Без сценарий, без сцена: Случайни хора стават част от реалити в София

Английско-германския артистичен колектив Гоб Скуод в Топлоцентрала
Обновена: 15 сеп 2022 19:45 | 15 сеп 2022 19:45, Петя Славова
9

Случайни минувачи ще станат герои на нестандартно риалити, което ще се случи в центъра на София. Хората ще бъдат предизвиквани в различни ситуации, а заснетите кадри ще бъдат излъчени пред публика час след началото на снимките тази вечер.
Още по темата

Без сценарий, без сцена, без публика. Само една камера в ръка и случайни минувачи по улиците на много европейски градове. Това е нужно за създаването на така нареченото театрално риалити шоу.

Това е част от английско-германския артистичен колектив Гоб Скуод, които от почти 30 години интерпретират по един нов начин театралното и филмово изкуство. Те са в България от няколко дни и се подготвят за своя риалити пърформанс "Супер найт шоу".

Всеки един от артистите е екипиран с видеокамера, с касета и разполага точно с един час време, за да излезе по улиците на София и да предизвика случайни граждани да участват в неговия скеч. След това всички артисти се прибират и необработеният видеоматериал се излъчва пред публика.

"Ние всички гледаме толкова много филми и сериали и това, което искаме е да пренесем филмовите клишета на улицата. Например, тази вечер в София ще имаме една супергероиня, която ще се опита да решава всекидневните проблеми на хората", каза Бастиан.

Саймън е част от колектива от 1998 година и споделя, че попадал в абсурдни ситуации.

"Веднъж инцидентно заснех пласиране на наркотици и трябваше леко да си завъртя камерата на другата страна. Животът е такъв все пак, непредвидим. Но имаме и доста емоционални истории. В Бразилия един бездомен мъж ни разказа своята история за това как се е озовал на улицата и това беше много силен момент", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Заснетото ще бъде представено пред българската публика на 15 и 16 септември от 21 часа в Топлоцентрала-София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
CCTV преди 1 година
Скечът с пребитите протестиращи, бездействието на прокуратурата и липсата на адекватни наказания за униформените, беше много впечатляващ.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много якооо
5
1
 
7
 
! Отговори
дъното преди 1 година
тъпотия до шия
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек ще се е...ват с хората. Това шоу, ако не друго, показва колко лесно е да намериш наивници и да ги манипулираш. Ама ако хората не искат да ги снимат без тяхно съгласие как да си търсят правата?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са така наречените МЪРЗЕЛИ, които искат да правят изкуство, драма, ситуации, но не искат много да мвислят, да пишат сценарии и тн. Иска да ходи да дърпа хората за ръкава и дано излезе нещо.
2
0
 
7
 
! Отговори
инфлуенсър бачкатор преди 1 година
До Добре дошли Велкомеда те питам нещо според теб на тези хора работи ли им се? учи ли им се? дали могат нещо да работят? или търсят аббдали за сеир и някой даги спонсорира и да ядат благ хляб от лесна работа
1
0
 
5
 
! Отговори
Добре дошли Велкоме преди 1 година
В най-лошия случай някой неосвидетелстван бивш военен ще ви извади оръжие. В най-добрия ще попаднете на весели наркомани, които не знаят къде се намират. Повечето хора ще ви гледат подозрително и намръщено, докато си мислят "И тия мошеници ще ми искат пари за нещо".