Отново опашки на Дунав мост

Трафикът отново изнерви шофьорите
22 юни 2024 21:39, Инна Ангелова
4
Отново опашки на Дунав мост
Снимка: БГНЕС

Трафик през Дунав мост отново изнерви шофьори на тежкотоварни автомобили. На граничния пукт във Видин отново има километрични опашки. Повече от десет часа чакат шофьори, за да преминат граничния пункт с Румъния по Дунав мост, въпреки че в края на май бяха предприети мерки за облекчаване на тежкотоварния трафик.

След среща с представители на транспортни фирми, беше увеличен броят на служителите, които извършват гранични проверки от двете страни, съобщава БНТ. Тогава шофьори недоволстваха и заради откриването на частен буферен паркинг, през който трябва да преминат преди да стигнат до граничния пункт.

Въпреки направените промени, от няколко дни отново има забавяне при преминаването на товарните автомобили. Опашката от чакащи е още  преди буферния паркинг.

„Пет часа съм се редил да вляза в паркинга. Колегите спят по пътя. И тука вече 14-и час не можем да излезем”, казват шофьори.

Според шофьори причините са ограничения в Румъния. Казват, че забавяне има и на самия граничен пункт. „17 часа чакаме на границата и съм на лекарства. Румъния нещо има проблеми. Пътища ги затварят заради жегата”, допълват чакащите.

„Границата не работи. Ако работи границата, няма да има опашка.“ Твърдят, че зеленият коридор, който беше осигурен за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, не работи.

От дружеството, което стопанисва "Дунав мост 2" съобщиха, че на граничния пункт за преминаване са отворени всички трасета. Пет от тях са за товарните автомобили. Обясняват забавянето и със засиления трафик. Само товарните автомобили, които преминават през последните дни в двете посоки са над 2500.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Страната
Пловдивски улици се превърнаха в кални реки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баджанаците нали щяха да правят нов мост, кво стана
1
8
 
0
 
! Отговори
Да бе преди 2 седмици
Само се оплакват. Всъщност докато чакат, се клeцaт с пpocтитутки. Който иска с момичета, който иска с момчета, има и милфи на 50 години, 80 години, че и повече. Кой каквото иска. Някои искат мaнaфи, нали са международни шофьори от цял свят. Десет часа клeцaт пpocтитутки, а после се оплакват.