В Хасково ще гласуват три пъти през лятото

ВАС окончателно касира вота за общински съветници
9 апр 2024 22:50, Петър Бойчев
16
В Хасково ще гласуват три пъти през лятото
Снимка община Хасково

Жителите на община Хасково ще гласуват три пъти през предстоящото лято - за български депутати, европейски и за общински съветници.

Вчера Върховният административен съд окончателно касира вота за местен парламент, а днес Общинската избирателна комисия се събира, за да гласува процедурата нататък. По принцип след отстраняването на общински съвет застъпва старият, тоест от предишния мандат. Най-вероятните дати за нов вот са 23 и 30 юни.

До ситуацията се стигна, след като множество формации (ПП-ДБ, "Възраждане" и др.) обжалваха резултатите. Установени бяха много нарушения с бюлетините, квотата бе сбъркана, наложи се преразпределение на мандатите и т.н. ГЕРБ бе спечелила най-много места в съвета, следвана от ДПС и "Български глас".

Прегласуването не засяга пряко ситуацията с кмета. Хасково се управлява втори мандат от Станислав Дечев (ГЕРБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Страната
Пиян треньор по бокс преби треньорка по бокс
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Георги Щерев преди 2 седмици
Не ме интересува избори искаме да знаем кога ще започне санирането!
11
0
 
1
 
! Отговори
Хасково преди 2 седмици
Хасково е най красивият град в България който не е бил тук нищо не е видял Станислав Дечев да побърза с прекаленото от негова страна саниране и на общината също блоковете които вече са финансирани трябва да се санират какво чакаш!
10
0
 
1
 
! Отговори
Смешно и Жалко преди 2 седмици
Всички знаем че тези избори както и предишните са излишни всеки гласува за този от който е доволен а Хората от Хасково не са доволни от измамници те от промяната и ще гласуват за България ще гласуват за ГЕРБ за Бойко Борисов той е човекът! Само язък за новите похарчени пари които можеше да се вложат в много други полезни неща! Станиславе чакаме санирането и да знаеш ако не се работи по въпроса това ти е краят ЗАПОМНИ!
9
0
 
1
 
! Отговори
До този с Делиормана преди 2 седмици
Българин съм и живея в Хасково това е един от най добрите места за живеене, зелен и хубав град и да ти обяснявам че Хасково не е Делиормана няма да има смисъл, да турци има и са много добри хора които се разбираме и живеем заедно в Мир и разбиране който не му харесва да не идва в града хората живеят сравнително добре близо сме до две граници с Турция и Гърция и когато си поискаме ходим алъш вериша върви гр Пловдив също ми е на 30 минути път ми те това е! Само ГЕРБ само Бойко Борисов ми те това е
8
0
 
1
 
! Отговори
М даааа! преди 2 седмици
Който иска да гласува да гласува, доверието отдавна падна, вместо да се работи да се прави нещо полезно за всички работещи и всички които си плащаме данъците ние ще си играем отново на избори! Разбираемо избори до дупка даааа защото именно изборите се превърнаха в бизнес за някои жалки продажници харчене на пари просто ей така и много ви моля стига сте показвали на снимки този продажник тъй нареченият прецедател на ОИК Хасково ми това е несериозно и моля да се направи проверка на всички членки !
7
2
 
0
 
! Отговори
Кокорчо преди 3 седмици
А ние евроатлантиците ще можем ли да гласуваме в Хасково?!?
6
2
 
8
 
! Отговори
Лили преди 3 седмици
И пет пъти да гласуват,все същата.ГЕРБ и ДПС са се гушнали .Разпределят си кинтите.А останалото е пълнеж.Столетницата стигна дъното с двама съветника.Има новоизлюпени,които не се различават много от гепадджиите- хубаво приказват,друго вършат.Пълна трагедия, като навсякъде.
5
5
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 седмици
Имама да раздава бюлетините,че там малко български говорят.Даже могат да отпечатат бюлетините в Анадола.
4
2
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 седмици
Има да раздава бюлетините,че там малко български говорят.Даже могат да отпечатат бюлетините в Анадола.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цирка е пълен. Гласуване през ден и накрая пак сме по зле от Сомалия.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Туй Хюстън и Димитровград разказаха играта на България от крадене, то Рундю, то Хасан то Паскали и подобни, аман от рушвети!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
от хаскуву не съм! от делиурмана съм и тука няма да гласуваме щото си имаме наша тайна турска държава !