Жалко! Таблетът Surface няма да е нискобюджетен

Устройството на Microsoft ще е с подобна на iPad цена
Обновена: 17 окт 2012 16:07 | 17 окт 2012 16:07, Бойчо Попов
49
Жалко! Таблетът Surface няма да е нискобюджетен
Снимка: Ройтерс

В противоречие на предишните спекулации и слухове Microsoft ще започне да продава своя  първи таблет Surface на цената на iPad на Apple или малко по-ниска цена. Най-евтината версия на устройството в САЩ, подобно на тази на Apple, ще струва 499 долара, предава Ройтерс.

Все пак Microsoft ще предостави за тази цена 32 гигабайта за съхранение на данни, вместо 16 GB при най-евтиния IPAD и малко по-голям екран. Surface ще се появи на пазара паралелно с пускането на новата операционна система на Microsoft Windows 8 на 26-и октомври. Hidden Field

Microsoft бе принуден да потвърди цените във вторник, след като информацията за кратко се появи на уеб сайта на концерна. За 599 долара таблетът може да се купи с клавиатурата Touch Cover, която действа също и като защитно покритие, а за още 100 долара паметта се увеличава до 64 гигабайта. Директорът на концерна за Windows Стивън Синофски нарече пред репортери в САЩ цените „много добра сделка", пише блогът All Things D. 

През последните месеци имаше слухове, че Microsoft ще продава Surface много по-евтино, за 299 или дори 199 долара. Това е цената, за която Amazon продава своя Kindle Fire HD.

Все пак най-големият в света онлайн търговец на дребно признава открито, че тази цена е близо до себестойността на производството, а той иска да си възвърне инвестициите с течение на времето чрез продажба на книги, музика и филми. Най-евтиният таблет на Apple IPAD 2 в САЩ струва 399 долара, а IPAD 3 е на цена 499 долара.

Със Surface Microsoft за първи път се осмелява да навлезе в бизнеса на компютърния хардуер. Досега най-големият производител на софтуер в света оставяше това на традиционните производители на хардуер и до голяма степен се ограничаваше до ролята на производител на софтуер. В IT индустрията с интерес се следи какъв ефект ще има този опит върху отношението на партньорите.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: пазар на таблетиSurface
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ще викаш на ограничените си колеги и приятелчета. Това, че нещо се ползва масово далече не означава, че е читаво. Това за Уиндоуса го кажи на звукозаписните и дизайнерски студия, които друго овсен Мак Про, или айМак не поглеждат. Промит мозък си ти, защото казваш на черното бяло. Айде програмирай си *** и не ни занимавай с умствените си отклонения.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много важно каква е философията на Епъл. Тяхната философия е да продават безсмислени лъскави джаджи на промити мозъци. Сигурно пазарът от 90% на ОС-и принадлежащ на Уиндоус е само от неразбиращи хора. Сигурно милиардите долари, стотици хиляди изключително можещи и кадърни хора, много от тях правили самите те ОС-и, работещи на този ОС и изкарвайки пари с него са всичките неразбиращи. Само ти ***, миксиращ песнички под няква смешна програма на 5%- ия ОС Мак си много разбиращ. ***.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iPad-a не е замислян да замести лаптопа ти, идеятя му е съвсем друга. Ти явно не си наясно с философията на Епъл за нещата. Най-малкото никой не си купува iPad, за да може да си продължи работата от PC-то на него, защото iPad е част от OSX системата, а Windows е ясно, че никой сериозно разбиращ от ОС-и не го ползва. Програмирай си колкото искаш, остави творческата дейност на истинските творци ;) И поздрави антивирусната си програмка от мен ;)))
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...Ето и пример - работя на ПЦ-то, примерно пиша код, ставам, за разходка в парка, но искам да си продължа леко, вземам пад-а, пуска си дев туулс и си гледам, може и да побутна нещо, не е толкова удобно, колкото на ПЦ-то, но за лека надзорна работа, докато си в движение, или разпускаш, става. Това с нищо друго не можете да го направите, но зомбираните тикви като вас не го разбират. То е ясно, че всички падове стават за браузване и цъкане, но никой досега не ставаше за това, което се прави на ПЦ.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе чукчи, какво сравнявате айШит-ните с модела на МС. Едното е безмислена цъкалка за *** с промити мозъци, другото е пълноценно ПЦ, вградено във форм-фактора на таблет с тъч-скрийн.Коренно различни са, на едното можеш да цъкаш и да си провериш пощичката, на другото можеш да пуснеш абсолютно всичко, което можеш да пуснеш и на пълноценен настолен компютър. Всъщност идеята на МС е фундаментлна, една екосистема за всичко - Настолен ПЦ, Пад, Телефон, само интерфейса се сменя, ако юзера се движи
22
1
 
