Amazon не се плаши от Brexit

Концернът назначава нови 5000 във Великобритания
20 фев 2017 14:05, Бойчо Попов
2
Amazon не се плаши от Brexit
снимка: Ройтерс

Онлайн търговецът на дребно Amazon планира да създаде повече от 5000 работни места във Великобритания през тази година, обяви компанията в понеделник. Всичко това е част от увеличаването на инвестициите ѝ в страната, която се подготвя да напусне Европейския съюз (ЕС), предава Ройтерс.

Amazon, както и други технологични гиганти като Google и Apple, се насочи повече към Великобритания през миналата година, заявявайки, че решението от референдума през миналия юни не влияе на нейните инвестиционни планове. 

Решението да добави над 5000 работни места през 2017 г. е рекордно за Amazon за страната, като преди бяха обявени 2000 от тези места. Ходът ще увеличи постоянната работна сила на компанията на Острова до 24 хил. души.

Дъг Гур, мениджърът на Amazon за Великобритания, заяви, че работните места ще позволят “дори по-бързи доставки и по-голям избор и по-висока стойност” за британските клиенти.

Новата централа на Amazon в Лондон ще бъде с капацитет за над 5000 души до края на тази година, посочват от фирмата. Концентрацията на технологични експерти в Лондон е цитирана от много компании, които смятат града за привлекателно място. 

Още технологични новини четете в Investor.bg

 

 

 


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато големите компаний отиват в някоя държава, значи там има бъдеще, когато бягат, значи няма. Визирам Англия и Русия.
1
0
 
2
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
"Концентрацията на технологични експерти в Лондон е цитирана от много компании, които смятат града за привлекателно място." - тези 'експерти' ще опакват пратки - големи експерти!

А ако се появят данъци и такси към Европейския Съюз - Амазон бурзо ще отвори център в Белгия, а може ни дори и при нас! Те мита и такси не обичат, да не говорим забавянето при оформяне на документите, плащанията и т.н.!