Година условно и 4000 лв. глоба за братята Юзеирови

Съдът в Попово ги осъди за създаване на партия на религиозна основа
Обновена: 18 окт 2010 11:43 | 1 сеп 2010 17:27,
151
Година условно и 4000 лв. глоба за братята Юзеирови
Атанас Йорданов - Али Юзеиров. Снимка: БГНЕС

Условна присъда и глоба от 4000 лева – това е присъдата, която братята Али и Юзеир Юзеирови получиха от районния съд в Попово.

Росен Йорданов, по-известен като Юзеир Юзеиров, бе признат за виновен по обвинението за учредяване на партия на религиозна основа и за провеждането на митинг на Мюсюлмандемократичен съюз в нарушение на Закона за митингите, събранията и манифестациите.

Той бе осъден на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок.

Още по темата

Брат му – Атанас Йорданов, познат като Али Юзеиров, бе осъден да плати глоба в размер на 4000 лева по обвинението за организиране на партия на религиозна основа.

Срещу  Росен Йорданов бе повдигнато обвинение и за едро хулиганство във връзка с издигането на паметника в село Славяново, известен като „Паметник на незнайния турски воин“.

По това обвинение обаче той бе оправдан.

Делото срещу братя Юзеирови бе отлагано три пъти заради неявяването на Росен Йорданов, който наскоро беше арестуван в Белгия, за да излежи влязла в сила присъда в град Хаселт.

Обяснимо и днес той не присъства в съдебната зала.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Търговище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
5
 
! Отговори
Ники преди 13 години
До няколко години македония ке я делим с Албания ! :) Помнете ми думата ...
73
2
 
5
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
Понеже ми ПИСНА да чета теми за безнаказани престъпници закриляни от високопоставени хора, предлагам следното ( и се надявам да видите, че е нужно) : Тотална стачка! Отказване да се плати каквото и да е било докато не ни се предостави възможност да изкажем мнението си по тези въпроси и то да бъде зачитано.Ние българският народ страдаме, а не онези горе.НИЕ трябва да гледаме със сълзи на очите, защото другите са свикнали, че ще си търпим.Казвам НЕ. Искаме ГЛАС искаме да се ИЗКАЖЕМ ! ! !
72
7
 
4
 
! Отговори
Make преди 13 години
Abe Emo! Sekako deka Vapcarov e MAKEDONEC! Koj golem poet bil bolgarin?!?!?
71
3
 
6
 
! Отговори
75 преди 13 години
Най-смешното е, че тези поставени лица - Юзеирови, те даже не са турци - те са *** и всеки от района го знае. Ама в днешно време всеки *** се турчее....
70
4
 
6
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Е аз съм Българин. Тва че ти позволяваш да ти промиват мозъка не означава че си македонец, това означава чеи си вече без корен т.е. си ***. Заради такива дупедавци като тебе едно време сме били сума години под робство. А ти щом си македонец коъто не се определя като Българин значи явно си си чист албански ***. :)
69
3
 
5
 
! Отговори
Emo преди 13 години
абе ама само да ги питам макетата и Никола Вапцаров ли е македонец ба ????
68
1
 
3
 
! Отговори
perdahko преди 13 години
Лошо няма,въпроса беше за произхода!Ти се мисли какъвто щеш -ЩО пише по тескеретата на дедите ти?Къде има документ да фигурира /до 1945Г./ Македония като ДЪРЖАВА, а със здраве!Ако си нормален човек, а не да повръщаш злъч по форумите се мислете и за извънземни и се наричайте как щете !Като нимразите пишете другаде-лесно,нали!Но и не е лошо да се поровите по книгите/от неутрлни източници/.Щото аман от кръчмарски брътвежи!
67
2
 
8
 
! Отговори
До Сандански преди 13 години
Първо не петни името на Сандански с тъпоглавието си!После си извади трети паспорт-турски-там обичат МНОГОФУНКЦИОНАЛНИТЕ зад...ци!!!
66
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Значи ти е ясно какво представлява всъщност Македония, щом предвидливо си запазил Българскию си паспорт :) И като сои македонско самосъзнание отиваи да помагаш на страната си, недеи стои тука и да ги чакаш да сер оправят а ти после наготово да се наместиш. Еи всичките македоня сте такива, като *** сте, само чакате добрите хоря да свършат нещо пооезно и после им се мятате на гърба като кърлежи.
65
6
 
3
 
! Отговори
Make преди 13 години
Aide aide bugari! Site na rabota kako cistaci vo Evropa. Da im gi cistite kenefite na Ispancite, Francuzite, Germancite... Koga ke se vratite za edno deset godini, veke bolgaria ke bide podelena megju Makedonija, Turcija i novata drzava Ciganija. Pa i romite imaat pravo na drzava. I more ke im ostavime.
64
1
 
1
 
! Отговори
Emo преди 13 години
abe mai mai vie odite kum Makedonistan taka kato te gledam :))) mai she vi pravime albanska oblast!dnes.bg/world/2010/09/01/shkol-243-to-e-nikola-vapcarov-ezikyt-e-albanski-a-gradyt-skopie.97833
63
3
 
6
 
! Отговори
perdahko преди 13 години
Ти първо дай име на свойта държавица,па тогава ни кръщавй!Историята ще покаже ,но вие сте с най-големи шансове скоро да изчезнете от картата!
62
2
 
2
 
! Отговори
novus otdo преди 13 години
та какво е това безобразие в БГ съдилщата това решение е недопостимо.А относно макетата вие да не се превърнете в Албанистан преди ние в ......
61
1
 
2
 
! Отговори
маке преди 13 години
Ей,това не е държава! Комунизъм,македонски въпрос,Македония...Там търсете престъплението!Докато си говорим за комунизъм и демокрация-така ще бъде. Не се лъжете-комунистите не са си отишли.От общонародно-към частно чрез крадене на общонародното.Хора,не им вярвайте повече!
60
7
 
3
 
! Отговори
Яне от Сандански преди 13 години
Аз пък с голяма радост си подадох документи за македонски паспорт и сега имам два паспорта - и български и македонски. Конституциите на двете държави ми го позволява. В къщи и дедо, и баба ,и татко ,и майка ,и аз ,и сеста ми, и брат ми, сме с македонско национално самосъзнание, а не с българско.
59
0
 
3
 
! Отговори
ДА преди 13 години
MAKEDON=***=МАКЕДОНЕЦ ОТ на баба му п......=етническо безсилие и злоба!Не му се връзвайте,той е три в едно,не усещате ли колко са елементарни постовете му!Но аз пак ще попитам-защо се толерират провокации на етнически принцип,уронващи доброто име и подтикващи към заплахи за суверенитета на Република България?????
58
2
 
3
 
! Отговори
perdahko преди 13 години
***,не използвай езика и азбуката ми!Като си ясновидец , не виждаш ли очевидното: анусът и устата ти са разменени по рождение!Да не стане да сме съседи с Кюрдистан, а фес/шапка въведена от Мехмед2 да имитира фрака ,да имитирате Европата както имитирате цивилизованост,а сте си същите подли главорези/Кой човек би си позволил такива своеволия,ако не генно обременен турчин тия двамата твои братя аз присида съм им дал!А сега марш от всичко българско!
57
1
 
5
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
И това ли е? 4000 лева? Година условно? ОПРАВДАН по обвинението за издигане на паметник като има поне 1000 очевидци на действието? Това ли получават потъпквачи на националната култура и история? Какво е следващото? Може би реализация на абсолютно неприемливата идея турският език да стане втори задължителен в България? Плюя на всички ви мерзавци и продажници да изгорите живи дано.
56
5
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
тези не са турци, а помаци! в българия отдавна няма турци, те отдавна са асимилирани и във вените им отдавна тече българска кръв!
55
6
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 13 години
Bravo Bulgaristan! Samo uste ne im e jasno na bugarive deka ednostavno natamu odi rabotata. A i nema zosto da postoi edna bolgarija. BULGARISTAN!