Мъж почина заради забавена линейка

Лекарят не можал да направи сърдечен масаж
28 фев 2024 09:20, Стела Стоянова
14
Мъж почина заради забавена линейка
Снимка БГНЕС, архив

Забавена спешна помощ в Добричко причини смъртта на възрастен мъж. При пристигането медицинското лице не било способно да направи сърдечен масаж.

Случаят е следният - възрастно семейство излиза с кола, но на мъжа му прилошава. Автомобилът пада в канавка. Идват полицаи и свидетел.

„Опитахме се да извадим човека от колата. Той още беше контактен, но в лошо състояние. Линейката не идваше. Започнах и аз да звъня на 112. Проверихме и между първото обаждане и моето бяха минали 20 минути", разказва Ивайло Василев.

След като мъжът колабира, Василев започва сърдечен масаж, включват се и полицаите, защото липсва пулс. Накрая идва линейка, но, според свидетеля, медицинското лице не успява да направи сърдечен масаж с думите: „Толкова мога". Затова Ивайло продължава с обдишването.

Качват мъжа в линейката заедно с жена му и свидетеля. Там продължават усилията по свестяване на възрастния човек.

„Той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска, която се запотяваше от дишането. Жена му държеше ръката му, той я стискаше, аз продължавах със сърдечния масаж. Ние го докарахме жив до болницата, За жалост после разбрахме, че е починал", казва Ивайло.

Той не знае можеше ли да бъде спасен човекът, ако линейката е пристигнала по-рано, предава bTV.

От болницата в Балчик заявиха, че медицинското лице е констатирало, че човекът не диша и не е контактен при пристигане в село Рогачево, но свидетелят е категоричен, че той е бил жив, докато пътуват с линейката.

От болницата казаха, че имат лекар и половина и трима фелдшери, които поемат всички случаи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Лекар и половина, тя имайкати е задължена да ми пуска, ама уви
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми ако ако не е умрял в линеката, в хеликоптера или в болницата, значи линейките и хеликоптерите са виновни! Ако е умрал в линейката, хеликоптера или болницата то той - умрелия е виновен, а не докторите които преди са го праснали с инжекции или са му давали здравословни хапове! Ми ходете на доктори да ви измислят болести, че то вече здрав мозък не остана!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Линейки за мнозинството хора няма,но хеликоптери за единици има! Хеликоптерите са платени с парите на тези,за които няма линейки и лекари!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Да даааа преди 1 месец
Нищо ново.От много години е така.
7
2
 
7
 
! Отговори
1245 преди 1 месец
Лекари у нас ще има единствено и само когато имат европейски заплати. Така както българинът иска да се лекува по европейски, така и лекарите трябва да бъдат заплатени по европейски.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последно като получи инсулт баща ми, момичето беше много любезно и се отнесах добре с нея, но майка ми по времето на Боко почина поради липса на носилка в линейката, това не мога да го забравя :)))
5
4
 
18
 
! Отговори
Лекар и половина преди 1 месец
"Имаме лекар и половина", скоро само "половина"...иначе държавата подготвя лекари за чужбина. Докато не направят задължителен платен стаж за минимум 5 години с разпределение по болници из цялата страна, все по-зле ще става. Военните курсанти са задължени 10 години да работят за държавата, защо медиците да не са?
4
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Наемете лекари бе уважаеми! В Англия и в Германия е пълно с медицински персонал излязъл от български ВУЗове. Само трябва да пипнете малко заплатите, оборудването, и часовете, и те само ще се върнат. Толкова е лесно!
3
2
 
10
 
! Отговори
tcvetcho преди 1 месец
това е новото нормално-внезапно умиране без ясна причина, което беше предсказано от японската фирма Rikenn наскоро!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ше има ли наказания сега - например мъмрене пред строя :)))
1
0
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Ако искате непрекъснато да се занимавате непрекъснато с "открити отоплителни уреди на дървени въглища", отидете в бърза помощ