85 г. затвор за девет роми, убили полски пазач

Драмата се разигра през юни 2009 край с. Шишковци
Обновена: 21 дек 2010 16:30 | 21 дек 2010 16:30,
154
85 г. затвор за девет роми, убили полски пазач
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кюстендил постанови ефективни присъди за деветима роми, обвинени в убийство на полски пазач в село Шишковчи.

Съдът постанови, че четирима от подсъдимите – Боян Иванов, Георги Николов, Бисер Найденов и Асен Иванов са съучастници в най-тежкото престъпление – убийство по особено жесток и мъчителен начин.

Още по темата

Те получават между 16 и 19 години затвор. Останалите петима –между 2 и 7 години лишаване от свобода.

Осъдените ще изтърпят наказанията си в затвор при първоначално строг режим.

Присъдите могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Софийския апелативен съд в рамките на 15 дни.

Dnes.bg припомня, че кървавата драма се разигра сутринта на 26 юни 2009 г. в черешов масив в кюстендилското село.

Ромите нахлули с бухалки и пребили тримата охранители, единият от тях – 46-годишен, почина, а другите двама бяха приети в болница със счупени крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: черешиШишковцисъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** a sapun, ama i toi 6te meri6e.Za tova gazova kamera.
102
2
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
единственното нещо за което са полезни и става от *** е ***, нека някой да ме опровергае ако греша.
101
3
 
14
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Ето какво ще се случи с нас, ако властниците Борисов, Сидеров и Костов продължат политиката на Станишев, Доган и Кобурга с парите от нашите данъци да развъждат малки *** Ето я страшната съдба на Косовските сърби в снимки :lambo.blog.bg/politika/2010/12/21/kasapite-na-hashish-tachi-sa-vadeli-organi-i-ot-bylgarki.654604
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ako ima nesto kato nakazatelni roti srestu ***,az vlizam,ste gi ma4kam s kef tezi virusi na natziite
99
0
 
59
 
! Отговори
Български гняв преди 13 години
Може да не повярвате,но докато бяха живи братята Васил и Георги Илиеви,кюстендилските *** имаха някакъв респект от тях,особено от по-големия брат.Сега се разпасаха съвсем.Какво означава това?Означава,че българските мъже лесно могат да сложат тази *** на мястото й.Не могат да го направят само тогава,когато спазват законите.Онези,които вършеха каквото намерят за добре,без много-много да се интересуват от закона,точно те сплашваха ***-престъпници. Нашите законодатели да си направят извод!
98
0
 
34
 
! Отговори
Български гняв преди 13 години
Днес някои хора се опитват да съживят земеделието в Шишковци.Крадат ги на поразия!Защо не се разреши взимането на по-крути мерки за защита в такова сложно време като днешното?За да имат стимул работливите.В Шишковци от памтивека имаше две *** къщи,никога не е имало проблеми с тези хора.Работят,почтени са.Идва да краде лумпенизирана паплачНали някои бяха свикнали изкуствено да им поддържат свободни работни места,за да имат осигурена заплата,дори когато само симулираха,че работят.Сега грабят
97
0
 
31
 
! Отговори
Български гняв преди 13 години
Цяла България разбра,когато не много отдавна *** си позволиха да откраднат дори и паметника на майстора,който беше в центъра на селото.Едва тогава властите се размърдаха -това бе емблематичен паметник.Откриха го бързо -значи не е толкова трудно!За какво напомня всичко това?Споровете за бълг.герб в парламента след промените.Червените не искаха да има корона.Възмутен депутат каза:"Няма да позволим на червеногъзи маймуни да се катерят по герба!" Кафяви маймуни обаче *** емблематичното село!
96
0
 
30
 
! Отговори
Ганьо Голия преди 13 години
"Убили по особенно мъчителен начин" и ще лежат само "първоначално при строг тъмничев затвор". Като гледам горната снимка - предлагам в съдилищата по средата да поставят *** знаме. В *** държава - *** правосъдие !
95
0
 
