Прокурорската "тактика" по Октопода – незаконна

Алексей Петров остава в ареста
Обновена: 18 окт 2010 11:38 | 16 сеп 2010 16:09,
124
Прокурорската "тактика" по Октопода – незаконна
Снимка: БГНЕС

Разделянето на материалите по делото срещу Алексей Петров не отговаря на закона. Това постанови състав на Софийския апелативен съд, който днес гледа мярката за неотклонение на Петров.

През юли прокурорът по делото Светлозар Костов отдели материали от основното дело по „Октопода“ (дело № 2) и образува ново производство срещу Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера (дело №74).

Така срещу Алексей Петров бе повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група за рекет и за разгласяване на държавна тайна.

Във възникналия правен хаос Алексей Петров си остана в ареста.

Мотивите на съда са, че при разделянето на материалите прокурорът е действал в разрез с правните норми и на практика продължават да действат обвиненията по дело № 2.

Защитата му обаче е обжалвала мярка за неотклонение по новото дело, по което той на практика няма налагана мярка.

Затова защитата му ще трябва наново да обжалва ареста, но вече по голямото дело „Октопод“.

В мотивите си съдът се спря и на нарушенията, които са допуснати при разделянето на материалите.

Според закона има конкретни изисквания за отделянето на материали по дадено дело. Но в конкретния случай не е изпълнено нито едно от тях.

Още по темата

Освен това при отделянето на новото постановление прокурор Светлозар Костов е заявил, че потвърждава мярката за неотклонение на Алексей Петров.

Законът ясно е определил кои органи могат да постановяват постоянен арест и „сред тях категорично не е прокуратурата“, пише в становището на съда за неотклонение.

Съдът определи като неясна концепцията на прокурора по делото.

„Оставам с усещането, че така наречената тактика, по думите на Цветан Цветанов, включва моето физическо отстраняване. Нищо чудно това да е заложено в някаква стратегия. Защото зад всеки тактик стои един стратег“, заяви Алексей Петров на излизане от съдебната зала.

Адвокатът му Ина Лулчева определи днешното решение на съда като законосъобразно и каза, че ще обжалва мярката за неотклонение на Петров по дело № 2, по което обаче не бил останал нито един материал, свързан с Алексей Петров.

„В крайна сметка, от едно незаконосъобразно поведение на прокуратурата е създаден един абсолютен хаос по делото, който ние се опитахме да изясним“, коментира тя.

"По отношение на този съдебен състав ние нямаме никакви съмнения относно неговата обективност, неговия професионализъм и непредубедеността", каза говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова, която присъства на днешното съдебно заседание.

Тя бе категорична, че действията на прокурора не биха могли да се отразят на разглеждането на делото и доказателствата по него не са намалели.

Има възможност тези неточности, които съдът констатира, да бъдат разгледани от прокуратурата и да бъдат отстранени, каза още тя.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата проверява сигнал, че има поръчка за разправа с Алексей Петров в Софийския затвор.

Самият Петров пристигна в съдебната зала с превързана ръка, гипсиран пръст и рана на носа, получени, след като е припаднал в ареста.

Предстоят му три операции, тъй като страда от различни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди малко повече от година Бойко Борисов и Цанко Цветанов създадоха една огромна фабрика за глупости. Може би по-добре щеше да е да бяха построили завода за ***, както обещаха. За тези, които не помнят много, ще припомня че Великият Вожд обеща заводът да заработи до м.Септември 2010. Като гледам навън, май е Септември, а календарът казва че годината е 2010. Не виждам завода. Виждам само камиони с *** *** на път за Пловдивското поле. Жалка исторя, ама вие си го избрахте.
32
1
 
12
 
! Отговори
Спонги за 24 преди 13 години
Едно проучване на социологическите агенции твърдеше , че ако сега са изборите ГЕРБ щели да вземат 30%. Да, но ако гласуват 40-50%. Това значи, че народът въобще не е *** и само 12-16% подкрепят ББ. По темата. АП наистина е заплашен със саморазправа в ареста. Ще ни кажат, че е криминална проява. Когато Луканов обяви, че ще говори не преживя и 24 часа. АП извади някакви документи и цялото МВР се юрна да търси останалите. Кого уличават тези документи. Едва ли хора като нас.
31
6
 
