5 милиона Galaxy Note за 5 месеца

41 млн. долара ще задели Samsung за разработването на нови мобилни технологии
Обновена: 28 мар 2012 20:48 | 28 мар 2012 20:48, Бойчо Попов
78
5 милиона Galaxy Note за 5 месеца
Снимка: Getty Images News

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung е успял да достави над 5 млн. броя от устройството Galaxy Note, което се оприличава на хибрид между смартфон и таблет и е наричано „фоблет“, откакто то излезе на пазара през октомври 2011 г., съобщи компанията в официалния си блог.

През декември Samsung обяви, че Galaxy Note вече е доставен над 1 млн. пъти.

Наистина Samsung Galaxy Note не се продава толкова добре, колкото Samsung Galaxy S II, чиито доставки възлязоха на 10 млн. броя за половин година от старта на продажбите, но все пак продуктът се възприема като успешен. С диагонал на дисплея от 5,3 инча той е доста по-голям от повечето смартфони на пазара, но за много потребители това очевидно е плюс.

Междувременно в рекламните си кампании корейците залагат засилено именно на големината на дисплея и използват слогана "Bigger is Better". Със своя мощен двуядрен процесор и резолюция от 720 пункта Note е сред топ моделите на пазара на смартфони.

Най-голям интерес към устройството има в Китай, Испания и Франция, но най-голям пазарен дял то има именно на вътрешния си пазар – 67% от глобалните доставките са реализирани в Корея.

В САЩ Galaxy Note също се радва на голямо търсене от пускането в продажба преди няколко седмици. През април в Япония ще бъде пусната LTE-версия на Note, при която нов двуядрен процесор на Qualcomm ще работи с тактова честота от 1,5 гигахерца.

За второто тримесечие на 2012 г. Samsung обещава и актуализация на операционната система до Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", която ще доведе и до възможността за редица нови приложения за работа със стилус писалката на фоблета.

