Въпреки проверката: В междуградски автобус продължава да се пуши

В платформата HelpBook ни изпратиха снимки за доказателство
23 фев 2024 19:58, Анисия Иванова
17
Въпреки проверката: В междуградски автобус продължава да се пуши
Снимка: Helpbook

В предишен обзор ви бяхме запознали с несгодите, които търпят пътниците при придвижването си в обществен транспорт в община Шумен. Накратко - превозното средство е твърде малко, за да побере всички желаещи, пътуването е неудобно и опасно, студът е перманентен, а шофьорът не се въздържа от тютюнопушене.

Благодарим за светкавично извършената проверка от отговорните органи, които са установили, че основното превозно средство е претърпяло авария и до отстраняването й действително е предоставено друго такова, което не отговаря изцяло на нуждите на пътуващите. 

Извършена е проверка и по другия поставен въпрос: "Относно твърденията за тютюнопушене в автобуса такова не е установено от контролиращите длъжностни лица. Уверявам ви, че такива проверки от контролиращи лица се извършват постоянно от превозвача „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД във всички автобуси на дружеството и досега никога не е констатирано нарушение от подобен характер.

При проведен инструктаж е заострено вниманието на всички водачи за недопускане на тютюнопушене в автобусите, както и са уведомени за размера на глобата за такова нарушение.“

Ето и отговора на нашия потребител: "Първо, благодаря за оказаното съдействие и предоставянето на друг по-голям обществен автотранспорт. Във връзка с подадения ми сигнал по-рано бях споменала, че в помещението се пуши, става въпрос за пътя Царев брод - Макак, при което ми се отговори, че при направена проверка такова не е установено.

Да, но след първия ден, откакто сме с новия превоз, в автобуса отново се пушеше. Явно трябва да се направят снимки, за да докажем и да установите. Ние длъжни ли сме да стоим на този дим? Отваря се прозорец, студено е, пуши се от шофьора, това вече е крайно. Мисля, че всеки трябва да има задължения, които да спазва".

Два дни по-късно ни изпратиха снимки в пореден сигнал, на които ясно се вижда, че твърденията за системно тютюнопушене от страна на шофьора са съвсем основателни.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Обосновано заключени преди 2 месеца
От превозвача в Шумен явно приемат, че щом шофьорът -пушач не е "шумен", а тих, значи това не се случва в Шумен
16
2
 
2
 
! Отговори
шът преди 2 месеца
ами кво? Добре че не кензат .
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ба нека си пушат, ко? Едно време у дискотеките кво беше, не можеш видиш дансинга, димна завеса тютюнева
14
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
шофъорите освен че пушат говорят безспир по телефона и се чува в целия автобусняма контрол в авт 111 люлин младост масово са без билети чалга висок говорстъпват с краката по седалките ако случаино попадна на контрола се заяждат спенсионерите че не са си валидирали картата в това време индииците слизат от авт
13
0
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 2 месеца
Не, пътува по един шофьор, просто имат схема всеки ден кой да кара до това село от града. Не са по двама едновременно. Та ако на някой му стане лошо трябва да действа бързо и да отбие / спре и ако може ще дойде след време някой да го смени. Между другото същото е и положението с междуградския автобус до София.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 3 Пътуват по двама ако единия получи инфаркт другия да го замести. Както при машинистите на локомотиви.
11
8
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
До Анонимен 7 Нали си виждал как в Индия се возят на покрива на автобуса или висят на гроздове на стъпалата на влака. Харесва ли ти. Това е пазара за газ на Путин . Ама не искат да плащат с рубли.
10
10
 
7
 
! Отговори
Али Реза преди 2 месеца
Аз в моя рейс пуша. Насила никого не карам да се качва
9
7
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
Подавам сигнал. На всякъде се пуши безразборно , и никой не проверява и наказва.Сега има по важни въпроси, как да се намести сглобката да останат на власт.Как си представяте шофьор пушач да не пуши 2-3 часа ?Нали ще направи катастрофа ,като се изнерви.Пушачите ме разбират.
8
3
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Гановска работа,хубава работа амаганьовска!53
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В страните от третия свят е нормално да се пуши в автобусите.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отмениха казармата и ето какво стана.
5
9
 
6
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Оди пеш, бе!
4
12
 
10
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 месеца
Да уволнят шофьора пушач. Друг едва ли има, който да наемат. И да си ходят до Макак пеш. На чист въздух. Пък не е и далече от Шумен. Аман от мрънкала :)
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За съжаление според мен няма шофьори за тези линии и искат не искат хората търпят. Аз живея в един град близо до София. При пътуване до близко село от града обикновено се сменят двама шофьора, които пушат. Мисля, че и двамата са на над 60 години. Ако един си тръгне сигурно линията ще пропадне. От единия съм чул, че са четирима (фирмата, но обслужва и други линии) и ако един си тръгне сещате се.
2
5
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
Щото това не ти е селската ти тоалетна бе квартален бек, ще уважаваш другите на публично място да не ти свият сармите шматка
1
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що да не пуши .