9
 
! Отговори
БГ Цирк преди 13 години
Защо ли си мисля, че Станишев въобще не е бил пророк, а много добре си ги е преценил герберите.
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ не са само пародия на циркаджии. Те са една тотална пародия на всичко.
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не обиждай циркаджиите все пак. Защото Циркът е изкуство, а милиционерите имат много малко общо с изкуството.ГЕРБ не са циркаджии - те са ПАРОДИЯ на циркаджии.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
24-Човека как да разбере, че статията е за Алексей Петров, а не за водния недоимък на София.Ще ме изненадаш ако кажеш, че в ГЕРБ могат да четат,камо ли да осмислят прочетено:)
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля че и самият С.Станишев не е предполагал какъв пророк ще се окаже, поздравявайки още преди година и половина, посетилата го делегация на ГЕРБ с фразата "Здравейте, циркаджии!"
26
1
 
4
 
! Отговори
Трактора преди 13 години
Нема страшно,те своите си ги дерат най яко за прегрешения!Немойш да бараш женката на Мафиозо!Тя долната глава доста народ е облякла в дървен костюм!Социализмът и евгениката неразделниС началото на Третата международна конференция по евгеника в Ню Йорк през 1932 г са утвърдени предложените форми за контрол върху прираста и редуциране консумацията на ресурси, както следва:1. Контрол върху раждаемостта чрез методите на стерилизация, употреба на контрацептиви и аборт.2. Евтаназия за болните и старите.3. Установяване на политика на едно или две деца за държавите, където това е уместно.4. Насърчаване на въздържаност в по-бедните класи.5. Държавно обучени организации по семейно планиране.6. Ограничаване на международните преселвания.7. Закони за защита на околната среда и поощряване опазването на природните ресурси, което довежда до зеленото движение.Както изглежда, окончателното решение е намерено. Същата година Маргарет Сангър, член на Комунистическата партия на Съединените Щати, член на Американската Евгеника и основател на Планирано родителство, лобира в Конгреса на САЩ от името на своите съмишленици. Тя е представител на своите дарители, настоявайки за прокарването на политиката на две деца, както и за закон, изискващ насилствена стерилизация на 25 милиона американци. Достатъчно шокиращ е фактът, че двата законопроекта са били почти приети от Конгреса.Въпреки всичко, по онова време 34 щата вече са възприели закони за стерилизацията и процедурата е насилствено приложена на над 50 000 американци.Въпреки временното поражение, битката за осъществяване на социалистическите евгенични закони едва започва.Справка:Планът Ран-Ът приет единодушно от БГ Парламента!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С поредната си демонстрация на тотална некомпетентност,некадърност и прекомерна наглост и безочие, прокуратурата и Цв.Цв. ще предизвикат всенародна защита и героизиране на А.Петров
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, хитро герберче, недей отново да отклоняваш темата. Или и ти като Вожда ти, щом народът започне да приказва, че колбасите и кашкавала скочиха със средно 40% Боко и Цоко пускат по ТВ поредното клипче. Айде стига номера от селски вечеринки. То че народът е ***, *** е, ама не чак толкова.
23
3
 
9
 
! Отговори
СИБ преди 13 години
Тотален цирк и пълен роден буламач.Борисов и Цветанов си разчистват терена, а народа гледа сеира и го коментира.Алексей Петров е проблем за Борисов и използва държавният апарат, за да го отстрани със силови методи.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко и Цецо ги е страх Алексей Петров да не вземе да се разприказва за онуй светло време в Новобългарската история, наречено МУТРЕНСКО. Защото тогава доста неща ще излязат. Предполагам че вече не би трябвало да е тайна за никой - генезиса на тези групировки. Те бяха създадени от ДС. Също така мисля че е ясно, че в ДС няма антикомунисти. Бойко беше лидер на третата по-сила такава групировка. Сигурно е бил изключение отново.
21
2
 