0
 
! Отговори
sns3 преди 11 години
??????
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zashto izob6to se muchat da pravqt tableti ,neznaqt li che ima iPad a toi e nai-dobriqt tablet v sveta.Porednata izlagaciq na Microsoft
20
0
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 11 години
A честито :)Съществена разлика има в размерите на операционните системи в таблета Surface на Microsoft и iPad на Apple. Windows RT и инсталираните приложения, сред които Office RT, заемат около 12 GB от наличното място. За сравнение, iOS в iPad заема около 12 пъти по-малко място, или около 1GB.
19
3
 
4
 
! Отговори
giocatore преди 11 години
ботове :D добре бе като повечето сте виждали таблети само в брошурите на глобул кой ви кара да се правите на професори? разликата между андроид и iOs таблетите и Surface е огромна, нормално вторите да са по-скъпи - вторите са компютри, първите са просто таблети; вижте някое видео в youtube, информирайте се - не си мислете, че като критикувате Бойко значи знаете всичко за света
18
0
 
0
 
! Отговори
Konyo преди 11 години
ФЕЙЛ : youtube/watch?v=N1zxDa3t0fg
17
2
 
3
 
! Отговори
teqilatabg преди 11 години
Еее качеството струва пари. Въпреки че за уиндоус не давам повече от 100? и този новия 8 колкото и да го хвалят пак ми е дървен
16
4
 
9
 
! Отговори
iPad преди 11 години
До M... и аутокад файлове редактирам освен офис файловете. Айпада е незаменим при работа извън офиса по обекти (както и всеки таблет с андроид между другото). Тия сърфиси с нищо на практика не превъзхождат досегашните таблети.
15
1
 
4
 
! Отговори
harbringer преди 11 години
Очаквах да има 3G/LTE свързаност, поне за модела с Intel процесор. Засега си оставам на iPad-а. Тоест по-добре да си нося лаптоп-а, който има сходни характеристики.
14
9
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
До MВиж сега това с един файл от флашка да свалям е отживелица приятел има мейли, има облаци има куп начини, по които един офис файл да дойде до мен, и то без да има нужда да разнасям флашки. Довода ти доста издиша, ако на тази база казваш че върши работа новото на Мйкрософт.
13
4
 
11
 
! Отговори
Lagavulin преди 11 години
И по-добре, че няма да е бюджетен. Така има по-голяма вероятност да са вложени качествени материали и да удоволетворява хората, които държат на това, независимо от цената. Иначе за простолюдието има куп други евтини предложения.
12
6
 
18
 
! Отговори
M преди 11 години
Айде ти пък като можеш да вършиш много работа с iPad-а, вземи свали един офис файл от флашка на него, обработи го и го изпрати...Успех
11
5
 
3
 
! Отговори
Oncho 1923 преди 11 години
ASUS Padfone 2 е истината. Чакаме го с нетърпение
10
18
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 11 години
До МислещАко беше мислещ нямаше да напишеш тази глупост. Ама нали трябва да се плюее. Когато това дебело недоразумение, което без клавиетурата хептем неможе да тисвърши работа стигне функцонолност а на iPad, ела се обади
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще си разплета пуловера...
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що да е евтино, като може да е скъпо. Балъци колкото щеш.

Спонсорирани публикации