С новата Playstation 4 Sony стартира ценова война

Ексклузивни филми и достъп до музикална база данни и до Video Unlimited са новите оръжия
11 юни 2013 16:43, Бойчо Попов
6
С новата Playstation 4 Sony стартира ценова война
източник: Reuters

Новата Playstation 4 на японския производител на потребителска електроника Sony ще се появи за Коледа на цена от около 399 евро, обяви концернът късно в понеделник в началото на браншовото изложение E3 в Лос Анджелис. По този начин конзолата е със 100 евро по-евтина от Xbox One, която Microsoft ще пусне в търговия малко преди ноември за 499 евро, предаде DPA.

Sony ще се откаже от онлайн удостоверяване, каквото направи Microsoft за Xbox One, като по този начин ще си осигури подкрепата на много геймъри.

“Конзолата не трябва да е свързана към интернет, за да се играят игри”, заяви Джон Третън, главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment за Америка. “Тя няма да откаже услуга, ако играчът не се разпознава на всеки 24 часа”, поясни още той.

Microsoft отнесе доста критики от защитниците на личната информация и игралната общност заради своите новоразкрити планове. Xbox One може да се използва само временно и ограничено, ако няма постоянна интернет връзка.

Чрез онлайн връзка Microsoft иска автоматично да разпознава и дали една игра е закупена като нова или е употребявана. На компаниите производители концернът иска да предостави решението дали да позволяват използването на използван софтуер. Ако не - възпроизвеждането може да бъде предотвратено. От този спорен момент Sony ще се възползва непряко: с Playstation 4 без ограничения ще могат да се играят и вече използвани игри, подчерта Третън.

С изключителни заглавия като „The Order 1886“, „Killzone“, „Second Son“, „Driveclub“ или „Knack“ Sony иска да спечели геймърската общност за новата конзола. В Лос Анджелис компанията позволи един първи поглед към новото устройство. Playstation 4 може, подобно на своя предшественик, да бъде поставена в хоризонтално или вертикално положение. Повече технически подробности обаче Sony не предостави.

С Playstation 4 Sony залага и на медийно съдържание собствено производство. Sony Pictures ще създаде ексклузивно филмово съдържание специално за Playstation 4, обяви Майкъл Линтън, директор на Sony Corporation и Sony Pictures Entertainment. Sony Pictures ще направи всичко възможно, за да може новата конзола да пожъне успех.

Освен изключителния филмов материал Playstation 4 ще предоставя достъп до телевизионно съдържание от Netflix. Също така на разположение ще бъде музикалната услуга Music Unlimited с около 20 милиона песни, както и филмовите предложения от Video Unlimited.

Все пак Sony иска да запази акцента върху игрите. Като начало трябва да има разнообразие в игрите от всякакви класове, подчерта Андрю Хаус от Sony Computer Entertainment, визирайки конкурента Microsoft, който определи Xbox One като медиен център за всекидневната.

Още новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: пазар на конзоли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 10 години
Това не е съвсем вярно. Беше така при PS3 и Xbox 360. Сега PS4 ще се плащат $5 на месец за Playstation plus, което дава безплатни игри и достъп до друго интересно съдържание като този път играта мултиплеър като цяло ще бъде достъпна само през PS Plus.Тоест вече е платено и там.
5
0
 
9
 
! Отговори
Do 4 преди 10 години
Не само, че ПС си има мултиплеър, ами е и безплатен, за разлика от този в XBOX 360.
4
10
 
8
 
! Отговори
До Крис преди 10 години
В Щатите и другите западни страни хората купуват Xbox главно заради огромната мрежа за мултиплейър на Майкрософт Xbox Live,нещо което Сони нямат. Само бедняците като нас имат като приоритет хакване и пиратски игри.
3
2
 
13
 
! Отговори
Chris преди 10 години
То XBOX си го купуваха предимно, заради лесното му хакване. Plastation винаги е бил по-мощен и качествено изработен и с уникални като концепция ексклузиви. Ha XBOX повечето му ексклузиви са разни *** шуутъри. Още кога PS има blu-ray драйв и си е пълноценен 3D плеър.
2
0
 
28
 
! Отговори
Xbox преди 10 години
Xbox ще трябва да се откажат от идеите си ако искат да останат на пазара. Много геймъри се противопоставиха на идеята още преди месеци, когато се чу за това. Сега PS4 без ограничения, ще бъде самоубийствено за Microsoft да ограничат конзолата. Microsoft винаги са били изключително меркатилни в практиките си, макар, че много от продуктите са им добри, не ги подкрепям по ниакакъв начин в политиката им.
1
1
 
28
 
! Отговори
mhm преди 10 години
demek nikoi nqma da si kupi xbox

Спонсорирани публикации