Kindle Fire стана най-продаваният таблет с Android

Устройството надмина предложенията на Samsung, стопява и преднината на iPad
Обновена: 31 яну 2012 11:15 | 31 яну 2012 11:09, Бойчо Попов
20
Kindle Fire стана най-продаваният таблет с Android
Снимка: Reuters

Бюджетният таблет Kindle Fire на Amazon само за три месеца се превърна в пазарен лидер при таблетите с Android. Това показват актуалните данни от анализ на пазарния наблюдател Flurry Analytics.

Според тях таблетът на Amazon държи 35,7%, докато устройствата на Samsung са плътно зад него с 35,6%. През ноември Kindle Fire имаше едва 3% пазарен дял, докато Galaxy Tab държеше 63%. Останалите 28% от пазара се поделят от Asus Transformer (7%), Acer Iconia Tab (7%), Motorola Xoom (4%), Toshiba Thrive (3%) и други (7%), които Flurry не изброява по единично.

Flurry Analytics обуславя успеха на Kindle Fire на неговия силен старт.

„Накратко казано: представянето на Amazon на Kindle Fire беше по-скоро подобно на пускането на продукт на Applе, отколкото се вписваше в екосистемата на Android", пишат пазарните анализатори. За да се увери, че ще спечели от дигиталните си продажби, онлайн търговецът предложи своя преработена версия на Android. Освен това Amazon се концентрира повече върху съдържанието и отклонява фокуса от операционната система.

За своя анализ Flurry оценява около 20% от сесиите при приложения при около 90% от всички устройства с Android. Една сесия е ограничена от стартирането и приключването на дадено приложение.

По данни на Strategy Analytics таблетите с Android през четвъртото тримесечие на 2011 г. са намалили значително преднината на iPad на Apple. От устройството на компанията от Купертино са били продадени 15,4 млн. броя, което е спад до 57,6% пазарен дял. Година по-рано пазарният дял е бил 68,2%. 10,5 млн. устройства с Android дават 39,1% от пазара. Това е с 10,1 пункта повече от преди година. От октомври до декември са били продадени 26,8 млн. таблета.

Докладът на анализаторите обаче има малък недостатък. Докато при данните за Apple става дума за таблети, които са достигнали крайния потребител, то данните за Android се отнасят до доставени устройства. Колко от тях са по рафтовете на магазините, остава неясно.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оправяйте се с Kindle и бг книги, като сте толкова доволни ... ама тия неща се мислят преди да се купува
15
0
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
имаш грешка.много се водиш по писаниците в нет-а.първо коментираш компания която e листванa на NYC т.е. публична.почакай и ще видиш кой ще ги задмине.може би facebook?Има много други компании струващи в пъти повече от споменатата но те са private и за тях акции не се продават.другата грешка е ,че apple продават продукти като смартфони и таблети в които са вложени повече от 70% компоненти в т.ч. дисплеи произведени от samsung semiconductors и други доставчици.самсунг дане би да работят безпари
14
0
 
3
 
! Отговори
Веско преди 12 години
Амазон губят пари от всеки ПОДАРЕН киндъл !!! Те го "продават" на себестойност :)Епъл изкарват повече пари от всички останали фирмички взети заедно.Това е математика. И пазарен дял във вида описан в статията е тотална глупост.Броят ПОДАРЕНИ андроид устройства няма нищо общо с действителната картина :)Погледнете финансовите резултати ... Епъл е НАЙ-СКЪПАТА компания на *** ни планета :) 430 милиарда долара !!!Разбира се като потребител нищо против подаръците. Киндъла си е ОК !!!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам kindle fire и се оказа доста по-добър отколкото очаквах.
12
0
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Пак ще повторя на епълската агитка :Киндъл НЕ Е ТАБЛЕТ а четец! И това че използва абсолютно окастррена(от самите тях) ОС на Андроид - НЕ ГИ ПРАВИ АНДРОИД ТАБЛЕТ!Затова Епъл и рекламните и войски рекламират Киндъл с цялата ПиАр МАШИНА на Епъл и дори Киндъл са на ЯКА загуба въпреки "убийствените продажби", за да отхапят парче от истинсата конкуренция на Епъл(която всъщност е претрепала технологично Епъл)
11
0
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Продуктите на Апъл макар да са чудесно направени и проектирани( доста съм видял отвътре) имат три съществени недостатъка:- цената им е доста по-висока от съдържанието;- направени са за "еднократна употреба" - ползваш и хвърляш, дори за смяна на батерия ти трябват специфични инструменти;-слагат ти чатал на врата и ти диктуват какво, откъде и как ще ползваш.Още не се е появил подходящия таблет за мен, но по-скоро би бил с цветна е-инк матрица за по-продължително четене и отворен код.
10
2
 
9
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
@БившКоренякСофиянецАло, епълците, надценявате се !!!
9
1
 
36
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Айде пак, най-големите мазохисти, феновете на епъл ни убеждават, че ние сме бедни и мазохисти, защото сме си избрали да използваме други марки. :-) :-)
8
21
 
7
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 12 години
Криза е, макар и скапани, евтините джаджи ще се продават по-добре.Ако не беше такава беднотия по целия свят, кой биси купил друго освен Apple?!Е, изключваме мазохистите, те буха си купили и Правец, само за да са наопаки.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След АСТА продажбите на тия джадви ще западнат!
6
3
 
4
 
! Отговори
7 преди 12 години
О НаблюдателчеЕЕ нали изяснихме, че си компютърно неосведомен, стига писа по такива теми. Сега да не вземеш и тук да се подвизаваш като анонимен ;)
5
3
 
4
 
! Отговори
aristotel преди 12 години
В Индия направиха таблет за 10 зелени гущера искам същия в БУГАРИЯ но ще бъде с цена 300 лв. ЗАЩО? ЗАЩОТО трябва да се плати лиценз, авторско право, ПАТЕНТНО право, акциз и ред други дори май ще трябва да е 500 лв. Трябва да се погрижим и са отрочетата на магистратите на политиците но лекарите на учителите защото те трябва да са СИТИ и доволни а др. са просто ЕГНа т.е ПОДАНИЦИ. technews.bg/article-24498.html
4
2
 
3
 
! Отговори
андроид преди 12 години
я ми кажете .... като кликам на икони звука ми почти не се чува... гледам в настройки си е включен визможно ли е понеже ми пада батерията по 15 % андроида да ми е изключил звука? или съм прецакал нещо с някоя апп?Деинсталирах всичко което свалих и рестартирах, но пак няма звук... тъпооо
3
4
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Не мога да разбера само защо този е-ридър го броят за таблет! Това че е с почти напълно орязанани функции на Андтоид , не го пави такъв! Разбира се никой няма го купува в БГ защото е само пазаруване от Амазон.Иначе от одавна съм писал че цялата пропагандна машина на Епъл е включена на пълни обороти за маркетиране на Киндъл, за да отнеме дял от Самсунг . Тарикатлъци на на Eпъл :"Накратко казано: представянето на Amazon на Kindle Fire беше по-скоро подобно на пускането на продукт на Applе,.."
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва файура не е мноо приложим в Бг-то
1
0
 
4
 
! Отговори
Ils преди 12 години
Много ясно, като сравниш цената, а няма да го ползваш много много, винаги ще си вземеш по-евтиното.