Тръгна поредното дело срещу Николай Цонев

То е за увеличаване на капитала на "Терем", направено в нарушение
Обновена: 26 ное 2010 15:23 | 26 ное 2010 15:23,
47
Тръгна поредното дело срещу Николай Цонев
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) даде ход на поредното дело срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев.

Цонев отговаря пред съда за това, че е увеличил капитала на "Терем" с 38 246 184 лева.

По този начин за преразпределение на печалбата за 2008 г. е позволил постъпилите финансови средства да останат в дружеството, вместо да се изплатят като дивидент на държавата.

Според обвинението бившият министър е направил това в нарушение на подзаконов нормативен акт и се е разпоредил с целеви средства не по предназначение.

Още по темата

Съдът прие граждански иск от държавата в лицето на финансовия министър Симеон Дянков, за нанесени имуществени вреди в размер на 19 123 092 лв.

Членове на Съвета на директорите на дружеството, които дадоха показания днес, заявиха, че увеличението на капитала е било важно за стабилизирането на "Терем" и за запазването на работните места.

Делото ще продължи на 24 февруари догодина.

В момента Николай Цонев е подсъдим по още едно дело в Софийския градски съд и по две, гледани от военните магистрати.

Наскоро ексвоенният министър бе оправдан от градския съд по четвърто дело – за сключване на неизгодна сделка за купуване на мобилен завод за метални конструкции, ощетила бюджета на министерството с над 8 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Николай Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
17
 
! Отговори
киро преди 13 години
Божо,тоя министър Ан.Ангелов не е по-умен от бат Бойко.След няколко месеца го виждам на топло.Той е най-тъпия министър в правителството.
45
1
 
18
 
! Отговори
АНТИКВАР преди 13 години
Последните 20 години ни управляват само престъпници, убийци, крадци и гейове. Бате Бойко разбий ги!
44
0
 
17
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Питам аз, в случая има ли лично облагодетелстване? Ако има - да изгние в затвора. Ако няма лично облагодетелстване и от действията му има полза за "Терем", като предприятие и за колектива му - да се освободи веднага. Може в краен случай да се приложи намалената имуществена отговорност /ако още съществува/ -от 1/3 до 3 брутни месечни заплати за щети, при и по повод изпълнение на служебни задължения.
43
0
 
20
 
! Отговори
Менделеев преди 13 години
Качвай кинтите за съдията,бе,Цонев,че да не вземат да те окошарят реално,ей,момченце...!Че тя тая работа взе да става хлъзгава,че и се вмириса бая...Какво правим сега,а...?!То пари - всеки ще даде.Ама тука ще да требе - много пари,ей!Те хитреците такъв як каламбур ти спретнаха,че и театрално майсторСтво при Стефчо Данаилов да беше завършил - пак щеше да се вържеш,ей,***...!Ай давай кинтите,да не дадеш фира,бе, овен такъв мамин...!Те вече и децата разбраха,че си курбан,само ти,миличък - не.
42
5
 
21
 
! Отговори
Andreshko преди 13 години
Ако съдиат Цонев само за това,че е увеличил капитала на дружеството,то това е пълна глупост,ако има някои за съдене това е министър Дянков,които заграби парите спестявани за здравни усигуровки и ги вкара в бюджета за следващата година,като остави много болници без средства.
41
1
 
20
 
! Отговори
един българин преди 13 години
Трудно може в БГ да бъде осъден някой,който е работил в полза на олигарсите,защото не някой друг,а те дърпат конците на марионетките си от т.нар. Независим Български Съд... Ето защо мисля за ненужно да хабим енергия в тази посока,а трябва да мислим как да се свика Велико Народно събрание,което да напише нова Конституция,за да се премахне Лукановата,която е сега действащата.Защото корените на злините на народа ни се крият в нея и произтичащите от нея подзаконови разпоредби. Само сами можем !
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ава *** оставете човека на мира
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА АКО ИМА СУРАТ ЩЕ СЕ ЗАСРАМИ ОТ ПОХВАЛИТЕ НА ПОДСЪДИМИТЕ ЗА НАЛИЧИЕ НА ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО 80 % ОТ НАРОДА В БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ЧЕ ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА И СЪДЪТ Е ВИНАГИ Е НА СТРАНАТА НА МАФИЯТА!
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде най-после да видим един мафиот в затвора а съдиите извън България да ги видим там как ще я карат без пачки пари от подсъдими.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази крадлива муцунка трябва да почива задълго в пандиза, ама види се ще липсва на господарите си ( едрите крадци) и те сега се трудят къртовси да го отърват... може би ще успеят
36
1
 
19
 
! Отговори
Цецо физкултурата преди 13 години
Ей Божо и М. *** ,кви са тия работи бе. Шъ дой той лично да ми цака на мен в касата :партийната и мойта.Аз съм започнал вече 8-мия апартамет.Ми кой шъ плаща?
35
1
 
18
 
! Отговори
божо-дюлата преди 13 години
Sam, ти определено си прав.На кого да вярвам. Б.Б. твърди ,че бившите са крали яко.Какво са 19млн.лева в чувала-наречен републикански бюджет.Човека като добър стопанин ги е оставил в дружество за което той самия отговаря.Има заплати,осигуровки.Тази година си спомням,че някои от Търговище стачкуваха.Питай тях за какво.Сегашните вместо да го почерпят една яка ракия,го съдят.Нещо не се връзва.Дянков оправи BG бюджета и се зае с еврозоната,че и съвети дава.Определено Б.Б. не търпи по-умни от него.
34
0
 
17
 
! Отговори
mery преди 13 години
Целта на съдиите от СГС е да запазят колегата си от същия съд Сантиров с неподмокрено реноме и той в най-скоро време да се върне "на работа" при тях. Така че кой то и да било съдия от СГС ще се бори с нокти за оневиняването на Н.Цонев,Сантир ов,Попов.Това е ясно априори.И каквото и да говорят висшите съдии и представители на ССБ за присъди въз основа на закона,морала и т.н., в България е в сила "вътрешното убеждение " на съдията за виновността/невиннос тта на подсъдимия.В случая то е 100% в полза на подсъдимите още преди да започне процеса.Присъдата ще бъде Невинни по всички точки на обвинението.
33
0
 
17
 
! Отговори
George преди 13 години
Съдейки,че адвокат на ексминистър Цонев е Василев и ако съдия от СГС е някоя жена,изходът на делото е предварително ясен - каквото "отсъди" адв.Василев,това ще е .
32
1
 
20
 
! Отговори
Велик е нашия войник преди 13 години
А бе този Морулей колко дела има.../?? За няколкото месеца за които беше министър има ли закон който не е нарушил...???Естественно присъдата ще бъде невинен поради голяма банкова сметка!!!
31
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставете вече Цонев на мира той бе най успелия министър на отбраната от демокрацията до сега.Поне направи нещо и го остави да се вижда.Но и доста ще му плащаме след тези дела.
30
5
 
26
 
! Отговори
м преди 13 години
Не Цонев, а Дянков е за затвора. Цонев е оставил парите в "Терем", запазил е работните места на хората и не е позволил на мошенници като Дянков да ги отклонят за бездънните партийни каси или за всичко друго, но не и за хората, които са ги спечелили. Напълно подкрепям Николай Цонев!
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със сигурност ще го оневинят отново,ама бая пари ще му дръпне българския съд дето много го хвали в интервютата си.И в крайна сметка това ще му е наказанието.
28
3
 
26
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Цонев никога няма да бъде усъден....щото го съди Български съд
27
0
 
18
 
! Отговори
Wiliana преди 13 години
дно ГЕНЕРАЛНО вярно мнение...