39
 
! Отговори
Български гняв преди 13 години
"Шишманица" беше засадена с ябълкови дървета.Ридът над селото пък беше покрит с лозя и черешови масиви. Сега е пустош. Когато хората си взеха земята обратно, плъпнаха *** команди - за да не си правят труда да се катерят по дърветата, те чупеха клоните на отрупаните с плод овошки, влачеха ги на сянка и там беряха "плячката" седнали. Заплашваха всеки,който им направи забележка.Знаеше се,че селският пазач задължително е с празна пушка - никакъв респект! Така унищожиха овошките. Продължение ...
94
0
 
29
 
! Отговори
Български гняв преди 13 години
В представите ми кюстендилското с.Шишковци винаги е било олицетворение на самата България - поне по времето,когато землището му се обработваше и беше цветущо.Също и заради картините на Майстора,които прославиха Шишковци по цял свят.Колко хора днес знаят,че местността "Шишманица",която се намира между това село и съседното(Драговищица) дълго време е била считана за най-голямата овощна градина в Европа.По време на Втората световна война немците направили научно-популярен филм за това.Продължение..
93
0
 
41
 
! Отговори
dll преди 13 години
И по 105 години на човек да бъде какво от това ? Ще ги храним с трудаси ли ? Познавам един, който е излежал 8 години в Полша, за обир на банка. Последните 2 от общо 10 в България. Човека казва че там се работи по 8 плътни часана ден. Разходката от 30 мин., когато я има е щастие. Тук казва си починах..."аз съм свикнал вътре, тук има телевизор, не работиш, защо да не си вътре ?" - ме пита...Та се чудя възможно ли е тази *** да работи и в Българските затвори ? - да не тежат на обществото ?
92
13
 
5
 
! Отговори
и аз съм от същото с преди 13 години
Селски ,защо изопачаваш истината ?! Оговорката била краденото да се подели на равно с охранителите,но тъй като те поискали по-голяма част,възникнал спор,който прераснал в побой! Щом си от същото село,няма как да не знаеш за случая!
91
0
 
22
 
! Отговори
tit преди 13 години
besilo za ***
90
0
 
30
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Божеее, каква хубава новина! Най-сетне едно от стадата изверги убили не един и двама човека, ще влезе в затвор!!!!! И как хубаво го представят - 85г. на топло, и ти си мислиш колко сурово наказание - но не, не е! Малко е!!! Трябва най- малко по 20-25г. на човек без право на обжалване. Да работят за да си плащат режийните. Има и още хубави предложения в коментарите.
89
0
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Ако Гоце не ги помилва като за последно...
88
0
 
32
 
! Отговори
Вива Бантустан ! преди 13 години
Браво на съда, след 5 години мършите ще са навън ! Вива Бантустан !
87
0
 
27
 
! Отговори
sgt.Hale преди 13 години
Само да не вземат да ги пуснат след обжалването...щото на такова ми мирише...сега ше ревнат НПО тата и ще се намалят присъдите на условни както става в *** ни страна... аз лично съм за линч и изгаряне до пепел за да не се помни името на изверите!!!
86
1
 
39
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
до 89 Бай Пешо - И трите дядо попе Сладки парички за раждаемост само при следните условия :1) Завършен реално 8-ми клас и навършени поне 16 г. и 9 мес. от родителите2) Парички само до 3-то раждане- преди 1-во раждане не се иска ТОС (Трудово Осигурителен Стаж) от родителите- преди 2-ро раждане поне 2 години общ ТОС- преди 3-то раждане поне 5 години общ ТОС3) Еднакви детски за всички, без подоходен праг в бруто - базови 70 лв.- от раждане до започване на училище - 35 лв.- от 1-ви до 8-ми клас ако учат - 70 лв.- от 9-ти до 12-ти клас ако учат - 105 лв.И всичко ще е О.К.
85
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Осем "човека" са убили по особено жесток и мъчителен начин полски пазач. Как пък поне един от тия *** не разбира, че това което прави е отвратително. Това не са хора, това даже не са и животни, това са изверги!Смърт за тая ***!!!!!!!!!
84
0
 
20
 
! Отговори
Бай Пешо преди 13 години
След 8-ми клас е малко. Тогава една 16 годишна ще получава хем детски хем майчински. Или едното или другото. Най-добре е майчински само след навършване на 18 год. а детски само ако посещава редовно училище - последното засега ефективно не се контролира.