12
 
! Отговори
ЕХ ЕХ преди 13 години
и сега прокуратурата ще отстранява неточности докато започне да дйества Специализирания съд , нали ?поздравления за съдиите вси пак , да се надяваме, че все още има съдии не стреснати от др. Цветанов, защото те ще са съдии и след 20 години, а той повече няма да помирише власт - това е най-случайния министър. Надали и ще изкара мандата, както и цялото правителство. Едно време имаше един , който поне беше пич и каза - Егати държавата щом аз съм и вицепремиер
20
10
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
пишете защо няма вода в половин софия.стига с тоя *** алексей петров.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питам се има ли още балъци в тази наша нещастна България, които да не са разбрали все още, че Бойко е просто една марионетка - удобна за всички. Много старателно подбрана. И вълкът сит и агнето цяло. И генералите от ДС - спокойни и народът - вика "Ура". Въобще една страхотна идилия. А после се чудим защо сме най-бедните и най-смотаните в Европа и 21 години не можем да се отлепим от дъното.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алексей ако излезе, на тия нещастници които трупат точки на негов гръб хич, ама хич няма да им се размине. Лошото е, че и те си го знаят и се чудят вече как да го подържат още малко на топло, въпреки че нямат никакви улики срещу него. Единствено собственият си страх, ама той май не е никаква улика.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май гавазите на Цецо са го млатили яко. Ами така де - след като е навън и без белезници не смеят да минат покрай него, сега им е паднал. Предполагам че са го ритали в бъбреците, със закопчани отзад ръце - любимият им похват от нескопосаните клипчета, с които Пропагандната машина ни залива постоянно.
16
7
 
21
 
! Отговори
Трактора преди 13 години
Строго секретно!(да се изгори след прочитане, ако се намокри да се изяде!)СПРАВКА Относно: СМС кореспонденция между лицата Алексей Петров (А) и Бойко Борисов (Б)А: Тиква, иска6 ли да ти донеса една секретна справка на ДАНС ?Б: Кво праи у теп? А:Свих я от Сертов, Станишев му я беше върнал на ръка . Вътре има само глупости на Дра6ков , но се води секретна-моеш да съди6 Зай4ето за загуба на секретен документ J)Б:;)))много си луялен, евала! Ела по-късно в Министерския съвет.............................................................................................................................................................Б: Тракторе, мое6 ли да ми напраи6 1 услуга?А: Ква, и ти трябва да ми кихне6 не6то?Б: Да изиграе6 една роля за мен. 6те постои6 в пандиза да покажа на света 4е няма 4адър за приятелите ми мутриА: А ти не си ли мутра, да ти припомня ли некои работиJ ? не мое ли некой друг?Б: не мое, убиха ги вси4ки! А ти се напраи на ного велик и требва малко да ми върне6 L Като излезе6 мое6 сам да си вземе6 Езерото на Дра6ков и сме фиткаА: и 5 апаратамента на Цецо отгоре. Синтетиката на Дра6ков и Марков съ6то! И да ги бия когато ми е кефL Б: не ми пука за тяхJА: СделкаJБ: Много си луялен, брато!.........................................................................................................................................................................А: Много се застоях в пандиза бе L *** дългата роля ми спретнахтеL Болен съм, кръвното ми пада .Ела на свижданеБ : Успах се, ще закъснеяJА: ако ме осъдят вдигам тройно мизатаБ: няма стра6но щом Цецо е против теб- специално съм го избирал. на никой не може лошо да напраи. потърпи о6те малкоJА: вдигам цената!Б: ОК. вклю4вам те в пистата за формула-1, заедно с ЗапалкатаJ Мангизите са на едни тарамбукиА: ОК J тогава не застраховайте в Лев Инс. Аз уреждам накрая МОСАД да гръмне проекта на тарамбите, взимаме застраховката, фалираме конкуренцията и праиме дел4оJБ: Стра6но си луялен Тракторе J Дата............. Подпис...................../ не се чете/
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo na btv 4e moje da gledame na jivo ot interneta
14
6
 
4
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Питах се кой казва истината - Волен или Костов и Атанасов ?Всички знаем, че Костов не обича трактора ! Като изходим и от думите на трактора, където се опитва да ни манипулира, че Цветанов искал да го ликвидира , стигам до извода, че Волен играе за трактора и Гоце, т.е. Атанасов е казал истината относно прикриването на извършено престъпление от Волен през 1984 г. и ДС по този начин му дърпа конците / на Волен / !