В Историите ON AIR: Как село възроди самодейния театър след 20 г.?

Какво мотивира хората от Замфирово
21 юни 2019 17:22, Павел Гълъбов
1
В Историите ON AIR: Как село възроди самодейния театър след 20 г.?
Снимка: Bulgaria ON AIR

След 20-годишна пауза жителите на берковското село Замфирово решават да възродят самодейния театър, който преди години в бил основно забавление за малки и големи. Вече трета година жителите на селото репетират усилено, за да се представят достойно на голямата сцена. Но как се заражда идеята за възрождението на самодейния театър и трудно ли е обикновени хора да станат актьори? Отговорите в Историите ON AIR, тази събота, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR

Авторът на рубриката Миглена Георгиева ще срещне зрителите с актьорите, за които влизането в роля не е професия, а спасение от скучния селски живот. Всяка година самоуките актьори представят по една българска пиеса, за която репетират неуморно. През 2017 година жителите на Замфирово изиграват „Женско царство“, а през миналата година – „Българи от старо време“.

В последната събота на юни, предаването ще е посветено на Петровден. С помощта на различни експерти, Миглена Георгиева ще разкрие познати и непознати обичаи и традиции в този ден. Кои от тях се изпълняват и днес гледайте в Историите ON AIR, на 29 юни, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари