Днес започва основният ремонт на Дунав мост при Русе

Движението няма да бъде спирано
10 юли 2024 07:31, Александър Попов
7
Днес започва основният ремонт на Дунав мост при Русе
Снимка: БГНЕС

Днес започва основният ремонт на Дунав мост при Русе. Строителните дейности ще се извършват без спиране на движението и няма да се затваря съоръжението. На обекта ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието.

Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи. Строителните работи ще се извършват в 6 етапа. В първите два е основният ремонт на естакадата на съоръжението на българска територия. За изпълнение на дейностите ще бъде затворен участък с дължина около 400 метра. Първо ще бъде ограничено движението в лентата за вход в България, а след това за изход в посока Румъния. Прогнозният срок за изпълнение на ремонтните дейности в този участък е около 4 месеца и половина за всяка от лентите, съобщиха от АПИ.

Трасето на българската територия на Дунав мост е с обща дължина 1,057 км. От въвеждането му в експлоатация преди 70 години – през 1954 г., досега основен ремонт не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.
Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовите пластове, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Изпълнител на основния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД „Дунав мост“. Стойността на договора е 44 877 228,68 лв. с ДДС и средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение на строителните работи по договор е 730 дни. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „Дунав мост-ПИИ-Строл“. Стойността на техния договор е 848 400 лв. с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Дунав мост
Още от Снимка на деня
Времето днес: Опасно горещо с градуси до 39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
И кво преди 1 седмица
Много дълъг тоя мост Трасето на българската територия на Дунав мост е с обща дължина 1,057 км.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според мен, като се има в предвид натрупаните през тези 70г. Проблеми за ремонт, и очевидно увеличаващата се нужда от потдръжка, най- добре е с тези пари да се изгради паралелно още един мост. Така или иначе през следващите 15 г. разходите щебъдат направени. А след 15г. по този начин ще имаме 2 моста. И без друго има нужда от 2 моста. В случай на авария или спешна нужда от ремонт плюсовете ще са многобройни. Едва ли бюджета ще надхвърли с много сегашният, отделен за генерален ремонт.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
пълна скръб е русе. язък му за рекламата.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В това миcupkaджuйcко писание, вероятно умишлено е спестено че ремонтът на въпросния мост ще е на шест етапа, всеки с проектна продължителност четири месеца, което реално означава поне шест. Шест по шест,означава три години ремонт,три години ад,но за три години банкянското шкафче ще се сгромоляса под тежестта на купища евра и тонове кюлчаци.
3
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 седмица
До Кучкар 1 И ти си част от тези "изследователи ".Ха ,ха...
2
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 1 седмица
Че до сега ремонта какъв е бил ?
1
1
 
1
 
! Отговори
Кучкар преди 1 седмица
Това е подигравка с интелекта на всички българи. Според някои изследователи, всички политици и журналисти, бхаратци и престъпници, трябва да бъдат екзекутирани безжалостно на площада пред Общината