Временен лагер за Многонационалната бойна група на НАТО в Кабиле

Военни ще огледат района в четвъртък
80
Временен лагер за Многонационалната бойна група на НАТО в Кабиле
Снимка: Dnes.bg, архив

Във войсковия район Кабиле ще има временен лагер за Многонационалната бойна група по искане на ръководството на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО. Днес военни ще огледат района, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, цитиран от БНР.

Изграждането на временния лагер е нужно, за да можем да съответстваме на темповете концепцията за възспиране и  отбрана, каза адмирал Ефтимов.

"Предвиждаме го с наши сили, ако се наложи и е целесъобразно да изградим един временен лагер", допълни той.

Районът на Кабиле беше посочен от Министерството като мястото, където трябва да има съоръжения за военните при евентуалното увеличаване на бойната група на НАТО до бригада. Почти в края на 2023 година министерството изпрати запитване до Агенцията на НАТО по поддръжка дали може да се заеме с проектирането на нужните нови сгради и инженерните инфраструктури. Съоръженията край Кабиле трябва да са готови до 2025 година. Министърът на отбраната Тодор Тагарев не посочи пред депутатите колко би струвало изграждането. Изрази надежда, че то ще се случи бързо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 36 - бегай па ти бе! Издържаш си оная работа! Парите за тя - доколкото въобще ги има, защото хората ясно усетиха отровната ви злоба - идват от Европа. Ти специално, през живота си освен собственото си шкембе, друго едва ли си издържал. Най ревящите копейки сте най големите скатавки. А, че няма да браниш Родината си се подразбира! Всички копейки сте предатели - що да се отличаваш! Емигрирай! Путин го е натопорчил целия за теб и "семейството" ти! Къш!
32
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Антиен град, Археологически парк и........ база на НАТО!
31
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Естествено че ще има бе копейки, нали все ни плашите с Расиата ви!? Ами ще вземем мерки да се защитим от заплахите ви, вие какво очаквате?
30
0
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха ха, браво! преди 4 месеца
До 31 - Ти току що обогати речниковия фонд на българския език с находчивия израз "ДА ТЕ НАБРАТУШКАТ".
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво казват старите хора ? Който не храни своя армия храни..........какво? Допълнете изречението !
28
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не само, че няма да се сражавам, но и цялото ми семейство ще емигрира! Никой не е длъжен да умира докато украинските к ур ви се въргалят по хотелите и им плащаме СПА-то. Не стига, че ги издържаме за сметка на болни деца, ами сега и да ходим да се бием вместо тях! Конфликта е на укрите! Да се оправят и да не гледат към другите! Не сме им длъжни!
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Робство не е имало ! Имало е присъствие! Та така..........ще поприсъстват малко.......няма да е окупация споко.............нищо, че унищожиха армията ни без бой !!!
26
4
 
33
 
! Отговори
Pen преди 4 месеца
После било конспирация ,че ни готвят за война !
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 2 Ти пък и талибани ли искаш да довлечеш тук, бе? Да не се обаждаш от Кърджали? :)))))
24
20
 
32
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 месеца
Незабавна оставка на военния министър, разследване за злоупотреби и предателство към родина, съд и затвор.
23
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 23 - войната в Европа я започна един Малопишко - намира се в Москва - в Кремъл! Да се готвиш ли? Естествено! Съвсем спокойно, като си стягаш армията и военното производство! Никой не е опрял до дибелия ти газ - войната се води от професионалисти. Но и да стоиш невъоръжен и неподготвен и да чакаш да те набратушкат" - ясно е, че копейките това искате, обаче - няма да ви огрее! Малцинство сте!
22
15
 
15
 
! Отговори
Рушшки Гей в БГ преди 4 месеца
Я очень радуется от етом новина потому що люблю западны хора да мъ шшибат яко отзадзе понеже плащает в евро,а не в рублей.Извините мой руски,откакто в БГ забыравил руские падежы.
21
20
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
КОЕ Е ПО-ЛОШО ВОЙСКА НА НАТО КОЯТО НЕ КРАДЕ И НЕ ИЗБИВА ХОРАТА ИЛИ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НА ФАЛШИВИЯ ГЛУПОВАТ ПУТИН ДЕТО КЪДЕТО ГО ПУСНЕШ ПОСЛЕ ОТЪРВАВАНЕ НЯМА :D
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 19 Разсмя ме. Още партизанска война ни липсваше. Сега позитанковците ще подемат идеята и ще започнат да настояват в Парламента за включване на още две книги в задължителната литература, която се изучава в училище - "Митко Палаузов" и "Овчарчето Калитко".
19
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мечо Пух е казал - колкото повече.. толкова повече! Колкото повече НАТО-вски войски в България, толкова по спокойно за българите! Нашата армия тепърва започва да се обновява след 30 години комунистическо шумкарство и съпротива! Значи - трябват ни приятели. Толкова! А копейките - моля, тресете се на воля, бълвайте пяна, мъки и пушилка - времето ви изтече Другари!
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Зозо /25/ Точно психовците са опасни, защото докопат ли възможност да натиснат някое копче, може и да не питат никого, нито ще се съобразят с каквито и да било международни споразумения. Ти как мислиш, защо ни взеха в НАТО? На никого от големите не му пука за нас. Просто си осигуряват плацдарм за евентуални бъдещи стълкновения, колкото и малко вероятни да са те. Та техните държави да останат или незасегнати, или да пострадат малко.
17
8
 
28
 
! Отговори
L. преди 4 месеца
Може би сме единствената нация, която си плаща за да бъде окупирана.
16
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До антируZки, кое е заблуда? Новината ли? Ще правят ли лагер? Ще правя! Говорят ли за връщане на казармата? Говорят! Говорят ли да се готвим за война? Говорят! Какви руски пропаганди ти се въртят из главата! Информацията ти идва директно от правителството и малкопишковеца за военен министър! Никаква пропаганда не е вече! И няма нищо общо с про или анти русия! Управялващите идват и ти казват, че ще ви хвърлят във война! Мислете с тези кратуни! Не боли!
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Талибаните който имат опит във планински региони да водят война ще дойдат да помагат в борбата ни със Хазарската мафия базирана във Сащ-Чумата на последните няколко стотин години. Вижте че и белите американци са подложени на същият геноцид както коренните европейци, искат Мафиозките глобалисти да ги заменят със Латино Индиянци и прочее
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не може да ви мобилизира насилствено, България има прекрасен планински релеф който позволява да се укриете и да се води партизанска война. Крайна е друго нещо 90%е равнина.