Драматично-куклен театър в Силистра спира с новите проекти

Причината е поскъпването на суровините
5 окт 2022 17:00, Петя Славова
7
Драматично-куклен театър в Силистра спира с новите проекти
Снимка: БГНЕС

Драматично-куклен театър Силистра ще спре работа по нови творчески проекти. Това обяви директорът на културната институция Златина Станева. В момента театралите завършват работата си по премиерата на спектакъла "Чудо" от Иван Радоев, но нови заглавия не се очакват до края на зимния сезон.

Като основни причини за това Станева посочи ежедневното поскъпване на суровините, с които работят и на електроенергията.

"Вече става лукс да си позволим да предложим на публиката нов куклен или драматичен спектакъл. Предприема се курс към абсолютно минимизиране на разходите. Всичко, което беше планирано като нови постановки, засега се отлага с няколко месеца", каза тя, цитирана от БТА.

По думите й за подготвянето на една куклена или драматична пиеса са нужни около 50 хил. лева.

От началото на годината силистренските театрали са изиграли повече от 150 представления, които са им осигурили  55 хиляди лева собствени приходи. Всеки закупен билет се дотира допълнително от Министерството на културата.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Цветаров преди 1 месец
Приятели от с.Светослав са ми разправяли как в миналото в селото им пристига за директор на училището някой си Илия Стефанов от с. Йоглав ловешко. Биел ги е където свари,карал ги е да преписват уроците по 50 пъти,един да не знае целият клас преписва. Мисля си,защо тоя не е бил в София през това време........... не ам думи.
5
0
 
1
 
! Отговори
Адриана преди 1 месец
Родом съм от там. Нямах търпение да завърша училище за да се махна завинаги. По-загубени хора няма никъде. Псевдо бандити от най-ниско ниво и кифли облечени за 80лв общо.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В интерес на истина Силистра е доста по-жив град от доста градове с подобно и дори по-голямо население! Заведенията и кръчмите са пълни всяка вечер, ако имаше работа за младите щеше да е перфектно, но работа освен в София и Пловдив в България няма!
3
2
 
2
 
! Отговори
Dev преди 1 месец
То целия "град" е спрял там. Жива душа не можеш да срещнеш, останали са само пенсионери, ромеи и безперспективни хора.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - заведенията са пълни, а хората работят на смени , за да има какво да се храни населението в държавата и не ходят по улиците
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз скоро бях командировка за 3 дни в Силистра и си мислех, че хора няма в този град....вечер, след 20.00 ч. няма жив човек по главната им улица.Това , че имат театър даже ме учудва:)