигнахме и надхвърлихме критичната за Ямбол епидемична стойност – имаме 348 заболели на 10 хиляди души. Днес ще бъдат взети мерки за предотвратяване. Спираме плановите консултации на жени и деца. Спираме профилактичните имунизации и реимунизации. Преустановяваме свижданията в заведения за болнична помощ и социалните заведения. Засилваме извършвания филтър в учебни заведения. Става задължително носенето на масти от персонала в детски и учебни заведения. Мерките ще са в сила от 30 януари до 5 февруари“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ваканциягрипЯмбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 2 месеца
Който от къде измисли тази глупост. Каква е тази грипна пресъствена епидемия кой ги измисля тези глупости?????????????????
1
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 2 месеца
ахааа, то онлайн обучението = ваканция, така ли???????????????