Китай поиска от технологичен гигант да напусне фондовата борса в Ню Йорк

През юни Didi Global Inc. организира второто най-голямо IPO след Alibaba Group Holding Ltd. през 2014 г.
26 ное 2021 23:00,
42
Китай поиска от технологичен гигант да напусне фондовата борса в Ню Йорк
Снимка: Bloomberg

Китайските регулатори са поискали от висшите ръководители на Didi Global Inc. да разработят план за сваляне на компанията американската фондова борса, посочиха източници на Bloomberg. Това е безпрецедентно искане, което вероятно ще съживи страховете за намеренията на Пекин за контрол над гигантската технологична индустрия в страната, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Технологичният надзорен орган на страната иска ръководството на Didi да свали компанията от Нюйоркската фондова борса поради опасения за изтичане на чувствителни данни, посочиха източниците, като поискаха да не бъдат идентифицирани заради чувствителността на въпроса. Китайската администрация за киберпространство, агенцията, отговаряща за сигурността на данните в страната, е наредила на Didi да изработи точни детайли, които трябва да бъдат одобрени от правителството.

Предложенията, които се разглеждат, включват директна приватизация или пускане на акции в Хонконг, последвано от делистване от САЩ. Ако властите пристъпят към приватизация, вероятно цената на акция ще бъде най-малко 14 щатски долара, каквато беше тя при първичното публично предлагане (IPO) през юни. Ако тя бъде намалена, това може да предизвика съдебни дела или съпротива на акционерите. Ако има вторично излизане на борсата в Хонконг, цената на IPO-то вероятно ще бъде по-ниска от стойността на книжата в САЩ от 8 долара и 11 цента при затваряне на пазара в сряда.

Акциите на SoftBank Group Corp., най-големият миноритарен акционер на Didi, поевтиняха с повече от 5% на борсата в Токио.

Обсъжданията продължават и е възможно регулаторите да се откажат от искането си. И двата варианта биха нанесли тежък удар на гиганта за споделено пътуване, който организира най-голямото IPO в САЩ от китайска фирма след Alibaba Group Holding Ltd. през 2014 г. Представителите на Didi не отговориха на искания за коментар.

Диди предизвика гнева на Пекин, когато не отмени продажбата на акции в Ню Йорк това лято, въпреки регулаторните искания да гарантира сигурността на данните си преди излизане на борсата. Китайските регулатори бързо започнаха множество разследвания срещу компанията и обсъждат налагането на редица безпрецедентни санкции, съобщи Bloomberg през юли.

Oще по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Коцето преди 2 години
От една страна е добре да има кой да се опъне на САЩ.Но лошото е че човешкият живот в Китай е кръгла нула.А за след 100 години контрола ще е повсеместен.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и руснаците бягат от Русия в ЕС и САЩ
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова китайците от векове емигрират в Америка и това ще продължи
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"анализаторите казват, че по последни данни Китай вече е по-богат от САЩ."Ok ... и кво? Да са си по-богати.
32
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ЧИНЕЗИТЕ ДА СИ ПРИЛАГАТ КОНСТТУЦИЯТА В ЧАСТА : 60% ДАРЖАВНО УЧЕСТИЕ ---40 % ЧАСТНО И ЛИЧНО !!!!!!!!!!!!!! НО АКО "СИ СВАЛЯТ ГАЩИТЕ " - МОЖЕ ДА Я ПРОМЕНЯТ !!!
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става с 300 милиарда дълг на китайския гигант Евъргранде. Два последователни падежа от 150 милиона ги плати китайската държава за да не гръмне строителния балон в Китай, само че през следващите месеци има още милиарди падежи и ще дойде момент когато китайската пирамида ще рухне.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намесата на комунистите в бизнеса винаги води до банкрут. Другарят Си съвсем загърби теорията на Дън Сяо Пин и в крайна сметка с акционерното дружество Диди ще се случи същото което се случи с РосНано вчера, ще фалира геройски с милиарди дългове.
29
18
 
9
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ преди 2 години
КИТАЙ И РУСИЯ СА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА СВЕТА ОТ ТОВА НЕМА МЪРДАНЕ,А БЕДНАТА ФАЩ ДА МУ МИСЛИ,ФАЩ НЕ ИМ ОСТАЕА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА СЕ НАГАЖДАТ СПОРЕД СИТУАЦИИТЕ,А СИТУАЦИИТЕ ЗА ТЕХ ЩЕ СА ПАГУБНИ,ЗА ФАЩ СПАСЕНИЕ НЕМАААА ЩЕ ГИ ПРИТИСНАТ ОТВСЕКЪДЕ И НАКРАЯ ЩЕ ИЗПУКАТ
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24, комичен си ти приятелю. Отвори интернета. Там анализаторите казват, че по последни данни Китай вече е по-богат от САЩ. Уверено заема вече първото място в световната икономика. Като следствие от това рано или късно ще стане и военна сила 1. Любимите ти САЩ, са увяхваща държава и след 10 - 20 г ще станат една голяма "ци *** ска *** хала" под управлението на BLM - нещо като ЮАР, но много по-зле.
27
9
 
10
 
! Отговори
ИДЕ ЗИМА! преди 2 години
Помним Виденовата зима. Налижава нова... Душа да ни е яка, безбожници!
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай вече е най-богатата страна в света, като измести САЩ от първата позиция според данни от доклад на консултантската компания McKinsey.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обсъжданията продължават и е възможно регулаторите да се откажат от искането си! >>>Ако то е написано от Блумбърг анализатор, той вероятно е с сонвно образование от някоя махала! Само да припомним ш, че Китай почти публично таковаха Алибаба и Джак *** изчезна за ок 2 мес! Диди сега просто се чудят как да направят работата, за да не изчезнат и те за повече от 2 мес!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 24-Още един сляп-абе събери си дружките и бегом на очен лекар
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което се случва с китайските компнии на борсата е кофти, но е също така и временно, ККП всява страх и рязруха. За който има малко топки, това е златна възможност да се възползва от разпродажба на акции, някои от които с над 90% спад за 2 месеца. Ще отнеме време за пълно възстановяване, но търпението винаги е носило със себе си и заслужените възнаграждения. :))
22
7
 
8
 
! Отговори
Бай Тодор преди 2 години
До пецатаГрешиш, Китай тепърва започва да се меси в Европа чрез инвистициите си. Гърция /пристанище/,Косово /магиктрала/и тн.
21
12
 
20
 
! Отговори
пецата преди 2 години
Това което е хубаво при китай е че не са такива империалисти като сащ, американците да навряни навсякъде с големите си еврейски носове и цоцат от всяка държава, китай се разпростира най много до азия и не е започнал да се бърка във вътрешните работи на др държави, което най малкото показва някаква микро човещинка, докато сащ по добре ще унищожат една държава като я срвнят със земяъа от колкото да позволят да е самостоятелна
20
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай почва да се стяга в комунистическата хватка. Скоро , ще правят само ориз. Какво най добре могат. Опитва се да се бие със САЩ , но е комично. Няма нито акъла, нито силичките .
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 АнонименКитай върви а ЕС вече е ковидДиктарура
18
9
 
22
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Напред,Китай! Да да погребем Ротшилдовата мафия!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин хареса това.