Два дни грипна ваканция в Пловдив и Велико Търново

Кметовете разпуснаха учениците на 6 и 7 февруави
Обновена: 2 фев 2024 15:31 | 2 фев 2024 15:28, Камелия Цветанова
4
Два дни грипна ваканция в Пловдив и Велико Търново
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът Костадин Димитров и кметът на Велико Търново Даниел Панов обявиха два дни грипна ваканция за учениците.

Заповедта важи за 6 и 7 февруари, защото в понеделник, 5 февруари, е междусрочната ваканция и на практика учениците ще бъдат на училище на 8 февруари, четвъртък.

От 29 януари всички ученици в Пловдивска област учат онлайн заради повишените случаи на грип и остри респираторни заболявания.

„Благодаря ви, скъпи ученици, за атрактивните клипове в социалните мрежи, за съобщенията, коментарите. Надявам се, че тази енергия и творческа креативност ще я запазите и доразвиете и в училищните занимания. Бъдете разумни – вирусите се разпространяват еднакво лесно както в училище, така и в заведенията и кафенетата“, коментира кметът на Велико Търново Даниел Панов, след като ученици го призоваха да ги пусне във ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МММ да! Училищата направиха и ще направят добра икономия на ток и вода! Никой не го е грижа за учениците: нито малки, нито големи. Как малките 1-4кл ще учат сами: това че играят на игрички , не означава, че могат да си включат компютъра/ лаптопа дори! И как ще учат от вкъщи учениците до 15 г, сами, като по закон е забранено да са сами?! Всичко е отбиване на номера. Но родителите сме виновни - допускаме тази варварщина с децата ни. Защото сме на принципа- спасявай се поединично.
2
3
 
2
 
! Отговори
Тая система е напаст преди 2 месеца
Това е тормоз за много хора положението във Пловдивско не налага подобни мерки на сина във класа имаше доста отсъстващи и точно всички вече си ходеха хормално на у-ще и хоп 10 дена във вкъщи ,добре но за малките деца това изисква родител у дома и това създава много проблеми със работодателите които въобще не влизат въа войниците същата работа ,сега меки китки ли ни правите кихнеме във къщи много е страшно код лилав ау.ау.ау !Прейграваме и преувеличаваме и пием всякакви добавки и нищо не става !
1
1
 
1
 
! Отговори
е па малко бре преди 2 месеца
Ееееее......а без ич?!