Шарлатанка от кв. "Чародейка" ошушка до стотинка 37 пенсионери

Русенката разваляла черни магии и отключвала късмети
9 фев 2024 12:23, Петър Бойчев
98
Шарлатанка от кв. "Чародейка" ошушка до стотинка 37 пенсионери
СНИМКА НОВА

22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал "Чародейка", представяща се за маг и феномен, е успяла от март 2021 да излъже прибере парите на 37 пенсионери, съобщи NOVA. Срещу мнимата ясновидка тече разследване. За разлика колежките си, тя не пуска обяви в интернет, а във вестници, които се четат от възрастни хора. Твърди, че чисти всякакви магии, страх и стрес, а също отключва късмета и помага при зависимости. Притежава удостоверение за завършен 10-дневен курс по окултизъм и гадателство, който е взела с успех 'Добър 4".

85-годишната Бойка Колевска от кюстендилското село Коньово е превела 1800 лева на Недялка. "Питах я за малкия ми син, който обича да пие. Тя каза, че може и ще направи всичко, но ако внеса 300 лева", обясни тя. Жената изпратила по пощата парите до адреса на ясновидката в Русе. "След ден-два поиска още 1500 лева, защото щяла да пътува до Божи гроб, но ѝ казах, че нямам. Посъветва да взема заем, за да платя и тя да донесе земя от Божи гроб", разказва още Бойка.

За няколко дни възрастната дама събрала парите от близки и приятели. Изпратила ги по куриер. "Кой 50, кой 250, каквито имаха - дадоха ми. Зет ми ми даде 500 лева. Каза когато мога да ги върна. Дадох им парцел да берат орехи в замяна. Всички баби събираме пари за дървата и за лекарствата. Казах, че изпращам 1500 лева и получих разписка за тях. Дрехи не съм купувала от години, обувките ми, ако видите какви са... Сирене и кашкавал не купувам", обясни жената. Тя получава минимална пенсия. Връщала парите, които е заела, близо година след това.

Докато Бойка контактува с Недялка, полицията започва разследване по сигнали, постъпили срещу нея. Органите на реда издирват всички, които са превеждали пари на мнимата гадателка и така стигат и до Бойка Колевска. "Казах им, че имам квитанция за внесени пари от пощата, както и от куриерската фирма. Дадох ги на полицията и направиха протокол. Казаха, че има 200 души, които са се оплакали и трябва да свидетелствам по дело", посочи тя.

Наталия Иванова от София е превела на мнимата ясновидка 23 000 лева - заради здравословни проблеми на дъщеря ѝ и съпругът ѝ. Намерила обявата във вестник за пенсионери. "Каза да ѝ преведа 400 лева, даде ми адрес. Веднага го направих. Пред икона свещичка каза да запаля и да се обадя след 15 минути, когато каза, че имам родово проклятие и трябва да се вземат мерки. На следващия ден - същото. Накара ме да преведа три по 500 лева, защото ми е сериозно положението. Иконата ѝ казвала така. Толкова въздействащи бяха думите ѝ, че няма как човек да осмисли всичко", обясни тя.

Така в продължение на няколко дни Недялка карала жената да пали свещи пред икона и не спирала да иска пари. "Каза ми, че ще изчисти всички външни намеси и проклятия. Не мога да тичам да превеждам непрекъснато и предложих наведнъж. Предложи ми да опаковам в кутия парите като подарък", спомня си тя.

След това поискала още 15 000 лв., за да довърши развалянето на родовото проклятие. Наталия изпратила парите по куриер. "Недялка ми каза да не споделям с никого, за да станат нещата. Не се задоволи със сумата, поиска ми още 20 000 лева, защото дъщеря ми била зле. Трябвало 9 дни подред да се коли агне и кръвта му да се стича по земята, за да може да се оправи. Имах само 2000 лева в картата. Тя щяла да купи агнетата и ще ги коли. Тогава вече ѝ казах, че е измамница и си играе с живота на хората. Поисках да ми върне парите. Отвърна ми, че както може да ми помогне, може и да ми навреди. Уплаших се", заяви Наталия.

Мъж от Сливен твърди, че е превел 12 500 лева на представящата се за гадателка. Той е на 84 години и желае анонимност. Потърсил я, защото мислел, че на внука му не му върви. "Пишеше "Феноменът на България", разваляла черни магии. Почна да ме изнудва, а аз се страхувах да не навреди на децата ми. Дори да давам пари, може пак да измисли нещо. Пак се залъгвах и давах пари. Тя си измисли, че синът ми има черна магия", разкри той.

