Австрийски град дари пожарна кола на Априлци

Докарал я лично кметът на Санкт Якоб им Розентал
8 апр 2024 15:08, Петър Бойчев
6
Австрийски град дари пожарна кола на Априлци
Снимка община Априлци

Официална церемония по предаването на пожарен автомобил, дарен от общността на австрийския град Санкт Якоб им Розентал, ще се състои днес в Априлци. Това съобщи Цвета Галунова от общинската администрация, предава БТА.

Поожарната е пристигнала благополучно в планинския град след 16-часово пътуване. На волана е бил лично кметът на Санкт Якоб им Розентал Гунтрам Пердахер, с него са и трима пожарникари.

„Този изключителен жест на солидарност и приятелство е възможен благодарение на инициативата и неуморната работа на благодетелката на Априлци Красимира Димова, на която априлчани сърдечно благодарят за подкрепата и безценния принос към развитието и безопасността на града", посочи кметът на Априлци Тихомир Кукенски.

Пожарният автомобил ще подобри значително възможностите за реагиране при извънредни ситуации и ще допринесе за по-високата безопасност на гражданите на Априлци. Очаква се новата техника да повиши ефективността на пожарната служба в общината и да спомогне за предотвратяването на евентуални бедствия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Страната
Събаряне или саниране: Панелите пoпaдaт в най-лошите eнepгийни ĸлacoвe
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На летището понякога се чуват реплики (предимно от шумни гастарбайтерки, работещи в Испания) от типа "пфу, скапана държава е нашта, посмъртно не ща вече да живея тук" и т.н. Не чакай родолюбие от тях, смачканите от живота. В същото време хора като Красимира Димова непрестанно действат в полза на страната си. Помня, за Виктория в Евровизия, много малко "испанци" бяха гласували. Родолюбивите българи в Гърция бяха многократно повече. На другите един телефон им се досвидя. Хейтърски племе сме, факт.
5
3
 
2
 
! Отговори
Хах преди 3 седмици
И една тумба брадясали талибани в нея. Ха честито на Априлци!
4
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Проверете веднага за тайници с мигранти, щом колата е от Австрия.
3
1
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Държава от ЕС разчита на дарения?! Къде са парите на България?!
2
6
 
0
 
! Отговори
Спите Българи преди 3 седмици
Някой с власт избива жените в град Бобов дол!След посещение на Гешев масова смърт на млади в Бобов дол!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво!