Наглите обвинени за 11 отвличания

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу бандата
Обновена: 29 ное 2010 00:04 | 8 сеп 2010 12:35,
48
Наглите обвинени за 11 отвличания
През декември 2009 г спецчасти атакуваха къщата на "Наглите". Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу групата Наглите, обвинени за отвличанията на 11 души.

Ивайло Евтимов – Йожи, и Прокопи Прокопиев – Културиста, са обвинени като организатори и ръководители на престъпната банда.

Даниел Димитров – Релето, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Савчев са обвинени като участници в групата за отвличания.

Още по темата

Деветимата "нагли" ще се отговарят пред Темида за 11 похищения и един опит за отвличане, извършени в периода от 2007 до 2009 г.

Става въпрос за похищенията над Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджио Марков, Венцислав Величков, Ангел и Камелия Бончеви, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и Румен Гунински.

Опитът за отвличане е на Борислав Динев.

"Наглите" бяха изловени в средата на декември м.г., а от МВР разкриха, че бандата е използвала три къщи, където са държали пленници.

Тогава в ареста бяха прибрани 27 души от София, Велико Търново и Монтана. Сред тях беше и соченият за близък до Алексей Петров Антон Петров – Хамстера.

Главната им квартира е била в софийското село Долни Лозен.

Още тогава като отвлечени от тях бяха посочени бившият президент на футболния клуб "Литекс" Ангел Бончев и впоследствие – съпругата му Камелия, последвани от похищенията на бизнесмените Киро Киров и Вене Стойков.

При последния случай – през октомври 2009 г., от централна улица в Студентския град в София беше отвлечен синът на бизнесмена Румен Гунински. Той беше освободен след 42 дни плен, а баща му тогава твърдеше, че не е плащал откуп.

Ако бъдат признати за виновни, организаторите на бандата за отвличания Ивайло Евтимов – Йожи, и Прокопи Прокопиев – Културиста, може да получат затвор от 5 до 15 години.

Всички останали членове ги грози присъда от 3 до 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
10
 
! Отговори
София - град преди 13 години
Ама няма доказателства бе хора, няма доказателства, що не разбирате? Невинни са момчетата, пошегували са се малко, повозили някого в колата - голямо важно! Играли са си, няма лошо, младежка им работа... Няма доказателства!
27
0
 
9
 
! Отговори
kuncho преди 13 години
za ot 3 do 10 godini si zaslujava da se riskuva , deba , ako izkaram 1 000 000 shte riskuvam 3 godini
26
1
 
12
 
! Отговори
f.p. преди 13 години
Ако не ги осъдят, трябва да бягат, да се скрият в Долен Занзибар. Всичките да ходят като Хамстера, с 8 човека охрана и кортеж от 3 бронирани автомобила, пак няма да изкарат дълго. Хората които отвличаха и унижаваха имат пари, някои от тях няма да забравят и простят. :-)Тези *** колкото и пари да имат, както и да продължат от тук нататък, спокоен сън няма да имат. Никога.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Присъди 3 до 10г и 5 до 15г.... друг път! Ако не ги пуснат до довечера ще лежат най-много седмица и пак са на улицата.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забравята,че Герб промениха този закон,като сега се наказва майче с двойно по-голям срок в затвора.Но промените станаха чак след като разкриха тази банда........От БСП и ДПС само гледаха 8 години как се случват тези показни отвличания,нищо не направиха,нито ги разкриха,нито промениха закона .......
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Утре Сутринта Наглите ще сключат споразумение с полицията и прокуратурата и в петък вечерта са си у дома Наглите, а в събота са на дискотека с джиповете и мутресите, след дискотеката - на вилите в Бояна или на морето!
22
1
 
4
 
! Отговори
киро преди 13 години
нов смях се заражда,е*** държава
21
0
 
20
 
! Отговори
Атака преди 13 години
За такива - само доживотна.Всичко друго е пародия!!!
20
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дадоха си зор да ги хванат само защото отвличаха техни хора и деца на номенклатурата и на комунистическата олигархия, като копеленцето на оня *** от Правец
19
1
 
11
 
! Отговори
Право преди 13 години
Тези, които избират да учат право да се замислят.Въпрос на време е да станат част от престъпната безобразност в системата.
18
2
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Ще ги осъдят толкова, колкото осъдиха Маргините...
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спасението на България се нарича :СПЕЦИАЛИЗИРАНИ СЪДИЛИЩА!!!
16
1
 
23
 
! Отговори
Краси Черния преди 13 години
Тези убавци до един ще се разболеят от най-страшните болести, адвокатите им също, после ще съдят България в Страсбург... Гледали сме го тоя филм вече....много пъти. Естествено, че те са честни и почтенни граждани, които са набедени и са изкупителни жертви на една постановка/инсинуация/сценарий . Няма доказателства, свидетелите са ненадеждни, СРС-та не са доказателство.... въобще... забравете "независимия" съд да осъди някого в скоро време....
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия още ли не са се разболяли? И какво чакат? Да почват иначе ще ги осъдят на пробация и ще метат улици.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova go razbraxme 4e sa vinovni ama koga 6te badat osadeni
13
2
 
9
 
! Отговори
Татяна Дончева преди 13 години
При определени условия щяхме да гласуваме и по-ниски срокове за тия престъпления в НК.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом на предишните и подчертавам СЕГАШНИТЕ управници им харесва сегашния НПК ние какво можем да направим ?, освен на следващите избори друга бюлетина ,докато улучим някой който да ни радва !
11
0
 
15
 
! Отговори
dobre beee преди 13 години
3 години и после ще си харчим паричките.....евала....
10
0
 
21
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
Занимавам се с рибовъдство , бракониери които ми налитнаха на бой си го отнесоха , но после 6 месеца треперех да не ме вкарат в затвора , мен собственика на язовира , за това че някой е дошъл в мойта собственост да краде и то със сила ...кажете какво е това . На тия момчета дето са рязали пръсти и отвличали със сила 3/4 год.
9
2
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
...и накрая ще бъде прекратено поради изтичане срока на давност.Какво стана с Мургина?С Масларова?С Топлото?Някой да е с ефективна присъда в затвора?Вероятно някой кокошкар ще го отнесе, за назидание на обществото, подобно на оня *** с Белнейските,за да се поуспокои малко общественото мнение, и после нищо.Това се наблюдава от 20 години в държавата.А бяха едни предизборни обещания за възмездие, за ред и справедливост....На всичкото отгоре, сега и Доган го е страх да не го осъдят по грешка..