Samsung може да се похвали с изключително добри резултати в продажбата на своите Android устройства. През миналата година Galaxy S и Galaxy S II отчетоха над 30 млн. продажби в световен мащаб, с което се превърнаха в най-бързо набралите популярност смартфони на компанията. Междувременно от Samsung обявиха и рекорден бюджет за разработването на нови мобилни технологии - 41 млн. долара.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Samsungпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
@ЗаблуждателЕЕ!Тъй като тебе, започнаха с манипулациите си и СЛУГИНСКИТЕ англоезични сайтове вчера, НО ПОКЪСНО ГУЗНО СЕ ПОПРАВИХА! Чети.ПРОДАДЕНИ на краен клиент.
14
0
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Ноут е ПРОДАЛ 3(три) милиона само предния ЕДИН месец.(виж пост 18) А още не е стъпил на всички пазари:)
13
1
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Продължение на пост 18(поправка)Ноут има по-голяма резолюция от айФон и повече пиксели (сиреч повече "ретина") от "новия" ай Пад . АйФон има малко повече пиксели, но с това малко екранче им се губи смисъла , При това старото на доизживяване LCD , не може да се мери по контраст и цветове със СУПЕР АМОЛЕД дисплей.За функционалста с която Ноут превъзхожда новия" аЙПад , да не говорим.(и разбира се че "новия" АйПад е половината Самсунг , ама със старите им технологии та дори и батерията)
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй като *** трие линковете ще ви кажа как да откриете линка за новита А6 и че TSMC отпадат от играта. Ако разбирате Английски, напишете в Гугъл : Apple to Stick with Samsung for A6 Chip Production After All?И четете. Другия път да сте по-образовани и да не се излагате, че не знаете кой ви прави Айфона
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй като *** трие линковете ще ви кажа как да откриете линка за новита А6 и че TSMC Ако разбирате Английски, напишете в Гугъл : Apple to Stick with Samsung for A6 Chip Production After All? И четете. Другия път да сте по-образовани и да не се излагате, че не знаете кой ви прави Айфона.
10
0
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Поредни лъжи на епълджийския слугинаж:-) Самсунг е ПРОДАЛ 5 mil. ,а не "доставил".При това 3 милиона са продадени само за предния ЕДИН месец. До миналия месец продажбите бяха 2 милиона, защото точно го пуснаха на пазара в САЩ .Сравнението с продажбите на iPad първите дни , (във връзка -колко е добър един продукт), е НЕЛЕПО, защото Галакси Ноут няма орди от зомбита , които купуват и без да знаят какво е, само да има логото, като айЗомбитата. Ноте има по голяма резолюция и повече пиксели от iPa
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко че *** ми трие линковете, които давам на заблудените Айфонаджии. Както и да е Айфонаджиите може да проверят в чичко Гугъл най-малкото, кой произвежда на Епъл чиповета А4, А5 и кой ще им прави А6 определено TSMC отпада. Вижте и кой им прави дисплеите,вижте кой им прави паметта. Накрая ще установите, че Айфона е Самсунг, но с двойно по-слаби параметри и двойно по-висока цена. Единственото нещо от Епъл във Айфона е операционната система, тоест най-слабото звено.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето и линк за новия *** А6 , TSMC ще им ги правят ама на куково лято. Ето ви офицялните данни Епъл са искали да не са зависими от Самсунг заради конкуренцията и делата между тях, но са разбрали че TSMC нямат капацитета да произвеждат чипове А6 и затова пак аман заман Самсунг да им ги прави, дано разбирате повече английски отколкото от Айфон
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха ха казах ли че само *** купуват Айфон, коментарите по-доло го доказват. Глупаците дори не знаят че дисплеите, процесора,батерията че дори и паметта на телефона е от Самсунг ха ха.52
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Процесора А5 както и бъдещия чтириядрен А6 се правят от Самсунг, както и дисплеите дори новия дисплей Ретина пак се прави от Самсунг и се продава на Епъл. Включително и батериите са разработка на Самсунг въпреки че от Епъл казват че е обща разработка. Купувайки си Епъл си купуваш Самсунг, но на двойна цена. ФАКТ! За това ми е смешно когато собственика на Епъл мисли че въпреки по-слабите характеристики спряма Самсунг, неговия Епъл бил нещо повече. А то същото само, че по-слабо, но на двойна цена.
5
1
 
4
 
! Отговори
Апъл е за бълъците преди 12 години
Не сравнявайте iPhone 4S с Note. Все едно да сравнявате Опел Вектра Дизел - 150к.с. с Мерцедес S-клас АМГ с 525к.с. . Note е с много по-бърз процесор, с много по-добра батерия, с много по-голям дисплей с много по-голяма резолюция.... На всичкото отгоре Айфона , всъщност е Самсунг но на двойно по-висока цена но за сметка на това с двойно, по-слаби параметри. Не е тайна че на На iPhone 4S, дисплея,процесора и батерията/тоест най-важното/ се произвеждат от Самсунг и доставят на Апъл.
4
0
 
6
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Компютърът никога няма да замени човека (канибалска мъдрост)
3
4
 
0
 
! Отговори
До Мариян преди 12 години
Пич, дори iPad който няма телефонни функции се продава по-бързо от всеки продукт на Самсунг. :) За сведение само в първите 24 часа iPhone 4S продаде над 1 милион бройки, а iPad около половин милион. За 5 месеца Apple продава само от iPhone повече бройки, отколкото Самсунг за цяла година. И Note и SGS II са приятни продукти, лично за моя вкус твърде големи и с евтино изпълнен дизайн. Як хардуер, но не добре представен и изпълнен, докато Apple държи много и на стабилността и на дизайна, и печели.
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Апъл е най-богатата компания в света,ако искат могат да купят Самсунг само с кеш!
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха жалки китайски напъни. Продажбите на айфон само за 2011 година са над 100 милиона ;)

Спонсорирани публикации