Романтични измами: Мили, идвам, но закъсах с колата. Прати пари

Плевенчанка преметнала десетки мераклии за над 70 000 лв.
8 апр 2024 20:40, Петър Бойчев
35
Романтични измами: Мили, идвам, но закъсах с колата. Прати пари
Снимка БГНЕС

Една жена на 33 е завлякла десетки мъже със схема за романтични измами за над 70 хиляди лева, съобщиха от полицията.

До разплитането на случая се стигнало след получен сигнал в отдел „Икономическа полиция“ в пловдивската дирекция на МВР, предаде Dariknews.bg. Мъж от областта е разказал, че в началото на годината е приел покана за приятелство в социална мрежа от непозната жена.

След първото съобщение двамата са започнали да се опознават взаимно с чатове в интернет, а после кореспонденцията им се задълбочила и през мобилно приложение за видео и адуио разговори.

Мъжът е добил впечатление, че жената отсреща изпитва искрени чувства и се съгласил на предложението ѝ да се видят в дома му. В деня, в който жената е трябвало да пристигне обаче, той получил телефонно обаждане от нея.

Силно притеснена, тя му казала, че по пътя е закъсала с автомобила си. В разговора се намесил и уж автомонтьор, който обявил, че повредата е много сериозна и поискал около 6000 лева за спешното ѝ отстраняване.

Потърпевшият превел сумата на посочена банкова сметка и останал да чака възлюбената си жена, която обаче повече не се появила и станала неоткриваема.

След разследване е била установена самоличността на извършителката - на 33 години от плевенско село. При спецакция миналата седмица тя е била арестувана, а при претърсване в дома ѝ са намерени веществени доказателства.

В началния етап на разследването са документирани 15 случая, при които жената е оплела в мрежите си мъже от цялата страна, отнемайки от тях около 20 хиляди лева.

Основно предлогът, под който им е искала пари, е бил свързан с автомобила ѝ - за ремонт или ползване на пътна помощ, за зареждане с гориво, плащане на глоби или наложен запор.

Работа на служителите продължава, а от направения анализ на събраните до момента материали се предполага, че потърпевшите от престъплението са много повече - около 50, а сумата възлиза на над 70 хиляди лева.

Жената е привлечена като обвиняема и е под постоянен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Снимка на деня
Лято през април - слънчево и топло във вторник с градуси до 27°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 22. Ще ти Е - Нищо не ти се разбира.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този на снимката с белезниците да не би да е Петър Бойчев, НЕГРАМОТНИЯТ АВТОР НА СТАТИЯТА?!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо сте използвали снимка с арестуван МЪЖ??? --- Ей, АМАН ОТ НЕГРАМОТНИ И МЪРЗЕЛИВИ ЖУРНАЛИСТИ!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
До 21-Имате ли предс преди 3 седмици
Боко Банкянски:Аз бях!Проблем?! Имам чекмеджета-угаждам си!Проблем?!
24
2
 
8
 
! Отговори
Тъ.панар преди 3 седмици
Брей, цивилизацията какво нещо е!Едно време IRC, mIRC, ISQ, Skype служеха да ги .бем, а сегашните социални мрежи служат те да ни .бат
23
0
 
8
 
! Отговори
mne преди 3 седмици
И тук се сещам за приказката "не е виновен този който яде баницата, а онзи, който му я дава"
22
2
 
5
 
! Отговори
Кажи си, пич преди 3 седмици
До Ако се обрежат - Ти някаква агитация ли правиш? Да не си мисионер от Обединените арабски емирства? Или от Саудитска Арабия?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имате ли представа какви бяха тези илюминации в южната част на София преди 2-3 минути? Не можах да разбера дали са около НДК или малко по-нататък.
20
0
 
13
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 седмици
Жените мамят отдалеч, чрез социалните мрежи. Мъжете мошеници са по-смели. Започват истинска връзка, подлъгват жената или момичто, че вече правят планове за общо бъдеще и след като измъкнат пари от нея, изчезват. Най-скромните искат сума в размер на една заплата след като цяла година са живяли в квартирата на момичето. Най-наглите я карат да тегли голям заем и да им даде парите, за да подготвят бъдещия им съвместен живот или съвместен бизнес. Не се лъжете, започне ли да иска пари, съмнителен е.
19
0
 
5
 
! Отговори
Толкова си Гани не е преди 3 седмици
Имало във България да се развъждат на воля.
18
1
 
5
 
! Отговори
Дойде време преди 3 седмици
Мангасара да се отстреля.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде е Колев на Трактора ортака, сето щеше да спира Замундата. Или тука няма пари за него?
16
2
 
6
 
! Отговори
Ако се обрежат преди 3 седмици
4 мильонното различно население от Българският народ,ще има пари в излишък за пенсии и заплати, България ще стане най богатата държава в света без да работят!!!
15
1
 
6
 
! Отговори
Имам 1 мечта преди 3 седмици
Без Потурнаци във България.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Коледа. Звъни се на вратата. Отваря мъж. Отсреща Дядо Мраз и казва:- Казвай три желания, веднага ти ги изпълнявам.- Искам Мерцедес, къща в Бояна и един милион в зелено!- Хоп, готово е, имаш ги! - казал Дядо Мраз - обаче в замяна искам и ти да ми изпълиш едно.- Става, разбира се!- Ами аз понеже си падам по мъже, ако може, нали, сега тука...Залогът бил голям, та нашият човек веднага се съгласил. Клати го Дядо Мраз и го пита:- Абе братле, ти на колко години си бе?- Ами на 42...- Е добре сега, може ли толкова голям човек и още да вярва в Дядо Мраз?!
13
0
 
3
 
! Отговори
citoyen преди 3 седмици
До А защо на снимкатаЩото е жена с дръжка!
12
0
 
11
 
! Отговори
Циркът е голям преди 3 седмици
До като има шарани ще има и Рибари
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Една позната стана жертва на измамник - писаха си по Вайбър 5-6 месеца, за който той успя да изкрънка 40 бона и да вземе кола на лизинг на нейно име, която той да кара.
10
0
 
10
 
! Отговори
Петко, М на 46 преди 3 седмици
Ами като е имал 6 хиляди, ще даде. Аз като нямам пари и да иска, няма как да преведа шест хиляди. Освен да ги нарисувам, за друго не се сещам.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато непознат в социалките независимо по каква причина отвори дума за пари моментално го отрязваш. Той така си остава непознат докато не се срещнете лично. Елементарно Уотсън. Тия хора са съвсем завързани в главите.