Рекордьори в страната: Община Родопи с прираст над 10%

Трябва да строим нови детски градини и училища, каза кметът
16 апр 2024 13:17, Анисия Иванова
11

Поставяме фокус на това колко сериозно се отразяват трусовете на национално ниво на работата на местната власт. Промяната в управлението на страната забавя стъпките по реализирането на редица проекти, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

"За 4 години в миналия мандат сменихме седем правителства. Трудно е да се работи със седем различни министри. Това се отразява и на планирането, и на проектите, които искаме да осъществим. Трябва част от доходите на физически лица да остават в общините - само по този начин може да проектираме и да гледаме в бъдещето. Сега трябва да протягаме ръка към държавата и за всеки един проект да искаме финансиране", заяви в "България сутрин" кметът на Община Родопи Павел Михайлов, който е и член на УС на Сдружението на общините.

Той обясни, че големият проблем е бързото нарастване на населението в Община Родопи.

"Нашите жители са феномен. Ние сме на първо място по механичен прираст на населението през последните четири години по статистиката на НСИ. По разрешителни за строеж на ново строителство сме на второ място след Столична община и на първо място по глава на населението", каза Михайлов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че в Община Родопи се издават над 900 разрешителни за строеж на нови жилищни сгради за година, а населението е нараснало с над 10% през последните 10 години.

"Има прекрасни условия за живот в нашата община. Трябва да строим нови детски градини и училища. Миналия месец спечелихме финансиране от държавата за три нови детски градини и едно училище. В 12 от населените места има детски градини в 11 - училища. Местата не достигат. Ние сме единствената община в Пловдивска област с нарастващо население, затова ние трябва да строим", посочи Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
До филипинкаОсобено в Община "Родопи";))) Там количеството означава некачество;)))
8
0
 
11
 
! Отговори
филипинка преди 1 месец
Количеството хора не означава качество.
7
4
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
До Хюго Бос до 2Това е високомерно подценяване на ситуацията в България. Реално, ако искаш промяна в България, единственото място, на което трябва да водиш тази битка е Община "Родопи". Това е скритата столица на Мафията в България. Там е Георги Гергов и президента Румен Радев! Гергов е почетен консул на Русия;))) Щрак;)))Руската старостилна църква и масонските ложи са господари на Яката;))) Вие по другите части на България, сте далече от Истината!;)))
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** такъв "прираст", че чак не я знам дей га таз община Родопи.
5
0
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос до 2 преди 1 месец
Глупости ! Руски мафиоти били. Бг чорбаджии са, които искат с трици да ловят маймуни.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма как да има прираст, щото нормалните села се цепят от тая община и отиват в нормална.
3
5
 
3
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
Руските олигарси и приятели на Путин -Мордашов,Абрамович,Милер,Чорни,Авен, Дерипаска,Ротенберг,Микелсон, Фридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическият българин!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бизнесите по Черноморието разчитат на работници от Узбекистан и Киргизстан за лятото. СОБСТВЕНИЦИ НА БИЗНЕСИ СА РУСКИ МАФИОТИ И БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ТАМ.
1
6
 
11
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Михаиличенко не е такъв, за къфто се представя пред медиите. Управляваната от него Община е истинска катастрофа за живеещите в нея и е символ на Мафията, която си има Държава. Община "Родопи" реално се управлява от Румен Радев и Георги Гергов! Там ГЕРБ и БСП са просто едно! Това го виждаме вече и по върховете на държавата. В личен план въпросният никога не е бил на страната на Правдата и Истината, а на парите и земите, които може да скрадне по 4-то постановление;)))