Захари Бахаров гостува с "Чамкория" в Лас Вегас

Спектакълът ще е на 18 октомври
9 авг 2023 13:36, Стела Стоянова
4
Захари Бахаров гостува с "Чамкория" в Лас Вегас
Снимка БГНЕС, архив

Захари Бахаров ще изиграе моноспектакъла „Чамкория“ в Лас Вегас на 18 октомври.

Това съобщи почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков в профила си във Фейсбук. Спектакълът е по текста на Милен Русков, режисьор е Явор Гърдев, предаде БТА.

Представлението ще бъде представено в „West Las Vegas Library Theater“ от 19:30 часа местно време.

Героят на Захари Бахаров - Славето (бай Славе) е един от малкото шофьори на омнибус през 20-те години в София, който по стечение на професията си се забърква в големите епизоди на времето: белия терор, дейността на анархисти, македонисти, комунисти и други политически фактори, пише още в публикацията на почетния ни консул.

"Дълго се опитвах да убедя Русков да се заеме с драматизацията, но той искрено даде да се разбере, че не се интересува да пише пиеси", разказа пред BG Voice режисьорът Явор Гърдев. Той получава и тетрадката със записки на автора като помощ за своята задача - да събере от тези 650 страници екстракт на историческия контекст и характера на героя, "който гледа на себе си и света през очилата на здравословната насмешка".

Още по темата

През 2018 година Захари Бахаров получи наградите "Аскеер" и „Икар“ за водеща мъжка роля в представлението „Чамкория“. Носител е и на наградата на Съюза на артистите в България за силно актьорско присъствие, както и на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Явор Гърдев и Захари Бахаров печелят наградите за режисура и главна мъжка роля от Националния фестивал на малките театрални форми – Враца.

Светослав Кокалов и Захари Бахаров са носители на наградите за сценография и главна мъжка роля от Международния фестивал Друмеви театрални празници "Нова българска драма" – Шумен.

Светослав Кокалов има и номинация за „Икар“ за сценография.

В момента режисьорът Виктор Божинов подготвя филм по книгата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Актьор преди 8 месеца
А пед кого ще показва плешивата си глава горкия Захари ? Американците още не знавт техния език , камо ли да разберат какво ломоти Захарито.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Захари е добър определено. Трудно му беше и все още му е да излезне от образа на Иво Андонов, но го гледам и в западни продукции много добре се справя(Slow horses втори сезон). Успех, а моноспектакъла го играе МНОГО добре.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе за евреина с турски произход (ЗаКари) вратите се отварят по лесно, но за да не съм хейттт ще кажа, че го харесвам като актьор - понаучи се и добре стои на екран. Цветана Манева го направи актьор-тя му беше ментор и добре се е справила - Великата Цветана Манева!!!!