Екип на телевизията открива мнимата гадателка в дома ѝ в Русе, под претекст, че ѝ носи документи през куриер. Когато вижда камерата, Недялка бяга, а дядо ѝ опитва да попречи на снимките. Баба ѝ отрича тя да се е представяла за ясновидка, както и да има гадателски способности. Според нея не работела, а гледала малките си деца.

Другият ѝ дядо също отрича внучката му да има оракулска дарба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
14
 
! Отговори
Не разбирам... преди 2 месеца
Как не се научиха хората вече и кое не разбраха. Иначе сме със самочувствие на най-интелигентната нация във Вселената, много ги разбираме нещата, знаем кой и с каква цел ни "пръска от небето" и т.н. И после - хвърлят хилядарките на ало измамници и съученички на Хари Потър. Или на НАТО-вските генерали, за да им завещаят от любов наследство. Май с мозък не е зле да ни "напръскат".
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 44 Обаче не са само там, ето виж тия баби например. Гарантирам ти, че 90% от хората около теб най-малкото се консултират с астролог и поне веднъж са ходили на врачка.
44
1
 
8
 
! Отговори
до Веднъж спорихме преди 2 месеца
така е, в бгмамата е пълно с глупачки
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И после се чудим защо държавата е на това дередже.Защото ей такива гласуват на избори.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Веднъж спорихме с приятели дали хората вярват в такива работи. Те "а, никой не вярва", аз "масово е, просто не споделят на всеки", накрая им казвам "чакайте сега ще ви докажа", потърсих в гугъл, отварям в бгмaмата подходящата тема и им показвам. Нямате представа колко много хора се занимават с това постоянно, търсят разни "магове", ходят при какви ли не врачки, една имаше при над 30 врачки и ходжи ходила! Това си е част от ежедневието на хората. Не се вижда на повърхността, но го има.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как бабката е доживяла до 84 години с тия магии?Май е решила поне до 100 да изкара,ако чародейката и ги развали.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чародейка си е... Сега я олушкайте с една сопа.
39
0
 
3
 
! Отговори
до някой от последни преди 2 месеца
да стигнеш до тук и да пишеш все някой те е родил, освен ако не си от западна България. сети се къде е гробището и ще разбереш за кво ти говора
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е та тия и на Кирето се вързаха, кво остава на "маг"? Помните ли клиповете с Кирето как на предизборните обиколки от буса първо слиза екипът му и се правят на посрещачи, а после той усмихнат излиза и се здрависва с тях? Още тогава се чудех как има толкова балъци? И как изобщо оцеляват такива? То да те будалкат на всяка крачка и ти все да се връзваш не е лесно. Явно балъците са най-издръжливият вид.
37
1
 
6
 
! Отговори
пенсия без памперс преди 2 месеца
много е добра, просто невероятна тази бабка. всичко се сбъдна и потече като златна река. не взима скъпо какви са тези статии
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До anon - Споко, и без това хората масово не гласуват, включително и така омразните на някои -пенсионерите. Вотът в България е най-масово корпоративен, следван от купения.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българския пенсионер- най-тъпия пенсионер в света.
34
2
 
17
 
! Отговори
anon преди 2 месеца
На тези да им отнемете правото на глас на изборите.
33
0
 
5
 
! Отговори
пореден етюд е това преди 2 месеца
На мен тази на ми прилича на мнима ясновидка, а на непрофесионална актриса ;)
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кажете в кои вестници е пускала обяви?
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
...не мога да тичам да превеждам непрекъснато и й предложих наведнъж..." И след това-парите в кутия,с червена панделка като в изискан бутик! Е,това вече е върха! На кученцето ми да го предложиш да го направи даже и то ще каже ,,не,сори"!! Ама тия го направили,чак предложили да е накуп,да стават нещата по бьрзо,да не стане някой сакатлък! Бооооожееее!Съвсем оглупя тоя народ!!!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тук една магьосница слага минуси на коментарите, от страх да не дойде и нейният ред.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А представете си маг Алена с колко е ошушкала Бойко,щом само с нея се консултира.Трябва вече да е милионерка.
28
1
 
6
 
! Отговори
видинлиика преди 2 месеца
Какви хора, безбожници, се навъдиха. Пък и заплашвала хората, които са разбрали , че е измамница и са си поискали обратно парите. Всеки човек, който тръгва с лоша мисъл към някого ,и без да е "екстрасенс" може да навреди. Но да не забравяме , че "Бог си има грижата за всичко".
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поне сме първи в света по разваляне на магии щото сме магически народ