За какво плащаме данъци? Проблеми с почистването в цялата страна

Сигнали в Helpbook за непочистени или зле почистени зони
11 мар 2024 21:36, Анисия Иванова
91
За какво плащаме данъци? Проблеми с почистването в цялата страна
Снимка: Helpbook

Въпреки че ежегодно данъкоплатците плащат милиони лева на сметосъбиращи фирми, продължава да има проблеми с почистването в цялата страна. През последните дни получихме не малко сигнали в платформата на Helpbook.info за непочистени или зле почистени зони.

Ето какво ни написа наш потребител: „Потресена съм от системно ниското ниво на сметопочистване в район Люлин, за което като съвестен гражданин плащам данъци и се старая да разпределям боклука разделно, въпреки че контейнери за разделно събиране пред блока, в който живея няма. За съжаление често контейнерите са недостатъчно или са препълнени. Не само това - често около тях е пълно с болкуци и стъкла, което е дори рисков фактор за здравето на гражданите. Често дори е невъзможно да се достигне до тях. В малкото останали градинки, в които играят деца, също замърсяването е твърде притеснително. Настоявам да се обърне внимание по този въпрос в крайните микрорайони. Прилагам снимка на контейнерите, край които минах днес. Уверявам ви, че гледката е ежедневие в района, в който район живея. Вярвам, че отговорните за този вид на района лица не биха желали те и децата им да живеят в подобна среда." Нашият потребител очаква обратна връзка и най-вече резултат.

Друг наш потребител от град Варна се оплака, че след извършен ремонт на улиците в района, в който живее, са били обособени места за поставяне на контейнери за отпадъци, но самите съдове до ден днешен липсват. Също така изчезнали и контейнерите за разделно събиране, като молбата е спешно да бъдат възстановени.

Оплакаха ни се от вк. "Малинова долина" за поставен контейнер за смет, който е ненужен и опасен.“В и около него се изхвърлят запалими отпадъци, които лично многократно гася с вода и почиствам. Има реална заплаха за пожар в или около контейнера, който много бързо ще запали дома ми, в непосредствена близост! Нахвърленият отстрани боклук и самото местоположение на контейнера затрудняват примниаването по тротоара, който и без друго е прах, кал и боклуци“, пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Роми от чистотата избегаха на запад и няма кой да чисти. Бг не искат. Ако не намерат машини София ще потъне.
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
една част от данъците сгради е за почистване,другата част е НЕзнайно защо ,държавицата долна прибира едни милиони и не предлага нищо в замяна!За автомобилите да не говорим - данък 3 -пъти по голям над 100к.с. - като че 100к.с. са кой знае колко,акцизи на горивата,свинетки,тол такси,едни 50 лева да ти огледат на две на три за ГП,застраховки на мутрите задължителни и отскоро за капак ако ти по стара колата -дай още поне 6-7000 за по нова иначе в гейския център йок
43
3
 
12
 
! Отговори
Бебо преди 1 месец
Не мога да се сдържа и да напиша за платените с жълти стотинки или с бели стотонки. Столи1на община плаща над 280 000 000 / милиона, за непознаващите цифрите / за почистване. Малко ли е, или много.....,преценете ако можете, сами. Нямам думи за това което пишете и се продавате. Естествено че държавата се управлява от групировки които вие издигнахте преди години в култ. Сега си сърбайте попарата. 098
42
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да, много е мръсно - копейките са навсякъде по улиците и доста понамирисва
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ви го подсигуриха още ГЕРБ и Фандъкова, оставиха ви наследство. Терзиев няма нищо общо.
40
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие не разбрахте ли, че държава няма. Всичко е фиктивно, само една фасада. 33 години преход по руски модел се погрижиха да няма държава. Да има администрация, министерства, кметства и там седят хора, но те всички са поставени лица и нищо не вършат. Това е само една фасада. По същия начин е положението в Ашхабад Туркменистан, всичко е фасада дори и сградите. Типично за комунистическия режим, само да покажем, че има нещо, а отзад страшната истина. Пусто... и разграбено
39
7
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Терзиева направи София гeтo!!!
38
4
 
10
 
! Отговори
епапромяна преди 1 месец
детенцето на ДС да не го избрахме ей така случайно
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София не е била толкова *** от Янчулев насам!
36
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данъци плащаме само честните програмисти, лично аз над 20 години максимални осигуровки да не говоря за останалите имоти и т.н., накрая един път ти се наложи спешна помощ и ти носят букета!
35
4
 
2
 
! Отговори
Пърсанъл Джийзъс преди 1 месец
41 по какво ми личи
34
0
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 1 месец
гpuHдъре и чистота
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да могат олигарсите да живеят по-добре ей затова плащате данъци!
32
6
 
5
 
! Отговори
Крепостни селяни преди 1 месец
Яжте на Шиши дебелия салам и на Боко Тиквата
31
0
 
0
 
! Отговори
До до 31 преди 1 месец
Имаш късмет, че не извозват, както се полага, ***!
30
4
 
4
 
! Отговори
Панели преди 1 месец
Вие сте аборигени
29
0
 
10
 
! Отговори
София е преди 1 месец
Затънала в корупция бок лу ци и кофти дрога
28
3
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Абе абориген те на много места по света ни плащат реалните си доходи обаче държавата се грижи за тях и почиства по три по четири пъти на ден като не си посещавал и си Пусни да видиш в Испания как на всеки шест часа се чисти бе с машини със см с не знам си какво *** *** ***
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почистването е от -,, такса смет", а не от данъците! А и 60% не плащат на реалните доходи!
26
5
 
6
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 месец
Плащате данъци за да има пари за Украина и за нашите острови!