Китай отрича да е шпионирал пощи в Gmail

Обвиненията на Google са "неприемливи", обяви Пекин
2 юни 2011 17:11,
18
Китай отрича да е шпионирал пощи в Gmail
Снимка: Reuters

Китай отхвърли обвиненията, че е свързан със следене на мейлите в Gmail на високопоставени американски политици, военни и журналисти. Говорител на външното министерство заяви, че е „неприемливо“ да се обвинява Китай, съобщи ВВС.

Google не обвини директно китайското правителство за хакерската атака срещу пощата, но обяви, че тя идва от град Цзинан.

Компанията съобщи, че системата й за сигурност не е разбита, но е засечено, че отделни пароли са взети. Обект на атаката са били и китайски политически активисти в други азиатски страни.

Макар да е изключително трудно да се разбере дали правителство или отделни хора стоят зад подобна атака, прави впечатление, че тя е насочена срещу хора, които имат достъп до чувствителна, дори секретна информация.

На официална пресконференция в Пекин говорител външното министерство обяви, че „да се обвинява Китай за такива нарушения е недопустимо.“

„Хакерството е световен проблем и Китай също е жертва. Обвиненията в т. нар. подкрепа за хакери са абсолютно неоснователни и имат скрити мотиви“.

В сряда  Google обяви, че са „установени и прекъснати“ опити да се откраднат паролите на отделни потребители и да се следят пощите им.

Белият дом също започна проверка, но обяви, че не вярва да е проникнато в пощите представители на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: китайgoogleкибератакаGmail
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Отворен преди 12 години
Ти ползваш лш гугъл ?
17
3
 
2
 
! Отговори
ss преди 12 години
tez pak ot google se chudqt s koi da se zahvanat i kakva glupost da izmislqt
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to pyk ostana i da si kajat nie biahme:)
15
0
 
0
 
! Отговори
а преди 12 години
не бе, кво се очаква, да преснат с ръце и да кажат "въх, как ли е станало, без да искаме, верно че сме ние"
14
0
 
2
 
! Отговори
stg преди 12 години
до 13 ,ако тия дето влагат пари в икономиката на САЩ не им беше изгодно нямаше да ги влагат там
13
2
 
11
 
! Отговори
Нина до 11 преди 12 години
Не говори лошо за най-големия кредитор на любимата ти хамерика. Ако не бяха финансовите инжекции от страна на Китай, Русия, Бразилия сега щеше кризата да се вихри с още по-голяма сила.
12
0
 
7
 
! Отговори
abc преди 12 години
Обвиненията на Google са "неприемливи", обяви ПекинНякак си щях искрено да се учудя ако бяха казали друго.Не съм чул досега някой да си е признал за нещо.
11
6
 
6
 
! Отговори
жени преди 12 години
Само като видя червеното знаме и звездиците, ми е ясно, че личността и правата и са недосегаеми!
10
0
 
6
 
! Отговори
стг преди 12 години
детенце, прочети малко какво представлява интернет щото явно си мислиш неща дето не са така, интернет няма команден център и няма как да има това му е смисъла ама то само с чалга как да разбереш
9
3
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Нищо лично.На чичо Сам взе да му писва от такива "отворки като теб",а той винаги си калкулира разходите.По евтино е да ти прати безпилотния.Има няма десетина полета тук таме по света и ще се наакате.Вервайми.
8
1
 
5
 
! Отговори
psycho преди 12 години
не знам, ама преди време ми излезе съобщение "вашата поща бе отваряна от адрес в китай"
7
7
 
14
 
! Отговори
абв.бг преди 12 години
Поредна *** от страна на Щатите - то в една обикновена фирма се ползват корпоративни мейли, а кво остава за Пентагона... Искате да ви повярвам, че генерали си разменят класифицирана информация в Gmail? Мухахахаха, пробвайте пак:))) Истината е, че в Щатите се готви законодателство, с което да сложат ръка на Интернет и да въведат цензура под претекст за "защита от хакерски атаки". С такива простотии само се оправдават. Е тва е истината, другото са циркове...
6
6
 
9
 
! Отговори
top secret преди 12 години
Ега ти американския военен интернет, щом разни тюфлеци от маалата в Цзинан могат да ровичкат из него. Американците да наемат специалисти, които да им изградят надеждна система, а не да трепят хора по света, че им ровичкали из нета. Германците като не можаха да се оправят с краставиците и E. Coli извикаха китайци и те светкавично анализираха ДНК-то. Толкоз за велика Германия. САЩ също да потърсят някой, който разбира от интернет и защита. Толкоз за велика Америка.
5
3
 
8
 
! Отговори
РАЦИО преди 12 години
Мръснато китайско племе е копирало и направило самолет - копие на Airbus. Не зачитат никакви норми и крадат на поразия - да се разредет спешно с поне 500 милиона.
4
11
 
5
 
! Отговори
Швейк до еххх преди 12 години
трябва да ги третират с отрова за ***... нищо не могат да измислят, само се множат, консумират и копират. министерството на земеделието да прати хеликоптерите дето пръскат за скакалци да попръскат в Чайна.
3
1
 
5
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Понеже в САЩ нямат идея какво се случва в Китай..
2
0
 
6
 
! Отговори
еххх преди 12 години
САЩ чрез жмел.ком ли мислят да атакуват китайците
1
2
 
21
 
! Отговори
Doctorspiele преди 12 години
Само това оставаше, някакъв китойски шпионин от китайския ресторант да ми гледа в пощата.

Спонсорирани публикации