MacBook Pro минава на диета?

Нетбуците ще имат флаш памет вместо твърд диск
15 май 2012 16:04, Бойчо Попов
6
MacBook Pro минава на диета?
Снимка: Reuters

Според медийни публикации американският технологичен концерн Apple подготвя за лятото актуализация на своите нетбуци. Устройствата от линията MacBook Pro ще станат по-тънки и ще получат дисплеи с по-резки картини, пишат блогът 9to5Mac и агенцията за финансови новини Bloomberg.

Освен това се планира устройствата с екрани с диагонал над 15 инча (38 cm) да не бъдат снабдявани с твърди дискове, а с флаш памет. Това ще намали времето за стартиране на системите и ще пести енергия.

Екранът трябва да има същото качество, както сегашните "ретина" дисплеи на iPhone и iPad. Apple ги нарича така, защото ретината на човешкото око от обичайното разстояние вече не може да отличи отделните пиксели. Компанията ще се лиши от DVD устройство, за да се пести място.

Така Apple ще приближи "големия си" лаптоп малко по-близо до най-тънкия и лек модел MacBook Air, които пускат подобни модели под наименованието ултрабуци. Apple иска да пусне новите устройства на пазара след конференцията за разработчици на софтуер WWDC на 11-и юни.

Компютрите Mac вече не са гръбнакът на бизнеса на Apple. Тази роля отдавна се пое от iPhone. Но от години Apple успява да се отличи от останалите PC производители и постоянно повишава пазарния си дял.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: appleMacBook Pro
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обичайното разстояние?! Титанична статия.... Като продуктите на тази боклучава фирма, с гръмки заглавия...
3
0
 
9
 
! Отговори
Ко речи? преди 12 години
MacBook Pro - нетбуци ?!? WTF ? Четете и учете преди да пишете !
2
11
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
сиктир, баце, на кой му дреме за пикливите ви макове?!
1
0
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
това не е нетбук, а работна станция.също така е хубаво поне веднъж да се прочита статията на трезво преди да се публикува... в този й вид се губи нишката на смисъла тук таме..