Facebook протяга ръка към новините

Компанията създава мобилно приложение, което да я превърне в основен източник на информация
31 яну 2014 14:48, Елена Кирилова
3
Facebook протяга ръка към новините
Снимка: архив, Ройтерс

Facebook представи самостоятелно мобилно приложение за новини, наречено Paper, което влиза каталога предлагани от компанията услуги.

Решението е поредното доказателство, че Facebook иска да се превърне в един от основните източници на информация, ползвани от потребителите.

Paper представлява приложение за мобилни устройства, което ще се опита да промени начина, по който хората откриват и създават съдържание в социалната мрежа.

Проектът е сериозно предизвикателство пред компанията, а част от служителите дори не вярвали, че идеята може да бъде осъществена.

Paper поставя акцент върху самото споделяне от страна на потребителя, така че всеки да създава свои истории, които да споделя. Приложението е разделено на няколко категории, за да може сортирането и намирането на желаното съдържание да е улеснено.

Предвидено е в категориите да се появява и избрано съдържание от популярни медии, както и интересни статуси от непознати Facebook потребители.

По този начин ще се постигне целта на Facebook да комбинира най-доброто от информацията, налична в социалната мрежа, тази от медиите и съдържанието, създадено лично от потребителите.

Първоначално Paper ще се предлага ексклузивно за iOS устройства, а дебютът му ще е на 3-ти февруари. По-късно то ще се появи и за Android.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: новиниFacebookBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
хах преди 10 години
Оооооо, написано е във Facebook Paper, значи със сигурност е истина.. Откакто спрях да ползвам "Социалната мрежа" Facebook, станах 2 пъти по-социален хахаах.
2
1
 
1
 
! Отговори
rm преди 10 години
Мееерси, нема нужда да се хабите.
1
1
 
3
 
! Отговори
batevale преди 10 години
...Нещо от типа : "АЗ съм пътят и истината и живота !"...................